Miért vállal 5 gyerek mellé még gyereket akinek se munka se pénz? (beszélgetés)
Hát éppen ez az! Abban az időben neveltek fel 8 gereket,amikor háború háború hátán,válság válság hátán volt. És te nyugodt lelkiismerettel jelentetted ki,hogy biztonságban felnevelték a gyerekeket. Kapával,kaszával biztosan biztonságban voltak :) De hogy anyagilag nem,az tuti! Legalábbis a mai értelemben vett agyagi biztonságban.Hacsak nem a hajdani fővezér családjába tartozik a rokonságod!
Én is küzdöttem, hogy lehessen, ezért érzékenyen érínt a sokadik gyerek a semmire szindróma:)
részben igazad van.és vannak fehérek is akik ezt művelik, de ebben az esetben ők a kisebbség.
Sajnos én némelyikről feltételezem, azt sem tudja mi az a védekezés, és hogyan lehet.
Elképzelhető, ha feltennéd nekik azt a kérdést, hogyan védekeztek, azt válaszolnák kézzel lábbal.
Igen ez igaz.De valahogy mégis a másik fajta emberkék azért jártasabbak ezekben lehet ezt mondani.
Sok esetben valóban vannak elmaradások ezen a területen, én nagyon támogatom, amit vikucka is említett korábban: felvilágosítás, rászorultsági alapon ingyenes, kedvezményes foggátló.
A végeredmény szempontjából semmi különbség.
én szeretnék:-)hála az égnek megengedhetjük:-)csak sikerüljön.bezzeg nekünk nem adatik meg simán csak lombikkal:-(
Az még nagyon messze van.
Na, pontosan ezért írtam, hogy ez a fórum sem jó semmi másra, mind indulatok szítására.
A 17 gyerekes családnál már szerintem mindenki elmondta, amit erről a jelenségről el lehet mondani. És bár az is egy fehér család volt, mégis mindig sikerül a romáknál landolni :/
Ebben pedig az a rossz hírem, hogy éppúgy a társadalom felelőssége, mint a "fehérek" problémája. Amit a romák kihasználnak, azt éppúgy a magyarok is megoldják "okosba'". A magyarok is elválnak, mégis együttélnek, hogy egyedülálló szülőként igényelhessenek ezt azt, ők is minimálbérre jelentik be magukat és mennek a gázártámogatásért a szép nagy fényes autókkal.
Hozzá kellene végre szokni, ez egy ilyen nép, nemszabálytisztelő, hanem szabálykerülő, a bőre színétől függetlenül keresi és meg is találja a kiskapukat.
Azért a hiperpigmentáltak és a mi kultúránk merőben eltérő. egrészt. Másrész összetartóbbak,mint a hipópigmentáltak :) Életrevalóbbak.
hidd el direkt nem védekeznek és nem azért mert ostobák.bár sok van köztük ez tény.ezek direkt a pénzre gyúrnak,mert hát egyszerűbb szülni, mint dolgozni.és egyébként ők arra is ráfogják, hogy tiltja a vallásuk.náluk bűn a védekezés.persze ez lehet egy jó alibi
Természetesen veled másképp viselkednek, mert úgymond enni adsz nekik. A kutya sem harapja meg azt a kezet, általában, ahonnan a jó falatokat kapja.
nincs polgárőrség.kisváros.és a rendőrök többsége is tart tőlük.hiába vannak kevesebben, de ilyen téren nagyon összetartanak
DE tudjuk jól ,hogy azok a bizonyos emberkék jobban csinálják ,merik ezt tenni, mint bárki.Nagykra főre szülnek ,egész nap utcán üldögélnek gyerek 3 éves korába az utcára ki.aszva majkd lesz vele valami alapon, és enyi.Ez az élet céljük.Ja meg a segély.Dolgozni meg nem akarnak.
Na, ugyanazt az elvet valljuk:) Csak csodálom azokat,akik be merik vállalni a 3at is.
Itt jön a képbe, hogy egyszerűek, mint a faék. Mert ha lenne némi sütnivalójuk akkor védekezhetnének, de sajnos még ez is túl nagy falat számukra.
Te teljesen más végéről látod őket, mint én, és más célból landolnak nálad, és nálam.
Segélyért cserébe lehet menni szemetet szedni, virágot ültetni, árkot ásni, közmunkát végezni. Mások annyit keresnek a munkahelyükön, mint amennyi a segély összege, és megdolgoznak érte! Nem segély plusz fekete munka, vagy segély és otthon ücsörgés. Valamit valamiért.
Ez szörnyű, polgárőrség, rendőrség semmit sem tesz?
Nekem nem kellene 2 gyerek se nemhogy ennyi.1 legyen és annak " mindent" megadni mint,hogy így élni.
Ezt a csp - topicban minden hónapban elmondhatnád, pedig nem hinném, hogy "hiperpigmentáltakkal" van tele. Teljesen felesleges ebbe rasszizmust vinni.
Bocsánat az előző kirohanásomért, de nagyon utálom, mikor a számba akarnak adni mondatokat.
Egyébként bárhogy nézem a magam részéről nem tudom pozitívként értelmezni, hogy vki gyerekkel akar megfogni egy férfit-ezért nem nagyon értem, hogy ez miért lett volna mosdatás.
Sok helyen használják a gyereket kapcsolatmentőnek, egyébként pont a cigány kultúrában annak is szerepe van, hogy egy asszony megmutassa, hogy x év után is kívánatos a férjének, ezt a legjobban egy terhességgel lehet prezentálni pl.
Ha már pont róluk van szó, egyébként rájuk nagyon nem jellemző az előre tervezés, nem véletlen élnek úgy ahogy, ezért nem a segélyre apellálva vállalnak több gyereket-ez már feltételezne egy olyan életvezetést, ami alapvetően hiányzik.
A gyerek többnyire jön, és kész-nem nagyon van se tervezve, se átgondolva, hogy aztán hogyan tovább.
Az enyémek még annál is korábban. Mindegyik normálisan felnevelődött, ahogy az Ő családjuk is.
De akikről itt szó van, bár sokan nem merik leírni, általában börtönben végzik.
Egyenesen koncentrációs táborokba hajtani a csórókat! Hajrá tudatosság :))))
Én még a 3 gyereket is nehezen értem meg,úgyhogy inkább csendben maradok.
Ne haragudj,de ezt nem tudom kihagyni! A te nagyszüöleid,akik ha jól sejtem 1950 előtt születtek, tudták,hogy nyugodt szívvel tudnak 8 gyermeket vállalni,mert van mit a tejbe aprítani? Szándékosan nem írtam korábbi időpontot,nem ismerlek,lehet,hogy 25 éves vagy :)) Az én nagyszüleim ( anyai ágon) '45-ben születtek.
Én is ezekkel az emberekkel dolgozom, sajnos ezek adják a munkám legnagyobb részét, nem egyszer kell ilyen családokhoz kimennem, szóval nekem is van némi rálátásom a dolgokra.
Segély helyett kotonautomatát a népnek! Vagy munkára fogni a segélyeseket, aztán majd összehúzzák magukat!
További ajánlott fórumok: