Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
isztelt Csenkiné Bagi Annamária!
Kérdésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatjuk:
A Cst.tv 37.§ (3) bekezdése szerint az ellátást utólag, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, fizetési számlára utalás esetében 3. napjáig kell folyósítani
További tájékoztatást az alábbi elérhetőségen kérhet:
hétfőtől csütörtökig 8 – 16:30-ig, pénteken 8 – 14:00-ig
06-20/881-9535
06-30/344-0045
06-70/460-9005
Bozóné Nagy Éva
családtámogatási referens
Békés Megyei Kormányhivatal
Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály
Családtámogatási Osztály
5600. Békéscsaba, Szabadság tér 7-9.
Telefon: 66/ 524-179
Fax: 66/524-155
E-mail: bozone.nagy.eva@kh.allamkincstar.gov.hu
223/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet:
(5)68 A fővárosi és megyei kormányhivatal a természetben nyújtott családi pótlék családtámogatási folyószámlára történő utalásáról a tárgyhónapot követő hónap harmadik napjáig gondoskodik. Az első tárgyhónap a természetbeni nyújtás kezdő időpontját magában foglaló hónap. Amennyiben a hónap harmadik napja nem munkanap, a határidő az azt követő első munkanapon jár le.
Sziasztok!Én 2napja kaptam emailon a Kormányhivataltol hogy 1-jén utalnak!Igaz más ügyben kerestem öket de ezt is megkérdeztem!Szép napot!
Nekem van egy olyan gyanúm ha biztosan tudnak is válaszolni az majd a jövő hét lesz.
Csak azt kaptam,hogy "levelét megkaptuk a válaszig szíves türelmét kérjük!" Gondolom holnap már csak veszik a fáradságot és válaszolnak.
Nem lesz elobb. Bunti lesz, meg saller a tanar-diak-szulo tuntetesekert...
Én csodát nem várok de kíváncsian várom.
Sziasztok.Én minden vita elkerülése miatt,írtam reggel a MÁK-nak.Ha megkapom a választ bemásolom!
Hát hogy most hogy lesz nem tudom de igazad van volt már ilyen.
Nem így van. Minden hó 3. napjáig el kell utalniuk az nem feltétlen azt jelenti hogy 3-án kell levenni. A kormányhivatal elsején elutalja a pénzeket így a ráeső részt a jogszabályban leírtaknak teljesíti is. Hogy kártyán csak 4.-én vesszük le az már tőlük független. Máskor is volt már így csp amúgy, most sem lesz másképp.
Nálad a pont. Egyetértek!
március 31en utalnak a kartyasoknak, ugyanis 3ig megkell kapni, tavaly is 3ig kiutaltak mindenki kérdezem rá ahelyett hogy veszekedtek
Hogy megint mi van itt..., hogy 2 nap mire képes... :/ mostmár tényleg kíváncsi leszek mikor jön a családi. Lassan fogadni lehetne olyan harcok mennek itt... :'):( Pedig szerintem ez a fórum azért lenne, hogy segítsünk egymásnak, és ne a feszültséget vezessük le idegeneken... ;)
Én is 4.-re várom de talán 1 még bele férne,de majd kiderül.
Biztos, hogy nem lesz húsvét előtt! Én április 4-re várom, ha előbb lesz, az csak kellemes meglepetés lesz!
Az igaz hogy a kormányhivatal utal de minden ilyen pénz keresztül megy az államkincstáron.De ez a lényegen nem változtat kizárt hogy húsvét elött pénz lenne.
Úristen mi megy már itt megint. nincs jobb dolgotok húsvét elött.mondjuk takaritani meg ilyenek....
Teljesen mindegy, hogy mit mond az Államkincstár, mert már nem ők utalnak! Nem mindegy az a 3 nap? Nem hiszem el, hogy ezen megy a vita!
Én is a Kincstárnak hiszek és 1-én lesz utalás!
Szia ezt hol hallottad mert erröl sehol nem irnak?
Na igen...de a kormányhivatal nem a szombaton is jóváiró bankokat nézi...
Ha 1 én utalnak akkor is jóváír a bank az mkb az mindig szombaton is jóváír.
Hivatalosan akkor is 4-én lesz számlán...
Valakinek nem mindegy melyik nap kapja meg. Valaki egyik napról a másika él meg.
Szerencsére mi nem így vagyunk, mert a férjem hó utolsó munkanapján kapja a fizut és mindig van tartalékunk.
Jajj már...ne vitatkozzatok....majd jön ha utalják...és ha 4-én lesz a számlán sem kell csipogni a hétvége miatt...hivatalosan igy kéne lennie....de nem is értem nem mindegy péntek vagy hétfő?
Március 30-31, legkésöbb 1-ig a kártyások megkapják a családipotlékot. Tehát Husvét után.
Kikérem magamnak ezt a hangot. Valóság az hogy 31-én utalnak és 1-én lesz. Hivd fel kérdezd meg öket. Itt befejeztem, mert itt egy nem normális embert látok magam elött. NEM ÉRDEKEL KI MIT HISZ!!!!!!!
DE ÉN AZ KINCSTTÁRNAK HISZEK. A népséget meg magasról lesajnálom!!!!!!!
További ajánlott fórumok: