Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért nem tudnak kommunikálni a férfiak manapság? fórum

Miért nem tudnak kommunikálni a férfiak manapság? (tudásbázis kérdés)


1 2
57. dömdödöm (válaszként erre: 56. - E4288a2275)
2013. jún. 9. 07:08

Perfekt


Erre gondoltam... Ha már kommunikálni nem tudok :DDD

56. e4288a2275 (válaszként erre: 55. - Hottie)
2013. máj. 13. 17:20

Hát nem mai csirke vagyok, volt időm megfigyelni az életet saját és mások kapcsolatain, részben hivatásként :)


A legfontosabb, hogy kérdéseket megválaszoljon az ember a kapcsolati problémáiban, ha magának teszi fel a kérdést;

- hogy a francba jutottam odáig, hogy ez a kérdés felmerüljön bennem?

Innen már közelebb kerül az ember a válaszokhoz, mint ha olyanoktól kérdez, akiknek ugyanez a probléma szintén kérdés.


lásd lentebb, az olyan stílusú válaszokat amelyek csak annak tűnnek: nem tudom, de már nagyon elegem van belőle.


A baj az, hogy ha a férfi családfenntartóként és családfőként viselkedik, a klasszikus férfiszerepben, és elvárja ezt a nőtől, hogy nőként és családi tűzhelyként szerepeljen az ma a nők szemében elnyomó hímsoviniszta, aki gátolja a Nő önmegvalósítását, karrierjét, stb.


A helyzet az, hogy igen, ez a családmodell elavult a jelen társadalmi és gazdasági berendezkedésben, ma már nincsenek igazán férfimunkák, és egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazon munkakörben egy férfi jobban teljesítene mint egy nő, éppen ezért anyagilag sem biztos, hogy a férfi lesz a családfenntartó szerep várományosa.

Nincs ezzel semmi baj, míg a Nők össze nem mossák az emancipációt a gigafeminizmussal, miközben ha a helyzet úgy kívánja akkor a gyenge nőként tetszelegve elvárják, hogy nőként tekintsenek rájuk, átadják a helyet, előreengedjék őket, kabátot segítsenek fel, mi több, őt ne üssék meg, mert Ő egy Nő.


Az emancipáció bizony azzal jár, hogy ha egy férfi és egy nő egyenlő jogokkal és lehetőségekkel bír, akkor egyenlő kötelezettségek és hátrányok is járnak nekik.

Amikor egy konfliktushelyzetben a Nő elvárja, hogy a védelmében ökölre keljen, vagy harcba szálljon a család vagy saját érdekében a férfi, (legyen szó gazdasági, vagy fizikai harcról, küzdelemről) megvédve a Nő vagy a saját becsületét, (ez ugye milyen romantikus), akkor bizony az egyenlőség elve alapján fel kell készülnie arra is, ha már kiharcolta az egyenlőséget magának, hogy bizony egy olyan helyzetben amikor az ellenfél Nő, akkor is oda kell csapnia a férfinak, mi több amiért egy férfinak pofon jár, azért számára is elfogadható a saller.


Jellemző amikor a Nő büszke a párjára mert az hogy leugatta vagy akár meg is pofozta a másik nőt akire Ő mint Nő éppen haragszik.

Ugyanez a Nő, bizony nagyon be tud sértődni és kétségbeesetten, Nő mivoltára hivatkozva aljasozni a férfit, ha az éppen Őt sederintette nyakon.Nem akarok belemenni ebbe a kényes témába felszítva a vérfeminista és alfahím férfisoviniszta felhasználók hangulatát, csupán arra próbálom rávezetni a kedves kérdezőt, hogy bizony a férfiembernek egy kapcsolatban legalább olyan nehéz dolga van mint egy nőnek, és sokkal kevesebb jogosultsága.


Nem csoda hát ha a mai szociális és társadalompolitikai helyzetben, a genderideológia küszöbén, a férfi nem mer, nem akar, nem tud (képességei illetve vérmérséklete függvényében) férfi lenni, és inkább elfogadja a leszarom állapotot, mint kimondja véleményét, kiálljon magáért, kockáztatva azt a konfrontációt, amiben csak alul maradhat erkölcsileg.


Hogy úgy mondjam, inkább lesz lúzer az emberek szemében mint szaralak, ha már egyik sem az ő szerepe, csak belekényszerül ebbe a választásba.


Igen, a kép ennél árnyaltabb, de visszautalok arra, hogy két lehetőség miatt nem tudnak kommunikálni a férfiak manapság:

- belekényszerülnek a szerepbe, mint előző kommentemben írtam, vagy

- ostobák, ami ismét két lehetőségből adódik:

1, buta eredendően

2, nevelés kérdése a dolog, ami legtöbbször az anyai hatalom következménye, akár

a, mint anyuci kisfia, akár

b, mint félelem a nőktől.


Minden más esetben egy egészséges szellemi és mentális állapotú férfi bár udvarias, de nem visszahúzódó, kommunikatív személyiség a nőkkel szemben, abból adódóan, hogy a Nőt társas lehetőségnek tekinti.

55. hottie (válaszként erre: 54. - E4288a2275)
2013. máj. 13. 15:43
Elsőre ez jön le: a keserű tapasztalat beszél belőled.
2013. máj. 13. 15:32

Szerintem mindennél jobban tudnak a 35 feletti férfiak kommunikálni, főleg, ha már vagy 20 éve házasságban élnek. Mindegy, hogy elsőben vagy hányadikban.


Csak éppen nem értik a nők a kommunikációjukat.

Amikor a férfiak eljutnak odáig, hogy rájönnek, teljesen mindegy miért tépik a szájukat, a Nő soha nem fogja le sem tojja a véleményüket, megy a saját feje után, miután rájönnek arra, hogy a nő maga sem tudja mit akar, de azt azonnal akarja, és miután rájönnek, hogy bármit csinál, az mindig az ellenkezője lesz annak amit éppen elvár a Nő, akkor tudnak igazán kifejezően kommunikálni:


Tesznek a dolgokra, (úgysincs beleszólásuk) nem mondják a véleményüket, (úgyis hiába) nem foglalkoznak döntésekkel, (úgyis felülírja az asszony), és nem főznek, mosogatnak, (mi a fenének, úgysem zabálják a kölkök a normális kaját, még a szobájukból is képtelenek kihordani a csetrest, jól érzik magukat az okádék disznóólban) nem közelednek a nőhöz, (mi a fenének, úgyis jajdefáradt és most ne) és nem megy sehova (ki a francnak van kedve olyannal menni bárhova aki semminek sem nézi)


Bizony, ez a viselkedés mindennél beszédesebb, csak akiknek érteniük kéne, azok ebből azt veszik le, hogy;

- Egy érdektelen köcsög az ember,

- nem lehet vele beszélni egy mondatot,

- nem segít,

- nincs véleménye, ha van az is baromság, meg különben is

- alkalmatlan bármire, jobb is, hogyha meg sem szólal, vagy nem csinál semmit,

- a szex is unalmas vele, mert

- képtelen szórakoztató lenni.


Ez a férfitípus a Nők egy típusánál jelentkezik csak. (kivétel, ha alapban egy ostoba, buta tök a fickó, de az meg mindig az volt, a nő választotta magának)


Onnan tudod, hogy Te mint Nő, ebbe a típusba tartozol, hogy egyébként a férjed mások szerint humoros, szórakoztató, intelligens, és vitaképes ember, akinek kreatív ötletei vannak és kedvelik a társaságát, meghallgatják és adnak a véleményére.


Nézz magadba, hogy a hiba biztos a férfiban van-e, vagy Te vagy egy kicsit s*ggfej, és a férfi aki szeret(ett), már belefásult a viselkedésedbe, tisztességből/a szeretet maradéka okán veled van, de már az életét is tehernek érzi, lehet, hogy jobb lenne, ha a Te látásmódod szerint:

nem pátyolgatnád, nem hordoznád az elviselésének terhét, nem vennél a kisgyerekek mellé még egy gyereket a nyakadba, hanem, ha ennyire unod már és terhedre van, felszabadítanád és azt mondanád neki, váljatok el.

2013. máj. 13. 06:31
Miért ne tudnának???
52. jstefan (válaszként erre: 1. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 21:47
Tudnak kommunikálni a férfiak!!! Azok nem tudnak akik alulképzettek ezért nincs szókincsük,vagy buták,és ebből adódóan gátlásosak. Ha okosabb nőt szólítanak meg az jogosan elvárja hogy elfogadható szinten beszéljenek vele.Egy pasinak el kell tudni dönteni hogy a kiválasztott nő vele azonos értelmi szinten van-e így elkerülhető az elutasítás.Ha a környezetedben primitív pasikat látsz akkor rossz társaságba keveredtél.
2013. máj. 12. 19:31
Lehet, hogy azért, mert most egy 50-es pasi jön be nagyon, de tényleg jó a kérdés.
50. dömdödöm (válaszként erre: 49. - Hottie)
2013. máj. 12. 19:26
tudtam :S
49. hottie (válaszként erre: 47. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:24
Nincs sok értelme a kérdésnek...
48. dömdödöm (válaszként erre: 47. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:21
a
47. dömdödöm (válaszként erre: 46. - Hottie)
2013. máj. 12. 19:20

rendben, igaz...akkor menjünk tovább

domina a nő és nyuszi-muszi a férfi, megkapja e a gyermek kellő modellt?

46. hottie (válaszként erre: 43. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:19

Erre most lehet válszolni? Igen létezik...:))

Aztán ha végiggondolom, az a lényeg, hogy a kapcsolatban élő két embernek jó legyen, hogy ők a saját szabályik szerint boldogok legyenek.

Hogy ez hány százalékban írható le egy papírra, nem tök mindegy?

45. bab6ff7bdc (válaszként erre: 38. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:12

Köszi, aranyos volt a válaszod.

Szeretem azt, akinek van humora.

44. hottie (válaszként erre: 41. - Timycat)
2013. máj. 12. 19:11
Akkor ő pontosan tudja, hogyan kell komminkálnia veled.:))
43. dömdödöm (válaszként erre: 39. - Hottie)
2013. máj. 12. 19:10
Hááát, ha egy klasszikus modellt nézünk, akkor 50-50%...de kérdem én létezik e ez?
2013. máj. 12. 19:10
Hát, nem tudom az én környezetemben a férfiak többsége 28-55 között is tud irányítani.
41. timycat (válaszként erre: 34. - Hottie)
2013. máj. 12. 19:10
én is sokszor kapom magam azon, hogy itthon is ellentmondást nem tűrően osztom az észt :S párom tudja kezelni, mert ő alapvetően kényelmes -már-már lusta- így rám hagyja az intézkedést, mondván bajlódjak én, ha már annyira tudom :)
40. dömdödöm (válaszként erre: 37. - Timycat)
2013. máj. 12. 19:10
Ez érdekes.
39. hottie (válaszként erre: 32. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:08

Ez a kérdés már túlmutat a kommunikációs képességeken.

Irányítani kell valakinek egy kapcsolatban? A férfinek kell írányítani?

38. dömdödöm (válaszként erre: 36. - Bab6ff7bdc)
2013. máj. 12. 19:08

Így már értem.

Nagyot koppant.

37. timycat (válaszként erre: 25. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:08

csak magamból tudok kiindulni, nagyobb bennem a bizonyítási vágy, mint egy pasiban és jobban töröm is magam. Pasik között dolgozom, gondolom ebből fakad. És ez úgy általában igaz a barátnőimre is, többnyire jó vagy magas beosztásban, több embert irányítva dolgoznak, persze kétszer annyit mint egy férfi, hisz nőként azért meg kell küzdeni azért, hogy tényleg komolyan vegyenek és ez kihat a magánéletre is, ott is irányítunk vagy legalábbis akarunk.


A kommunikáció meg sokszor a nőkön bukik el, nem kell mindenbe beleképzelni a fondorlatot, ökörséget, ez a nők eszközei, a pasik amit mondanak azt úgy is értik, ha mismákolnak az csak azért van, mert félnek a nő reakciójától, meg hogy megint milyen badarságot fog képzelni a mondanivaló mögé, így sokszor inkább meg sem szólalnak.

36. bab6ff7bdc (válaszként erre: 32. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:07

Köszi a pontosítás.

A 18 és 35 közötti férfiak még gyengék az irányításhoz (manapság).

Ezért dumáltam az 50-esekről.

Vágod? :)

35. dömdödöm (válaszként erre: 31. - Bab6ff7bdc)
2013. máj. 12. 19:06
Mindenki véleménye érdekel.
34. hottie (válaszként erre: 24. - Timycat)
2013. máj. 12. 19:06
Ebben van valami...egy nő ma sokkal öntudatosabb, határozottabb, más lett a kommunikációja, ez megváltoztat(hat)ja, befolyásol(hat)ja a férfiak kommunikációját.
33. 17aadc1082 (válaszként erre: 32. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:06
Nem csak a 35 alattiak, maradjunk annyiban.
32. dömdödöm (válaszként erre: 30. - Hottie)
2013. máj. 12. 19:05

igaz


Egyszerűsítek a kedvemért.

18 és 35 közötti férfiak miért képtelenek irányítani egy kapcsolatban. Felfogják e mit jelent egy kapcsolat? stb...

31. bab6ff7bdc (válaszként erre: 27. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:04

Hű, de szigorú vagy! :)

A véleményemet már elmondtam.

Egy aranyos nőci kommunikációja már nem is érdekel?

30. hottie (válaszként erre: 23. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:03

Ez egy női oldal, ha tetszik ha nem. Persze vannak férfiak is, de azért sokkal kisebb létszámban, mint mi nők.

Miért zavarnak téged az említett fórumok, egyszerűen nem olvasod, nem válaszolsz...stb.


A kérdés, amit feltettél, túl általános...

29. 17aadc1082 (válaszként erre: 9. - Dömdödöm)
2013. máj. 12. 19:02
Nem tudom, de a tököm kivan tőle. A 3 mellett van +1 gyerekem, és kezdem unni.
2013. máj. 12. 19:01
Szerintem legalább annyira tudnak,mint a nők.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook