Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? fórum

Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? (beszélgetés)

319. 5146e98818 (válaszként erre: 311. - 34c48a3825)
2012. dec. 11. 09:34

1-3.Jobb helyzetben vannak ebből a szempontból a falun élők, akik háztáji gazdálkodást folytathatnak saját szükségleteik kielégítésére.

4. Könyvtárból szinte ingyen lehet kölcsönözni könyveket

5-6. Grundfoci

7. Csutkababa

9. Kisasztal, gyertya

10. Minek? A ruhák örökölhetők a nagyobb testvérektől, rokonoktól.

11. Csoszogi az öreg suszter segít

12. Iskolában van ingyen

13. Gyümölcstál a kertből

318. c6973617d3 (válaszként erre: 316. - Csgybzs)
2012. dec. 11. 09:33

Ez csak a felelősséggel gondolkodóknak okoz problémát,... nekik nem,... mert vagy nincsenek olyan értelmi szinten, vagy az anyagiak nem engedik.

Sajnos a legtöbb helyen "besikerül", nem tudatosan vállalják.

317. Mazsinka (válaszként erre: 304. - Csgybzs)
2012. dec. 11. 09:30

Szerintem a lelked mélyén te is tudod, hogy azért vélekedsz így, mert nem érzel vágyat egy gyerekre. Semmi gond, én sem érzek. Csak úgy gondolom, hogy ha több pénzed lenne, akkor sem szeretnél babát, csak valahogy ez a pénz dolog jó kifogás, vagy inkább ürügy erre. Ezzel sincs semmi baj, és igen, kell a pénz a gyerek felneveléséhez, és valóban más dolgokról beszélünk dr. novel, amit privátban meg is beszéltünk.

A baj csak az, hogy a határ a mélyszegénység, szegénység, rendezett anyagi körülmények közt eléggé elmosódik, változik, kitolódik.

Nekem pedig konkrétan azzal szokott bajom lenne, amikor valaki egy gyerek megszületésének olyan feltételeket szab, ami irreálisan sok, nem azok, amiket Jukio felsorolt.

Pontosabban: ha nem vehetek neki márkás ruhát, akkor nem kell, ha nem mehetek minden évben nyaralni miatta, nem kell, ha nem járhat magánoviba, nem kell... és társai.

Ezekre mindenkinek saját maga a mérce, és mivel mindenki másképp gondolkodik, megindul a vita.

316. csgybzs (válaszként erre: 315. - C6973617d3)
2012. dec. 11. 09:27
Igen, annak kellene lennie. Ha valóban az lenne, akkor nem lenne téma az, hogy van olyan réteg, akinek (ha a gyerek érdekeit nézzük) nem kellene szülnie...
315. c6973617d3 (válaszként erre: 313. - Csgybzs)
2012. dec. 11. 09:26
Ezek pedig még nem is olyan nagy dolgok .Ennek alapnak kellene lennie.
314. migerben (válaszként erre: 311. - 34c48a3825)
2012. dec. 11. 09:24
Akkor a mi sulinkban sok a mélyszegénységben élő gyermek:(
313. csgybzs (válaszként erre: 311. - 34c48a3825)
2012. dec. 11. 09:19
Hú micsoda fújolás lesz még ezért. Ennyi minden? :O Minek? :D
2012. dec. 11. 09:15
*3 vagy annál több.
2012. dec. 11. 09:14

Elég objektív módon fel lehet mérni, hogy egy gyerek mélyszegénységben tengődik-e vagy sem. Uniceftől származó módon. Ha az alábbiak közül legalább háromra igennel válaszolsz, akkor a gyerek korántsem kap meg mindent, mint amire alapvetően szüksége lenne:

1, Napi háromszori étkezés.

2, Napi egyszer fehérje (hús vagy tejtermék vagy hüvelyes formájában).

3, Naponta egyszer friss zöldség vagy gyümölcs fogyasztása, akár megfőzve is.

4, Életkorának megfelelő könyv, a tankönyveken kívül, azaz legyen mesekönyve.

5, Legyen szabadtéri szabadidős felszerelése, legalább egy roller vagy tollaslabda vagy labda vagy bármi.

6, Mehessen sportkörbe vagy bármilyen szervezett sportlehetőségre.

7. Legyen legalább egy beltéri játéka, bármilyen.

8, Ne maradjon ki anyagi okok miatt az iskolai kirándulásokból.

9, Legyen egy csöndes, megvilágított helye, ahol meg tudja csinálni a házi feladatát.

10. Legyen pár ruhája, amit ő hordott először.

11, Legyen két pár cipője, ami illik a lábára és véd minden időjárási körülménytől.

12. Internet hozzáférés.

13,Meghívhassa a barátait otthonara és meg tudja őket kínálni valamivel.

14. Megünnepelhesse a gyerek a születésnapját, névnapját, a karácsonyt stb.

Ennyi. Ez az Uniós gyerekszegénységi index. Ha ebből 3-nál több illik egy gyerekre, az sajnos szegény és nélkülöz.

310. 34c48a3825 (válaszként erre: 304. - Csgybzs)
2012. dec. 11. 09:06
Igazad van. Kegyetlen, de igaz.
309. 34c48a3825 (válaszként erre: 307. - 5146e98818)
2012. dec. 11. 09:05

Manapság kissé más világot élünk. Akkoriban az volt az elfogadott,hogy 1-2 gyereket taníttattak ki maximum, tipikusan nem a lányokat és ez annak fájt csak, aki nem tanulhatott.

Ma nem szeretném azt mondani a lányomnak, hogy te ne tanulj, mert nincs rád pénzem, ellenben mondjuk a bátyádra van.

Soha nem értettem, hogy akinek a "a szeretet a legfontosabb", az miért nem szereti eléggé a gyerekét ahhoz, hogy ne vonjon meg tőle alapvető dolgokat. Itt a mélyszegénységre vagy a létbizonytalanságra gondolok.

Legyünk őszinték: a gyereknek enni adni, ruhát adni rá, hogy ne fázzon és meleg házban tartani, hogy ne ázzon meg és ne fagyjon meg, ez még korántsem a gyerekről való gondoskodás. Ez a minimum, amit egy csirkének vagy egy szobanövénynek is megteszel: nem teszed ki az időjárási viszontagságainak és eteted, itatod.

A gyerekről való gondoskodás nem merül ki a fizikai igények alapszintű kielégítésében.

308. Kukacc (válaszként erre: 19. - 569a7df0cf)
2012. dec. 11. 08:39

Már megbocsáss, de ha nincsen pénz fogamzásgátlóra, akkor igenis húzzon a faszi gumit. Ha nem, akkor lapát.

Ez nem kifogás arra, hogy sorra szülik szegényebbnél szegényebb emberek a babákat.

2012. dec. 11. 08:34
A nagyszüleimnek hét gyermeke volt, pedig nem voltak gazdagok. Egyáltalán nem. És mégis tanultak, felnőttek és annyi unokának, dédunokának adtak életet amennyit már megszámolni sem tudok.
306. Bea0124
2012. dec. 11. 08:06
Ja és sima szüléssel nem csinálnak elkötést.Az csak császárral ezt meg onnan tudom hogy nagynéném akarta de akkor nem szülhette volna meg simán a babát.
305. Bea0124 (válaszként erre: 303. - Tica06)
2012. dec. 11. 08:03
Nem haragszom.De ő kapott mi is csodálkoztunk rajta.De tényleg így volt.Aznap reggel hogy mehetett "haza"várnia kellett a dokira.Elment és megkapta.És a doki is mondta a korterembe hogy addig el ne menjen míg fel nem teszik a spirált:-D
304. csgybzs (válaszként erre: 197. - Mazsinka)
2012. dec. 11. 08:00

Szerintem te meg doktornő egész végig két külön dologról beszéltek. És igazából nem is értem miért kötöd az ebet a karóhoz.

Azokról a családokról van szó, akik az alapvető szükségletek megteremtése nélkül vállalnak gyereket, nem azokról, akik szerényen, de tisztességesen fel tudnak nevelni egy gyereket.

És mindig azt mondod, hogy le tudna-e mondani.

Szerintem igen, van az a helyzet, mikor a saját önző vágyakon felül kell kerekedni azért, hogy a saját örömünk miatt egy másik életet ne indítsunk már eleve hátrányból. CSak ezt fel kell érni ésszel.

És igen, marhára sajnálatos, ha valaki nem tud odáig eljutni életében, hogy legyen gyereke. Tényleg. De a vágya nem hatalmazza fel arra, hogy egy másik életet is tönkretegyen.

303. tica06 (válaszként erre: 302. - Bea0124)
2012. dec. 11. 07:57

Ne haragudj, de ha jól tudom spirált nem raknak fel szülés után rögtön, csak az első rendes menzesznél.

Legfeljebb a szüléssel együtt megcsinálják a petefészek elkötését, legalábbis ilyenről már hallottam.

Anno én szerettem volna, ha szülés után rögtön kapok spirált, de csak kontroll és, rendes menzesz után rakták volna fel.

És sajnos amelett is terhes lehet valaki mert az se 100%-s

302. Bea0124
2012. dec. 11. 07:50

Vegyük ketté a dolgot mert más számára már sértő lehet.

Attól hogy van aki 8gyereket szül nem kell le szólni.Van aki annyi gyereket is tud tisztességesen nevelni.

Attól hogy valaki jó módban él meg kap mindent lehet normális.pl.párom főnökéjének a gyerekei 4gyerek.

Van vagyis volt egy család a falunkba anyuka fiatal IQ ja 0.

Amikor a fiammal terhes voltam ő akkor várta 3.gyereket.Nem elég hogy nagyon csórók de még agyi szinten se valami...Legidősebb gyerek nagycsoportos volt a két kicsi 3és kb.másfél éves.Majd ugye jött a picike.

A nagy már kisegítő iskolába jár.Fejleszteni kell.A többi is le Van maradva.

A kórházba egy szóbába kerültem vele.Sajnos.

Tiszta égő volt.A csaj átmeneti otthonba került a gyerekekkel mert a fő védőnő nem engedte volna haza a picit.

A nő a szóbatársainknak meséli hogy miért nem mehet haza.

Tiszta penész a lakás a konyha szekrénybe is.Mondja hogy minden edényt mikor előtesz el kell mosni.(gondoltam magamba majd biztos el szokta )

De ezt mind tökre úgy mondta mintha semmi gond nem lenne.

Nem elég hogy szegények de a gyerekek de igénytelen is.A gyereknek lóg a zöld takony az orrából és nem törli le.Volt hogy a védőnő 9körül ment hozzájuk és akkor keltek fel.A gyerekek koszos előző napi ruhában és koszos arccal voltak.

A kórházból csak úgy engedték haza hogy spirált raktak fel neki.Amúgy erről a babáról is le akarták beszélni,doki védőnő stb.de nem.

Erre meg Képzeljétek szülés után kb.fél éves voltam és mentem nőgyógyászatra és ki van a tanácsadó ajtajánál hát ez a csaj.És terhes.Kész vagyok az ilyen emberektől és ez a kategória az akitől gondolkodás nélkül el venném a gyereket.Mert nem érdemli meg őket.

És igen ilyeneket szó nélkül elkéne kötni.Mert megállni nem fognak.Csak tudná az ember hogy más embernek miért kell küzdeni annyit gyerekért míg ezeknek ha kell ha nem jön.FÉs még az egészségi állapotuk sem a legjobb.

301. tica06 (válaszként erre: 300. - Cippora)
2012. dec. 11. 07:48

Szerintem, ha az ember családot alapít azzal akit szeret, úgy tervezi vele éli le az életét. Aztán bármi közbe jöhet.. Hiába tervez valaki 1-2 gyereket mert annyit egyedül is eltud tartani, bármi történhet: évekre munkahely nélkül marad, egészségileg lerobban, stb.

Anno a szüleim elváltak, apu nem fizetett gyerektartást, de anyunak volt egy biztos unkahelye, és amellett még eljárt takarítani, Könyveket antikváriumba vett nekünk, sose éheztünk vagy fáztunk.

Anno ő se úgy tervezte az életét, de akkor még az ember ha volt egy munkahelye és becsületesen dolgozott onnan ment nyugdíjba.

Sajnos ma a legtöbb ember hiába tervez, biztosítja be magát, idővel a tartalékok is elfogyhatnak.

Az pedig hogy eltudok e tartani egy gyereket, sok mindentől függ, pl attól milyen igényeim vannak.

Persze ismerek én is olyan családot ahol 13 gyerek van, a nagyobbik kislány már szült, és most a 15-16 éves húga is terhes, apuka évek óta nem dolgozik. Mikor leselejtezzük a gyerekeim ruháit nekik szoktuk oda adni ami jó állapotba van, hogy oviba, suliba még felvehetik.

Na az ilyen szülök valóban felelőtlenek...

300. Cippora (válaszként erre: 299. - Cippora)
2012. dec. 11. 07:31
Ezt meg már csak mellékesen jegyzem meg,hogy én pont azért nem is szülnék 4-5 gyereket,mert ha válásra kerül a sor akkor mindig az anya szívja meg,és ennyi gyereket eltartani egyedül...(mert ugye a gyerek tartás az semmire nem elég) annyi gyereket szülnék csak amennyit egymagam is el tudnék tartani egyedül.El lehet ezért ítélni,de maximálisan így gondolom!
299. Cippora (válaszként erre: 298. - Tica06)
2012. dec. 11. 07:28

"Aki gondolkodik egy kicsit tudja hogy a családi pótlék nem elég egy gyerek neveléséhez, főleg mikor középiskolás lesz.. "

Felelősen gondolkodó ember valóban tudja.De aki 7-8-10 gyereket szül,az biztosan nem így gondolja...

298. tica06 (válaszként erre: 297. - Stephenie Queen)
2012. dec. 11. 07:16

Hát nekem is 5 gyerkőc van, és nem a családi pótlékért szültem.

Anno azt mondták nem tudok kihordani egy terhességet se, aztán két vetélés után megszületett a fiam... és utána sorba a többiek.. nekem ők az élet ajándékai.

Aki gondolkodik egy kicsit tudja hogy a családi pótlék nem elég egy gyerek neveléséhez, főleg mikor középiskolás lesz..

Úgy vállaltam a gyerekeket, hogy a férjemnek volt jó munkahelye, nekem elméletileg volt hova visszamenni dolgozni. Aztán nekem még se lett munka, és közbe elváltunk.

Nehéz, de most is van fűtés, meleg étel, meleg ruha.

Persze az is igaz, hogy van amin lehet spórolni, mivel vigyáznak a ruháikra így örökölhetik egymástól, így kevesebb ujjat kell venni. De ahogy kamaszodnak fontos, hogy divatos is legyen az a ruha.

2012. dec. 11. 02:01

sziasztok

végigolvastam a fórumot. A kérdésre válaszolva: azért vállal egy nő 4-5-6. babát is, mert tudatosan arra épít hogy majd a családi pótlékból megélnek. Nekem ez jutott eszembe. A tudatos élősködés. Nem az amikor "csak" az a helyzet áll fenn, hogy nincs munkahelye a szülőknek. Az általam említett esetben nem is akarnak! Minek? hisz a gyerekekből megélnek. Igen, szegénységben, de épp csak annyira, hogy annyit egyenek, amivel nem halnak éhen, netán még cigit és alkoholt is vesznek. Max majd a gyerek nem eszik vacsorát pár napig...

Erről az egészről egy gyerekkori emlék jut eszembe. Mikor kislány voltam 11 éves, épp költözködés után voltunk. Egy lakótelep szerű helyre költöztünk. A környéken 3 játszótér is volt. Az egyik játszótérrel szemben az egyik lépcsőházban a legfelső(4.) emeleten lakott egy család. Anya, apa, gyerekek. Akkoriban még kicsi voltam az ilyesmihez, nem igazán fogtam fel még mi az a pénz. Csak arra emlékszem amiket a játszótéri anyukák mondtak erről az asszonyról és a családjáról. Az apa dolgozott (nem tudom mit) az asszony volt otthon a gyerekekkel. 12 gyerekük volt!!!!!!!Annyit hallottam az anyukáktól, hogy miért ennyi gyerek amikor csak két három naponta kapnak enni, bezzeg az asszony hetente fodrászhoz jár, és a körmeit lakkoztatni. (ezeket a szavakat sose felejtem el....

Mikor elköltöztünk erről a helyről, előtte játszottam a játszótéren az egyik gyerekkel , (lány) , és mondta, mennyire éhes. Megkérdeztem mikor evett utoljára, azt mondta nem emlékszik rá!

Aztán azt mondta hogy az anyukája nagyon boldog, mert nemsokára 3 kistestvére lesz!

Láttam a könnyeket a szemében.

Kérdezem én! Milyen anya az ilyen?

Na! Az ilyeneket kéne törvényi úton kasztráltatni!

296. Mazsinka (válaszként erre: 292. - Pen80)
2012. dec. 11. 00:40
Miért? Mint mondtam, engem sem fejlesztgettem, az öcsémet sem, és egy évesen beszéltem, ő három évesen betűket írt, sőt, a nevét is le tudta írni. Sokat foglalkoztunk vele, én is, húgom is, anyámék is. Sokat játszottunk, verseltünk, fociztunk, társasoztunk, rajzoltunk. Egy okos, nagy gyerek már. Hogy kinek milyenek a képességei javarészt kódolva van, mint ahogy ezt már előttem leírták. Ezen max. finomítani lehet.
295. Mazsinka (válaszként erre: 291. - Pen80)
2012. dec. 11. 00:37

Nem azért közösítették ki, mert gazdag volt, hanem azért, mert beképzelt, elkényeztetett lány volt, ami abból jött, hogy gazdag. Mindent megkapott, amit mások nem. Ezzel kérkedett is, és le is nézte nyíltan azokat, akiknek nem volt. Ezen nincs mit szépíteni, fejébe szállt a pénz, mi másért mondta volna azt, hogy nem akar kistesót, hogy ne kelljen semmit megosztani vele, mindent ő kapjon. És ezt már éretten mondta, nem gyerekként. Nem tanult meg semmiért sem küzdeni, mert jöttek a szülők, cirkuszoltak, ment a kenőpénz mindenütt, és neki minden el volt intézve.

De ezek a dolgok is csak gyerekkorban éleződnek így ki, akkor bántóak, akkor jegyzi meg őket az ember.

És mi a helyzet azokkal, akiket a szegénységük miatt néznek ki manapság? Az elfogadott? A szegénynek kell felzárkóznia folyton okostelefonnal, meg menő cucokkal, hogy lépést tudjon tartani a többséggel? Az normális?

294. timycat (válaszként erre: 286. - Mazsinka)
2012. dec. 11. 00:34
Mondjuk tényleg furi suli lehet, ahol csak úgy le lehet fizetni tanárokat; nálunk elképzelhetetlen lett volna ez, még a puncsolást se viselték.
293. timycat (válaszként erre: 285. - Mazsinka)
2012. dec. 11. 00:31

Hidd el elég széles a látóköröm. Ezért nem értem a kirohanásodat. Igen gyereken is kijön (meg baromi sok felnőttből is elő tud mászni a paraszt), persze, de azért van elég köpködős, káromkodós, verekedős kölyök az ovikban, ők azért nem a felsőbb rétegekből jönnek - általában. Bár ugye ezt én nem tudhatom, mert a sznob kölyköm alapítványi oviba jár.

Egy csomó "újgazdag" osztálytársam volt, voltak cinkes dolgaink, de egész normális ember lett mindegyikönkből. Éltünk na. Oké tanárt nem vertünk, de kirugatni majdnem sikerült; egyikünk sem sírta el magát ha egy zúzósabb buliba keveredett, egy jó pasi/nő láttán, csaptunk jó nagy tivornyákat és akkor mivan? Fiatalság bolondság. Ez nem jár kéz a kézben azzal, hogy valaki rosszul tanul és semmire nem viszi az életben. A volt osztályomból 30 emberből 29-et az első jelentkezési helyre vettek fel (orvosok, jogászok, közgazdászok, infosok, mérnökök lettek/lettünk) 1 ember volt, akit a 2. helyre, de köszöni azért elvan. És igen a gimiben elég homogén volt a környezet, de munkám során láttam olyat is, amit tuti hogy a többség nem, én sem hittem el hogy olyan létezik, amíg nem láttam.

292. Pen80 (válaszként erre: 288. - Mazsinka)
2012. dec. 11. 00:31
A fejlesztő játékokkal kapcsolatban nekem ez jött le.
291. Pen80 (válaszként erre: 290. - Mazsinka)
2012. dec. 11. 00:30
Ugyanez a lány, ugyanilyen körülmények között, pénz nélkül is problémás lett volna. Max nem drogozik (illetve inkább nehezebben szerzi meg). Mi azzal nem értettünk egyet, hogy eredetileg azt írtad, azért lett ilyen és azért közösítettétek ki, mert gazdag volt.
290. Mazsinka (válaszként erre: 288. - Mazsinka)
2012. dec. 11. 00:27
Viszont sok módos gyerek hozzá van szokva, hogy bármit megtehet, hiszen pénzzel, kiskapukkal, úgyis ki lesz mentve, mint a megvesztegetés...amit én is tapasztaltam, ennek alapja a rossz nevelés, rossz erkölcs, ami nem köthető a vagyoni helyzethez. Én egy lányt emeltem ki, ő valóban módos volt, de ezt nem tudta "viselni", és tényleg nem is szerette senki.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook