Miért olyan fontos a szemkontaktus és a testbeszéd? (beszélgetés)
Sajnálom, hogy nem tudtad megbeszélni Édesanyáddal.
Nézd, ha nem akarsz bemenni emiatt az iskolába, már sok veszíteni valós nincs. Egy szünetben menj oda a tanárnődhöz és mond meg neki, hogy nagyon zavarba hoz, ha rád néz. Nem tudsz koncentrálni. Tudom, hogy nehéz elmondani, de a magad érdekében mond el neki.Remélhetőleg megérti, és nem lesz problémád belőle. Ha zavar akkor gondolom annak oka van számodra.
Többször elkerültem a szemkontaktust,és csak előre figyeltem a táblára,de nagyon nehéz úgy figyelni órán ha közbe érzékeli a másik tekintetét magán.
Szóltam édesanyának,de ő nem tartja nagy dolognak.
Ha zavar, hogy néz az a lány vagy nő, próbáld figyelmen kívül hagyni. Ha zavar, akkor tényleg kerüld vele a szemkontaktust, talán akkor észreveszi, hogy nem érdekled.
Ha a tanárnőd, akkor nagyon kellemetlen, mert egy óráról nem tudsz kimenekülni, ha osztálytárs az illető, akkor annak a közelségét nagyjából tudod korlátozni.
Nem tudod szüleiddel, barátnőddel, ismerősöddel átbeszélni a témát?? Tudod senki nem ér annyit, hogy miatta háttérbe szorulj, mint ahogy most nem akarsz iskolába menni,
Ez egy fiú aki ezt teszi?
Ne butáskodj, Te szégyenlős vagy akkor. Tudod azt szokták mondani a szem a lélek tükre. Szerintem látják rajtad, hogy zavarba jössz, és csak azért is szemeznének veled.
Igen,de ha az illető nem beszél hozzám csak néz akkor mit tegyek?
Kérdezzem meg hogy miért néz?
Nagyon sok könyv foglalkozik testbeszéddel, ennek része a nyíltságot és egyenes jellemet kifejező szemkontaktus is. Aki nyíltan a másik szemébe nézve mond valamit, megbízható és bizalmat keltő, mert egyenes és őszinte. Míg a szemkontaktus kerülése a felsoroltak ellenkezőjét sugallhatja.
Javaslom nyugodtan keress ezzel kapcsolatos könyveket.
Sziasztok!
Nekem nagy problémám hogy nem vagyok képes szemkontaktust tartani
Tudom,hogy sok mindent elmond, de engem zavarba ejt ha fel kell vennem a szemkontaktust,még az azonos neműekkel is.
Igazából nehezen tudok különbséget tenni a bámulás és a szemkontaktus között, szóltak már mindkettő miatt, hogy nézzek a szemébe meg olyan is volt hogy ne bámuljam.
Csak azért szoktam felvenni elvárják az emberek, én nem tartom fontosnak.