Mik a jogaim? (beszélgetés)
Sehogy....ha nincs a szalagmásolaton ilyen tétel, nem kaptam. Egyébre nincs ötletem...
Dee, de segítettél. :) Csak kezd olyan érzésem lenni, mintha Te lennél az üzlet tulajdonosa. :)
Tök mindegy, mert ő meg mondhatja, hogy véletlenül két címke volt rajta, vagy egy másik ár rátűzve.
"Köszi, és ne haragudj, de segítséget kérnék most..."
Ezt most hogy értsem? Eddig nem segítettem?
3 nap az mindenre vonatkozik, még pénzvisszaadásra is, de szerintem jelen szituban a 3 napon túlfutott az ügy, már az én olvasatomban.
Csere egyébként akkor is lehet ha nem javítható a termék vagy nem vállalja a gyártó/forgalmazó a termék javítását. Csak ugye ennek a javításnak ellenérték nélkül kéne megtörténie, ha csak ellenérték fejében tenné, akkor jön a csere, ha ez sem akkor lépünk "magasabb szintre" Ha nem javítható, cserélhető, nem vállalja stbstb lehet kérni az ár leszállítását vagy elállni a szerződésől és visszakövetelni a vételárat. De ezen lehetőségeket jelen esetben kár feszegetni, mert nincs vásárlást tanúsító blokk, jótállási jegy, semmi a birtokunkban... ebből a helyzetből egy reális kiút az ellenérték nélküli javítás kieszközölése, a csere már "a kereskedő/gyártó nagyon rendi" esete. :S Amit írtam CSAK az eladó jószándékának kiváltására jó
Itt egy ár van, nincs polcon-nem polcon lévő ár. :) Köszi, és ne haragudj, de segítséget kérnék most...
3 nap a pénzvisszafizetésre vonatkozik, nem a cserére..főleg nem úgy, hogy hibás terméket kaptam.
Az nem bizonyít semmit, mert tegyük fel, ki van rakva a polcra is egy ár, meg a ruhára is. A polcon lévő ár szerint olcsóbb. Ilyenkor te a polcon kirakottat fizeted.
A blokkon nincs a neved, de nálad van, és ezzel igazolod, hogy neked van jogod a panaszra.
Max Nav-val és fogyvédőkkel fenyegetőzhetsz csak, ill. kérheted a Vásárlók könyvét. Abba belefirkantod, hogy korábban elismerték, hogy gyári hibás a termék, átvették és kicserélésben egyeztetek meg (bár nem is értem ott helyben ez miért nem történt meg), majd mikor visszamentél, tagadták a hibát és csak ellenérték fejében akarták azt kijavítani.
Kb ennyit, ennek egy példánya a tiéd (2. lap), 30 napon belül ha nem lépnek az ügyben -ez kis üzletnél egy "hivtalos" írásbeli választ jelent, értelme nem sok van, mert valószínű a válasz az lesz hogy a fogyasztó nem tudta számlával igazolni, hogy a terméket tőlünk vette- viszont ha nem válaszolnak akkor a vásálók könyve beírásoddal már fordulhatsz a fogyvédőkhöz... aminek a te ügyedre nézve kb ugyanaz lesz a vége, mintha válaszoltak volna, de rájuk nézve ez szabálysértés. Ez beijesztésnek jó, egyik üzlet sem szeret képbe kerülni a fogyvédőknél, így ezzel tudsz az kereskedőre hatni.
(az csak mellékzönge, hogy ha nincs vásárlók könyve, vagy nincs olyan helyen, ahol "akadálytalanul" elérhető -értsd nem kell elkérned mégis hozzáférsz, vagy nincs mellette toll már szabálysértés)
Viszont, ha nincs ilyen tétel, akkor egyértelműen nem kaptam...
Kb. olyan napi max. 5-6 eladással számolnak, nem tizes-százas nagyságrenddel...
Akkor esetleg azzal érvelhetsz, hogy azon elismerték, hibás terméket bocsátottak forgalomba, a ruhát ezért vették át, és így a javítás költsége őket kell, hogy terhelje.
Különben blokk nélkül tényleg nem tudsz mit kezdeni, hiszen így azt sem tudod bizonyítani, hogy mikor vetted. Ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor nem marad más, kifizeted az 500-at, hogy ne vesszen el a 17000.
írd meg a NAV-nak
vagy említsd meg az üzletben, hogy megírod a NAV-nak
:D
Nem bántani akarlak, de hogy vehetted úgy meg, hogy nem kapsz blokkot?
De ha nem kaptál esetleg tényleg akkor sem tudsz mit csinálni.
Max rájuk küldöd a navot és ha mázlid van nekik sem adnak blokkot.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan érvényesíthetem ebben az esetben a jogaimat?
- A főnökömnek köszönhetően magas lett a vérnyomásom és a pulzusom. Milyen jogaim vannak?
- Most lett elegem! Mik a jogaim és a lehetőségeim vásárlóként? Légyszi segítsen aki tud!
- Örökösödési szerződés által a férjemé lett az édesanyja lakása egy hete. Kérdésem, válás esetén milyen jogaim vannak ha vannak a lakáshoz?
- Milyen jogaim vannak 50% (1/2-rész) tulajdonszerzésnél?
- Segítsetek! Elrontott sminktetoválás! Vannak jogaim?