Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Összeköltözzünk a kommunikációs problémák ellenére? fórum

Összeköltözzünk a kommunikációs problémák ellenére? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
142. 93cc040b09 (válaszként erre: 141. - 92a40235c8)
jan. 13. 04:55
Mennyire igazad van
jan. 12. 21:40
Kommunikációs problémák? Ezen áll vagy bukik a történet.
140. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 139. - Liliom10)
jan. 12. 19:02

A facebookról van az idézet, és ez Rea blogja

[link]

itt vannak még más írásai is.


Köszi az érdeklődést, megvagyok, nem a legjobban, de legalább nyugalomban. Még sokat gondolok rá, rágódom a múlton, hogy mi lett volna dolgokon.

139. liliom10 (válaszként erre: 138. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 12. 11:11

Ez így, ahogy írja, mind igaz ! Honnan idézted ? Könyv ? Elolvasnám !

Hogy vagy ?

jan. 12. 09:48

Találtam egy nagyon jó idézetet:


Todorovics Rea

"Mindaddig, amíg azt hisszük, a bántalmazás a pofonnál kezdődik, hajlamosak vagyunk leélni egy egész életet úgy, hogy szavakkal rúgnak belénk. Ma az emberi kapcsolatok hatalmas százalékában ott a bántalmazó és a bántalmazott.


És igen, bántalmaznak, ha azt hallod, hogy semmire nem vagy jó, ha dicséretet nem, de a vélt, vagy valós hibáidat folyamatosan hallod. Bántalmazás a kurv_@nyád, a hagyj békén, a menj innen, a hülye pics_@, a kövér disznó, a csoffadt gebe. Bántalmazás, a munkahelyen, a "szerelmi kapcsolatban", a "barátságban", az életben. Mert nem csupán a pofon tud csattani, sőt. A pofonnál dönthetsz úgy, egyetlen pillanat alatt, hogy öltözöl, és egy szál ruhában kilépsz az ajtón, és vissza soha többé. Ennél sokkal brutálisabb az, amikor szavakkal bántanak. Amikor csak a szar ömlik rád a kapcsolatban, és semmi más. És Te reménykedsz, hogy majd jobb lesz, és elkezdesz idióta magyarázatokat gyártani, hogy mentsd azt, amit nem lehet. És tudod miért? Mert félsz meglátni azt, ami ott van a szemed előtt. Hogy bántanak. És elveszik közben az életed.


Mert majd jön a depresszió, a hajhullás, a menstruációs panaszok, a szorongás, a sírógörcs és a pánikroham. És Te azt gondolod, hogy pirulákkal majd helyrehozható. És mész az orvoshoz, szeded a gyógyszert, fekszel a kés alá, mert beteg vagy, miközben eszedbe sem jut, hogy beteggé tettek. És ott állsz majd csont soványan, vagy épp elhízva, kibelezve, testileg és lelkileg, és csak azt hajtogatod, a hormon, meg a gyulladás, a másik meg, aki okozta, a hormonnak és gyulladásnak, akinek neve is van bassza meg, egykedvűen bólogat, jobb esetben annyit makog, jaj szegény.


És odaadod az életed a semmiért. És magyarázatot keresel gyermekkori traumákban, meg elszenvedett szarságokon keresztül és nap, mint nap azon munkálkodsz, hogy felépítsd azt, ami minden nap összedől, és közben eltelik az élet.


Mert bántalmazott kapcsolatban élsz, ha azt éreztetik, semmire nem vagy jó, vagy megmutatják éppen mire. Bántalmazott kapcsolatban élsz, ha aláznak, ha megaláznak, ha a nőiességed, férfiasságod semmibe veszik. Bántalmazott kapcsolatban élsz, ha zsigerelnek, ha a képedbe hazudnak, ha semmibe vesznek, ha éreztetik azt a hazugságot, hogy mindenki szebb, és jobb, mint Te vagy. Bántalmaznak, ha nincs gyengédség, vagy csupán egy kérdés, hogy vagy, vagy mit segítsek, holott ugyanazt a szekeret toljátok. Bántalmazás, ha a bajban magadra hagynak, vagy tudomásuk sincs arról, hogy baj van. Bántalmazás, ha csak néznek téged, hibákkal tele, de nem látják, nap, mint nap mit teszel, hogy jobb legyen. Bántalmaznak, ha hűtlenségbe kényszerítenek, mert felébred benned az élni akarás, és bántalmaznak, ha ezek után Te leszel a roh@dék. Bántalmaznak, ha ügyet sem vesznek rólad, ott, ahol éppen élsz, vagy dolgozol, és mindeközben azt beszélik beléd, hogy semmit nem érsz! Ne hagyd magad! Mert bántalmazni nem oké, és ezt hagyni, az életedbe kerülhet!"

137. syria (válaszként erre: 132. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 10. 12:17
"az értesítéseket kikapcsoltam nála, nem is tudom, hogy keresett-e, volt-e nálam" - ez már fél "gyógyulás".
136. liliom10 (válaszként erre: 133. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 9. 09:41

Könyv : " Nők, akik túlságosan szeretnek"

[link]

Ha görgetsz lefelé, vannak idézetek is.

135. liliom10 (válaszként erre: 132. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 9. 09:38

Legyen jó és szép napod ma is ! :)

A napsütés is jót tesz a lelkünknek, érdemes sétálni is ilyenkor, lehetőleg a természetben, jó levegőn. Egyedül is szoktam menni.( A friss levegő, a mozgás, az előbbiekkel együtt leviszi a stresszt, és ahogy az megy le, úgy emelkedik, erősödik az immunrendszerünk.)

134. liliom10 (válaszként erre: 133. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 9. 09:31

Sok jó könyvem van, többek között párkapcsolati és pszichológiai témában is. Ez utóbbiban a " hétköznapi pszichológiá"-ból a legtöbb megvan, nagyon tetszenek.

Ajánlok még, ha örülsz neki. :)

133. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 130. - Liliom10)
jan. 8. 23:07
Köszi, nagyon jó könyveket ajánlasz. :)
132. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 129. - Liliom10)
jan. 8. 23:03

Szia!

Köszi az érdeklődést. Egész jól telt a napom, nem hiányzott senki, főleg ő nem, az értesítéseket kikapcsoltam nála, nem is tudom, hogy keresett-e, volt-e nálam, mert délután nem voltam itthon.

Főztem, boltban voltam, végigjártam egy csomó helyet, aztán a házimunka foglalt le, míg elpakoltam, elmosogattam már késő lett, utána dolgoztam is 1-2 órát (el vagyunk havazva még mindig az év végi zárások miatt), és csak most ültem gép elé így "magánba".

jan. 8. 19:57
Ha már most vannak problémák, semmi értelme.
130. liliom10 (válaszként erre: 128. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 19:45

Egy újabb olvasnivaló :

" Okos nők, ostoba választások"

[link]

129. liliom10 (válaszként erre: 128. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 17:25
Szia ! Hogy telik a napod ?
jan. 7. 22:10

Eddig sikerült távol tartanom.

Ma is írt, de ezt sem olvastam el.


Ha csengetnek, akkor szerencsére meg tudom nézni, hogy ki az, és ha ő, akkor nem engedem be.


Fürdés után elkezdett hiányozni, és megint elő kellett vennem a józan eszem, hogy nem ő hiányzik, ha itt lenne, akkor ugyanaz lenne mint eddig.

127. liliom10 (válaszként erre: 126. - Syria)
jan. 7. 21:11

Persze, hogy nem engedi be ! Csak hátha azt hiszi, ezt a lépést úgysem teszi meg a pasi. Jobb mindenre felkészülni !

Az élet sokkal érdekesebb történeteket produkál, mint a filmek. :)

126. syria (válaszként erre: 125. - Liliom10)
jan. 7. 17:40

Mit, mit? Nem engedi be! Ilyen eccerű: 🙃

Tegnapelőtt felhívott valaki, akivel általánosban egy osztályba jártunk, és akkor hótt szerelmes lett (azóta is az) a „barátnőm”be. A BÚÉK után elmondta, hogy lukra futott december 27-én, mert egy hatalmas orchideacsokorral a kezében felcsengetett szerelme tárgyának születésnapján a lakásába. Tette ezt azért, mert 4 évvel ezelőtt – sok évtized után – (a férfi szempontjából végre) összejöttek, volt jó pár közös programjuk. A liba nem engedte be, mert éppen hajat mosott, s ezt kaputelefonon keresztül közölte. 😬

S hogy ne legyen elég baja a pacáknak, jól számonkértem, hogy miért családtagjának passzolta a virágot helyettem, akin keresztül próbált meg annó közeledni ahhoz az idiótához. 🤣

125. liliom10 (válaszként erre: 122. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 21:28
Mit csinálsz, ha becsönget Hozzád ?
jan. 6. 21:27

Ez is egy nagyon hasznos könyv : " Érzelmi zsarolás"

[link]


A kommenteket is el szoktam olvasni.

123. liliom10 (válaszként erre: 122. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 21:24

Biztos nem akarja elhinni, hogy tényleg szakítottál.

Légy erős !:) Olvasd a könyveket, hallgasd a videókat, készülj fel arra, hogy ilyen férfit ne fogj ki többé !

jan. 6. 21:10
Azóta újra írt és hívott, de nem olvastam el és nem vettem fel a telefont sem. Betartom a no contactot, akármilyen nehéz is.
121. syria (válaszként erre: 117. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 16:35
Hajrá! Csak így tovább! 😊 👍
120. liliom10 (válaszként erre: 117. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 16:01

Olyan férfivel találkozz, randizz, akivel alig várod, hogy vele legyél, mert sokkal boldogabb vagy vele, mint nélküle ! Aki kedves, akinek fontos vagy, aki mellett NŐnek érzed magad,stb.

"amikor az esti találkozóra gondoltam, akkor a gyomrom is összeugrott". Ez olyan komoly jel volt, hogy a leveled további része nélkül is elég ahhoz, hogy befejezd vele a kapcsolatot.

Nem biztos, hogy tudomásul veszi azonnal, hogy tényleg végeztél vele. Ha semmire nem reagálsz, talán hamar belenyugszik, hogy szakítottál.

jan. 6. 14:25
Nagyon fontos jelzés amit érzel: "amikor az esti találkozóra gondoltam, akkor a gyomrom is összeugrott." Akkor van értelme egy kapcsolatnak, ha a társaddal könnyebb az életed, mint nélküle. Ha boldogabb vagy, mint nélküle. Ha jó érzésekkel várod a találkozást.
118. 55Judit (válaszként erre: 117. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 13:45

Ne foglalkozzál vele!!!! Ha elfogy a türelmed és válaszolsz, majd válaszolgatsz, soha-de soha nem szabadulsz meg tőle. Hidd el, nekem már van élettapasztalatom bőven. Amint kapsz valamit, azonnal töröld ki!


Azt írod hogy szeretet morzsákat kaptál. Hidd el, azok nélkül vígan meg lehet lenni. Sőt, egy ilyen ember nélkül boldogan!

jan. 6. 12:42

Tegnap a munka miatt is stresszes volt a napom, de amikor az esti találkozóra gondoltam, akkor a gyomrom is összeugrott.

Elkezdtem gyártani a felmentéseket jöttek elő bennem a pozitív dolgok, de aztán megszólalt a józan ész, hogy mennyit ér meg az önbecsülésem amit nap mint nap odadobok egy kis szeretetmorzsáért, mert nem tudom, hogy éppen mikor milyen kedve van, éppen mibe fog belekötni, vagy tűnik el, hazudik a szemembe amikor mást csinál mint amit megbeszéltünk, persze engem hozva ki bűnbaknak.


Segített Vinter Éva videója is, amiben elmondta, hogy az a kedvesség, szeretet amit hullámokban kapunk, az nem azért van, mert érez irántunk valamit, hanem mert azt látja, hogy megváltoztunk felé, így rákapcsol, újra szeretetet akar kapni tőlünk. Aki szeret az nem hullámokban szeret, csak akkor amikor azt érzi, hogy elhagyjuk.


Többször elképzeltem hogy lesz, mit mondok neki, féltem a találkozástól, és végül úgy döntöttem, hogy nem személyesen szakítok vele. Amikor felhívott, hogy jön, akkor mondtam neki, hogy szerintem jobb ha nem jön, sem most, sem a jövőben, ne pazaroljuk tovább egymás idejét. Meglepődött, rögtön azt kérdezte, hogy mi történt. Mondtam neki, hogy semmi, csak nem szeretném ezt tovább folytatni és letettem.


Nem keresett, csak ma 10 után írt és küldött valamilyen képet, de olvasatlanul hagytam.

116. liliom10 (válaszként erre: 112. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 11:46
Természetesen érdekel, mi volt !!! :)
115. 55Judit (válaszként erre: 112. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 11:21
Hogy ne érdekelne!
jan. 6. 10:54
Érdekel.
113. Ági0830 (válaszként erre: 112. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 5. 23:25
Igen, írd le, légyszi. Engem érdekel!
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook