Mikor áll be a menszesz? (beszélgetés)
De kikérdez ilyeneket?
Azt gondolom, hogy a dokik már brahiból is megkérdezik, mert manapság mindenki tudja, hogy neki mikor van. Közben meg jót mosolyognak magukba:)
Nekem 14 éven keresztül gyógyszer nélkül is 27-28 naposak voltak a ciklusaim, mensi 5 napig tartott, ráadásul ebből 6 évet 4-műszakos munkában töltöttem.
Kivétel akkor volt, amikor új női társaságba kerültem, olyankor csúszott 1-2 napot.
Most más a helyzet, betegség miatt 25-33 nap között ugrálok.
Nekem szülés előtt 31-33 napra jött meg, szülés uán 21-16-ig bármikor. Életemben nem jött meg soha kétszer ugyanúgy, kivéve, amikor gyógyszert szedtem.
DE minden hónapban megjött! 2-4 nap csúszás ide vagy oda egyáltalán nem probléma!
Nekem rendszeres volt. Egyszer 19 napra, majd 28 napra, majd 24 napra, majd 26 napra jött meg. Semmi bajom nem volt. A gyógyszerrel lehet szabályozni, hogy pl. mindig 28 napra jöjjön meg, de ez meg nem természetes.
Tehát nem összevissza ez így természetes és rendszeres. Az nem rendszeres, ha hónapok kimaradnak.
Nem tudom, én amikor anno elhagytam a gyógyszert több éves szedés után, csak az első hónapban volt egy kis zavar, utána hónapokban szépen beállt fix 26 napra, s ez szülés után is így folytatódott rendben.
Ha nagyon nem akar beállni, én megkérdezném az orvost, hisz alap esetben az lenne a normális, ha gyógyszerek nélkül is rendszeres lenne a menstruáció.
Másik kérdésedre: ha kb nov 28-án kellett volna megjönnie, akkor érdemes lenne tesztet csinálni. Ha negatív, akkor jöhet az orvos.
További ajánlott fórumok:
- Márciusban nem várjuk a menszeszt, babát akarunk!
- Lassan egy hetet késik a menszeszem, a teszt negatív! Mi lehet ez?
- Mikor érdemes a terhességi tesztet elvégezni menszesz előtt vagy után?
- Mikor mutatható ki a hcg szint menszesz elmaradásánál vagy előtte 1-2 héttel?
- Ha 28-án megjött a menszeszem, akkor mikor van peteérésem?
- Szülés után (császár) mikor kellene megjönni az első menszesznek?