Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? (beszélgetés)
És az a realitás. Döbbenetes lehet, de így van. Csak áldom a jó szerencsémet, hogy nem tartozom abba a körbe.
Hiszen akkor érkezett haza Franciaországból és élménybeszámolót tartott! Már ez is baj? Ez a normális viselkedés.
Ezzel megint nem tudok egyetérteni. Egyrészt miért ne örülhetnék annak, hogy neki van rá lehetősége. Van egy ismerősöm, rendszeresen jár Afrikába vadászni, olyan élvezetesen tud róla sztorizni, hogy néha olyan, mintha én is ott lennék.
Az az ismerős, akinek mondjuk van egy nagyon drága és jól felszerelt autója nem ajánlhatja fel, hogy esetleg elviszi, mert rosszul fog esni neki, hogy ő nem vehet ilyet? Mi a megoldás, az autós autózzon, a másik menjen villamossan, a végén találkozzanak? Szándékosan sarkítottam ki ennyire ;)
Nagyon nagy baj, ha valaki a pénzzel azonosítja önmagát, akár van, akár nincs.
Minden szavaddal egyetértek!
Nem kell hallgatni, de tudni kell, hol a határ. Eszembe jut keresztanyám: hazajöttek Franciaországból, egész délután áradozott mennyit költöttek, hol nem jártak. Anyámék meg csak hallgatták. Örülsz neki, igen, de van az a pont, ahol már elég, és van az a stílus is. És szerintem tényleg bunkóság nem odafigyelni a másik érzéseire. Ez olyan, amikor két nő szeretne babát, az egyiknek összejön, a másiknak nem. Aki anyuka lett, az csak a gyerekről tud áradozni, mit sem törődve azzal, hogy emennek talán-minden igyekezete ellenére-rosszul esik hallani az örömeiről. Őrül ő a másik örömének, de mint mondtam, van az a pont, ami már sok.
Sikeresen kéne lottózni... Ahhoz először is fel kéne adni, hogy sikeres legyen! Nem lottózok. Az hülyeség.
Luxorozok.
Olvasd el a 256-ot. Ott csináltam egy gyors költségvetést.
:))
Én inkább eltenném azt a pénzt a perselybe!
A pénzhiány ugyanezt teszi, szerintem.
A pénz nem formálja a jellemet, csak megmutatja. Egyszerűen felnagyítja azt, ami egyébként is benne van az ember jellemében.
Elméletileg még van esélyem, de ahhoz két-három éven belül sikeresen kéne lottóznom. akkor még a koromba is beleférne. Ippen-ippen, de beleférne.
Nem értelek.... Hol és kit bunkóztam? Nem emlékszem ilyenre...
Bár lehet, hogy a memóriám is kihagy így a 30 felé közeledve....:)))
Gondolom, akkor majd oda is jönnél bunkózni, mert ott is csak neked lehetne véleményed :o)
Pedig ott van, leellenőriztem
[link]
Ezzel tökéletesen egyetértek!Így van!
:)))))
Én simán csak hülye vagyok, de vállalom! Szeretem magam:)
Szociális alapon lehet kérni ingyen fogamzásgátlót, csak van egy kis utánjárása, hogy a szociális osztály ad papirt, mint az ingyen konyhásoknak, azzal kell menni orvoshoz, aki az alapján felirja s azzal kiváltani. Árulják, 28-as villamoson megyek a hobby lerakathoz, ott gyakran megkérdik, hogy nem akarok-e venni. Nem csak a mélyponton jogosultak, egyetemistákról is tudok, hogy igénylik, van rendesebb orvos, aki szól, hogy jogosult vagy.
Az,hogy kényelmetlenül érzitek magatokat emiatt,az a kutyát nem érdekli,hidd el.A gyerekeiteket bántják emiatt..:(( Na,ez már baj!:((
Tudod, én nagyon sokszor látom azt, hogy senki nem nézi le, ő gondolja azt. És a saját, otthonról hozott gondolat-, és hitvilágágól kiindulva sajnos nem is tud mást gondolni. Akibe egész életében azt verték bele, hogy a pénz mocskos, akinek van, az csak gazember lehet, annak ez lesz a természetes.
Aki egymás után szüli a gyerekeket, akiket nem tud ellátni, nyomorra kárhoztatja, annak nem nekem, neked, másnak kell elszámolnia, hanem a saját gyerekének kell a szemébe néznie.
És igen, van a társadalomnak felelőssége abban, hogy ezekkel a gyerekekkel törődjön, de nem úgy, ahogyan most teszi.
Az! Mert ahol igazán van szeretet, ott igyekeznek megadni a gyereknek a lehetőségekhez képest a lehető legtöbbet.
Ha jó élmenyt elmesélni tapintatlanság, akkor nem a mesélőben van a hiba, ha szétesik a kapcsolat.
De te nem vagy antiszoc,ne téveszd már össze magad!:D
Mi is 2-t mertünk bevállalni.
Mi már csak unokákban reménykedhetünk, de még az is lehet, hogy csak ez az 1 lesz, aki már ovis nagylegény. :)
Akkor avasd be őket a fogamzásgátlás világába, ha annyira zavar téged, hogy szülik rakásra a gyereket pénz nélkül, bezzeg erre meg arra van pénz... Itt feltettek egy kérdést, én meg igyekszem legjobb tudásom szerint érvelve avagy csak szimplán hozzászólva beszélgetni róla :)))
Igen, egyetértek.Lassan az érzi magát kényelmetlenül, aki picit többet tud adni magának v gyerekeinek.
Bemegyek a boltba, veszek egy kiló kenyeret, és a pénztárnál megkérdezem, hány marék szeretet az ára?
Okos ember vagy...
Engem is sokan "leszólnak" vagy "irigyelnek" emiatt :)))
Na, ezért van nekem csak kettő, pedig majd' meggebedek egy harmadikért!
További ajánlott fórumok: