Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mihez kezdjek, mit tanuljak? Nem értek semmihez, a kommunikációm és a kézügyességem se jó. fórum

Mihez kezdjek, mit tanuljak? Nem értek semmihez, a kommunikációm és a kézügyességem se jó. (beszélgetős fórum)

1 2
2010. ápr. 19. 00:06

Ha az alapfogalmakat benyalod, nem lesz gond, mert amúgy józan paraszti ésszel is ki lehet számolgatni... :)

De ha az alapfogalmak nincsenek meg, akkor fújhatja az ember. Gondolok itt olyan kis finomságokra, mint ELÁBÉ, meg hasonlók. (Pont ez az, amit én is mindig elfelejtek, hogy mi a rák is pontosan, de ha egyszer elolvasom, utána meg viszonylag rendszeresen használom, akkor kenem-vágom. :DDD )

Ha rászánod az időt, bizonyára menni fog. Sőt nem bizonyára, hanem biztosan!!!

2010. ápr. 18. 22:55

Még várok, hogy mi lesz a vizsgán jövőe, aztán szenvedhetek tiszta erőből! :)

Gazdasági számítás nem olyan nehéz szerintem, mert matekos, csak fel kellene fogni, mi hogyan van. Még nem álltam neki tanulni. Remélem, holnap lesz erőm hozzá, mert nekem igazából tetszenek az ilyen számolgatások, csak nem értek hozzá.

35. Sylvia81 (válaszként erre: 34. - Evawitch)
2010. ápr. 18. 22:42

Mi nem megy belőle?

Hátha tudunk segíteni. Tőlem pl. nem áll túl messze a matek, és 2007ben pont vizsgáztam is gazd.szám-ból. :P (Kereskedő-boltvezető vizsgán, szóval inkább csak az a része van meg, ami oda kell.)

2010. ápr. 18. 11:36
Egy kis csalással megoldottam a dolgot. Jövő héten lesz másik, hasonló, matekosabb dolgozat, gazdasági és statisztikai számításokból. Ez azért könnyebb, mert érthetőbb, csak a matekos részét kellene megtanulni...
33. Burkuska (válaszként erre: 30. - Evawitch)
2010. ápr. 18. 09:24

NEEEMM!Nem vagy hülye!!!!!

Én is vizsgaidőszak előtt állok: van két tárgyam ami kicsit matekos..nos,mindig is utáltam a matekot!Én sem értem most ezt!De eszembe nem jut,hogy ne tanuljak,ne nézzek utána.Egy 2-est össze lehet hozni valahogy, hidd el.Próbálj meg segítséget kérni,nem mindenki matek zseni! Ráadásul a matek az,amit a többség nem ért,nem szeret,és van egy kisebb arány akik "vágják",logika az egész. Nem mindenki egyformán ért mindenhez,mi lenne akkor? Lehet, hogy vki eminens matekból,de nem bír megszólalni. ÉN meg mondjuk remekül kommunikálok,de hülye vagyok a matekhoz. Ez így van rendjén,hidd el. Túl nagy mércét állítasz magad elé miközben leértékeled magad!

Csak egy icipicit próbálj meg másképpen nézni a dolgokra...

Na,ne haragudj,nem beszólás volt,csak ismerős a helyzeted:)

SZép napot,én is megyek vállaltgazdaságtant olvasni (gondolhatod,hogy hová kívánom..)

2010. ápr. 17. 20:46
Na a kommunikációmról annyit, hogy nem tudok nem káromkodni. Amióta a mostani munkahelyemen vagyok, azóta egyre többet beszélek ocsmányul! Nem illek bele a jobb modorú társaságba...
31. syria (válaszként erre: 1. - Evawitch)
2010. márc. 17. 07:02

Azt, hogy először is ne tartsd magad szerencsétlennek, meg hülyének. Gondjai, nehézségei mindenkinek vannak, de nem az a megoldás, hogy elmerülünk az önsajnálat, meg a szüleink hibáztatásának posványába.

Olyan ember nincs, aki nem ért semmihez, vagy legalább jó érzéke ne lenne valamihez. Biztosan neked is van ilyen, csak még nem jöttél rá, mi az.

Annak idején fogalmam sem volt, „mi leszek, ha nagy leszek”, mert én is azt hittem, hogy nem értek semmihez. Aztán rájöttem, hogy ez egyáltalán nem így van. Megtaláltam magam és a helyem.

Nem szabad elkeseredni, hanem keresni kell a megoldást.

2010. márc. 16. 11:28
Elakadtam a tanulással. Szombaton dolgozat lesz és a számvitelt egyáltalán nem értem!! Nincs kedvem bukdácsolni, mert nem ingyenes suliba járok! Legszívesebben felkötném magam, olyan hülye vagyok!
2010. márc. 16. 09:35
én 24 éves vagyok és most fogok szakmát váltani, de előtte le kell érettségiznem mert most már a tovább tanulás alapja sok helyen az érettségi, most járok esti gimibe, az mellett diákszövetkezetnél dolgozok, nagyon szeretnék számítógépen dolgozni, mert imádom van már egy számítógépes bizonyítványom, csak érettségi nélkül semmire nem megyek vele.
28. 01c8755c79 (válaszként erre: 25. - Evawitch)
2010. márc. 16. 09:29
Viszont elég fiatal vagy ahhoz, hogy bármit megtanulj... persze ha akarsz. ;))
2010. márc. 16. 09:27

Kell fogni egy patrónust, vagy egy vállalkozó férfit szponzornak...

De az sem baj szerintem, ha egy gazdagabb embernek szülsz 1-2 gyereket. De ha szegény embert találsz magadnak, akkor....Hú azt már le sem írom.

26. syria (válaszként erre: 5. - D879a0c5b4)
2010. márc. 16. 09:21

Az első két sorod el sem hiszem!


Szerintem csak hitted, hogy olyan vagy!

2010. márc. 16. 06:16

Azt nem értem, hogy régen miért lehetett jobb munkát találni érettségivel, mint a gyár? Sok munkához csak az kellett, de ma már wc papírnak sem elég.

Na mindegy. Semmihez nem értek akkor sem...

24. Sylvia81 (válaszként erre: 23. - Evawitch)
2010. márc. 15. 22:23

Valamivel jobb a fizetés, bár ugye helyfüggő. Viszont azt se felejtsd el, hogy minden drágább: albérlet, fűtés, kaja, bérlet. Ha szerencséd van, az utóbbit próbaidő után fizetik, de az sem nagy divat...

Dolgoztam Debrecenben és Bp-en is, Bp-en több pénzt kaptam, de ugyanott tartottam összességében. Viszont tanulás szempontjából talán kicsit több lehetőség van...

2010. márc. 15. 21:45
Ha felmennék Pestre jobb lenne? Találnék ott valami munkát? Ha kell, éjszakai eladóit is vállalnék éjjelnappaliban. Tényleg jobb ott a fizetés?
2010. márc. 15. 20:49

Sziasztok!


Valóban nehéz.

Én levelezőn tanulok-fősuli.Mellette munka,de erőteljesen gondolkodom külföldön.ismerős a topik indító helyzete: 18 éves koromtól fizikai munkát végzek,így vettem lakást+ fősulit fizetek,nem keveset!!Szét dolgoztam az agyamat egy időben!

Próbálkozni kell,másképp nem megy.

Sok sikert:)

21. Evawitch (válaszként erre: 20. - Bucóka20)
2010. márc. 15. 19:58
Csak nekem még szakmám sincs...
2010. márc. 15. 19:34

Szia!

Nem vagy egyedül a problémáddal,én is gondolkodóba vagyok már egy jó ideje,hogy "mi is legyek?!"

Per pill beugrósként dolgozok egy ruházati boltba.(van egy érettségim+boltvezetőim)ennyi

De nem ez az álmom,hogy napi 9órát melózzak 3500Ft-ért.

2010. márc. 15. 19:32
Nekem albérletet kell fizetnem és saját magamnak kell mindent megvennem. Ez a legnagyobb problémám a tanulással. Hitelt nem akarok. :S
18. d879a0c5b4 (válaszként erre: 17. - Evawitch)
2010. márc. 15. 19:26

Ahova én járok, nappali, ingyenes és lehet mellette dolgozni. Félévenként ingyen megkapom a könyveket, van fix órarend, amit úgy csinálnak meg, hogy nincs lyukasóra (szóval nem vesztesz időt feleslegesen), plusz az összes segédanyag és prezentáció fent van az interneten, ahol a tanárok is segítenek.

Van ilyen is.

17. Evawitch (válaszként erre: 14. - D879a0c5b4)
2010. márc. 15. 19:23
Sajnos nem tehetem meg, hogy nappali suliba járjak és a fizetős sulikkal is anyagi problémáim vannak. hová járok, ott az a jó, hogy az első okj-s szakmánál csak a vizsgadíjat kellett befizetni. Ha szeretnék még egy okj-st, akkor más munka után kellene néznem előtte. Ha lenne pénzem, szülői segítség, addig tanulnék, amíg lehet, amíg nem találom meg azt a dolgot, ami tetszik, amihez értek.
16. Evawitch (válaszként erre: 9. - Sylvia81)
2010. márc. 15. 19:18

Az adatlapomon az a vizipipás kép már elég régi. Másik képen a barátommal vagyok. A fekete ruhás képen s húgommal sétáltam. Nem sok ismerősöm van. Dolgozok, edzőterembe járok, aztán ennyi, nincs hol ismerkedni.

Külföldre egyedül nem jó kimenni, mert nincs ismerősöm, senkim kint. Gondoltam, hogy felmegyek pestre, hátha van ott több lehetőség.

2010. márc. 15. 19:01

Én, mivel fősulit még nem mertem bevállalni, előtte mindenképpen valami szakmát szeretnék, a következők közül választhatok:

- pénzügyi-számviteli ügyintéző

- marketing és reklámügyintéző

- ügyviteli titkár.


Nem tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb, amúgy kereskedelem-marketing irányultságú érettségim lesz, reméljük nemsokára. :)

14. d879a0c5b4 (válaszként erre: 8. - Fd40fbf4fa)
2010. márc. 15. 18:48

Most mérnök informatikus hallgató vagyok egy főiskolán, szoftverfejlesztői sávon. :)

Ha kell ilyen segítség, tudok adni.


Előtte szereztem egy pénzügyi-számviteli ügyintézői okj-s papírt, de rájöttem, hogy nem az én világom...


Helyesírás oké, problémafelismerés oké, kézügyesség nem sok, beilleszkedés nehéz, önbizalom nem teng túl bennem, szóval tudom, mit érez a témaindító.

2010. márc. 15. 18:32

Jah, szakmai gyakorlat:

én is rongyhegesztőnek tanultam középiskolában, aminek a tanműhelye önfenntartó volt, tehát amit a diákok csináltak bérmunkában, abból fizették ki a villanyszámlát.

Ennek mi lett az eredménye? Az érettségimen kívül gyakorlatilag ránézésre meg tudtam mondani, hogy adott "alkatrész" hová való egy munkásruhán, és oda is tudtam varrni. De pont ennyi.

2010. márc. 15. 18:30

külföldi munkára még nem gondoltál? a nyelvet is hipp-hopp magadra kapkodnád.Pár év, beszédszintű nyelvtudás, még suliba is elmehetsz kint.

Én is ilyen voltam/vagyok, mint te. Nagyon be voltam rezelve angliától, de megálltam a helyem, mégha nehezen is indult be. És az önbizalmadnak is ad egy nagy löketet. Gondold át

11. Sylvia81 (válaszként erre: 10. - Anyuci91)
2010. márc. 15. 18:30

Valóban létezett régen szakmai gyakorlat, de az valamilyen formában most is van...

De hiába akarnék én divattervező lenni, ha egy méretarányos ebmer-alakot sem tudok lerajzolni, vagy épp építészmérnök, ha rühellem a matekot...

A munkaügyis felmérés épp azt nézi, hogy mi az a feladatcsoport, amiben a vizsgált egyén jó. Mert ha a delikvenst az első adandó alkalommal agyonvágja az áram, mikor nem liheg a nyakába az oktatója, akkor asszem a villanyszerelés nem neki való...

2010. márc. 15. 18:20
Kedves 6.hozzászólónak üzenem régen létezett szakmai gyakorlat, mert az iskolának, ahol a diák tanult kötelező volt munkahelyre kiközvetiteni és ott eltudta sajátitani a tudását ez nagy segitséget nyujtott akkoriban. Rövid idő alatt felmérni, hogy valaki mihez is ért szerintem lehetetlen kideriteni inkább hosszabb idő szükséges. A mai helyzet egészen mást mutat és a követelményeknek sem könnyű megfelelni. Üdv.Ágnes
2010. márc. 15. 18:16

Éva!

Tényleg ne légy ilyen negatív!!!

Nézzük csak:

-Az adatlapodon társaságban vagy a fényképeken, tehát ki tudsz jönni az emberekkel.

-A nyitó hozzászólás - bár néhol kicsit nyers volt - elég jó szókincsről és választékosságról árulkodik.


És biztos van még más is, amit megtaláhatnék, ha még vagy 5x végigolvasnám a leírtakat, dew most nem ez a lényeg.

IGENIS VAN SOK POZITÍVUM BENNED!!!


Ha a kommunikációdat szeretnéd fejleszteni, olvashatnál talán ezirányú könyveket, tehát beszédtechnikát és hasonlókat. Ezen kívül nagyon tudnám neked ajánlani a Jonathan White sorozatát, ami humoros önfejlesztést tesz lehetővé, mindenféle agymosás nélkül. Szerintem egy valamirevaló könyvtárban megtalálod, nem is muszáj megvenni.

És mivel aprólékosnak, precíznek tartod magad, a pénzügyi pályát szerintem is pont neked találták ki. :)

8. fd40fbf4fa (válaszként erre: 5. - D879a0c5b4)
2010. márc. 15. 18:16
Miben találtad meg magad? :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook