Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért van az, hogy a barát csak addig barát, amíg segíteni tudsz? Utána meg sem ismer... fórum

Miért van az, hogy a barát csak addig barát, amíg segíteni tudsz? Utána meg sem ismer... (beszélgetés)

1 2
9. jpne
2009. ápr. 25. 21:02

Akkor ez nem is volt barát, hanem csak ismerős. Nem értem az emberek ha megismernek valakit és beszélnek Vele párszor, akkor miért tekintik egyből és hívják úgy a másikat, hogy barát.

Valamelyik filozófus mondta, már elfelejtettem ki, de már megkeresem a nevét, hogy egy ember életében 1, maximum 2 barátja lehet. Ugyanis többet nem képes érzelmileg fenntartani. Ahogyan a lángoló szerelem is max. csak 3 évig tarthat, mert addig bír a szervezet önpusztítás nélkül "magasabb hőfokon" létezni.

Nekem egy barátom van és igazán szerencsésnek érzem magam. A valós barátság életed vagy az Ő élete végéig tart, még akkor is, ha évekig nem találkoztok. De rengeteg minden benne van ebben a kapcsolatban.

Sajnos arra nagyon kell vigyázni, hogy kivel ismerkedik az ember, mert a legtöbben csak kihasználják a másikat a saját javukra. Nekem még az anyám is ilyen velem és a bátyámmal is. Rettenetes!

8. 769918d4ef (válaszként erre: 4. - Sundance)
2009. ápr. 25. 21:01
Igen,ezert van az hogy "felnottem"egy ido utan es eszrevettem hogy a baratok nem iis olyan baratok....Van meg egy roman kozmondas ,valahogy ugy van hogy"orizz meg istenem a baratoktol,mert az ellensegektol vedni tudom magam is...."
2009. ápr. 25. 20:58
hat most erre mit lehet mondani?a baratnak abban igaza van hogy nagyon nehez munkat kapni nemetbe de....a gusztulansagnak sajnos nincs hatara.es bisztos van holtig tarto baratsag csak en mar nem tudok benne hinni mert csak addig van baratod ameddig nem kersz segitseget legyen az anyagi vagy barmilyen mas
2009. ápr. 25. 20:54

na erről tudnék mesélni!!

Pont a napokban szakad meg egy barátságom!!

akkor mikor nekem kellett a vállamat tartani mert ki volt készülve , jó voltam! Mikor meg életveszélyessé vált a terhességem (magas vérnyomás toxémiával)le se kakált !! 2 hónapos volt a fiam mikor eljött megnézni!

Most is az ő bunkósága miatt még ő sértődött meg!!

mert elmondtam a véleményem!! És rájöttem utólag hogy kegyetlen sokat kavart! na köszi! inkább ne legyen egy barátom se , mint 1 is egy ilyenből!!!!!

Akkor ezek szerint nekem igazi barátom még sose volt,mert én mindig ezt kapom,lassan már meg se lepődök:S.
4. sundance (válaszként erre: 3. - 769918d4ef)
Igaz, de ez olyan elkeserítő nem?!
3. 769918d4ef (válaszként erre: 1. - Sundance)
2009. ápr. 25. 20:53
Apum erre azt szokta mondani hogy"minden embernek maga fele hajlik a keze..."Vagyis konnyi elfogadni a segitseget,de mikor adni kell akkor mar inkabb csak a "hat de..."jon....
2009. ápr. 25. 20:52
Akkor ez nem is volt barátság!!!! Csak kihasználta az öcséd jóindulatát! Aki igazi barát, abban biztosan van segitőkészség!
2009. ápr. 25. 20:49

Nektek van olyan tapasztalatotok, hogy segítesz valakinek, aztán az élet úgy hozza, hogy idővel te is kérsz tőle valamit, akkor pedig kiröhög, és hátat fordít?

A testvérem nagyon nehéz helyzetben van. Fogtechnikusként végzett, dolgozott is szakmában, de a mai nehéz gazdasági helyzet miatt most nincs munkája. Ezért úgy gondolta, külföldön próbál szerencsét. Van egy barátja, aki külföldön dolgozik és neki már nagyon jól megy. Pár évvel ezelőtt ő nagy bajban volt. Nem volt munkahelye, nem volt pénze úgyszólván kajára sem. Az öcsém sokszor adott neki kölcsön, vagy kaját vitt itthonról neki. Ezek után úgy gondolta, most ő kér segítséget a barátjától. Nem kért sokat, csak annyit, hogy pár napig ott alhasson nála Németországban, hátha talál magának állást. A barátját felhívta és ő jóformán kiröhögte. Közölte, hogy ez nem olyan egyszerű, bla bla bla... Tulajdonképpen beintett. Az öcsémnek ez nagyon rosszul esett.

Szerintetek létezik még az emberekben segítőkészség?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook