Miért nézik le a szegényebb embert még a rokonai is? (beszélgetés)
Mi ebből a tanulság?:)))
Az ,hogy nincs szegény és gazdag,hanem van elégedett és boldog ember,és elégedetlen ,boldogtalan.
Igazából nem is pénzkérdés az egész.
Nekem is vannak gazdagabb (sokkal gazdagabb) rokonaim. Nem tapasztaltam lenézést soha... :o)
Szerintem ez is emberfüggő, nem lehet általánosítani...
Lehet,sőt biztos,de csak azt zavarja,aki elégedetlen avval,amilye van:))
Legtöbbször e mellé,a negatív érzés mellé,még nagyfokú irigység is párosul.
"Ez pusztán intelligencia kérdése, semmi más."
Szerintem ez a lényeg!
Intelligencia a "szegény" és a "gazdag" fél részéről is!
Nálunk szerintem az összes barátunk "Gazdagabb"( jobban kereső állás, nincs még gyerek stb..)DE nem érezzük a lenézést, mert nem vagyunk sajnálatraméltók, vagy lenézhető emberek. Becsületes dolgozók(orvos+ápolónő,aki most gyesen van)akik "szegélnyek"...A rokonaink sem néznek le minket!
Boldogan élünk, és beosztjuk amink van...
Erre szokta mondani a párom, hogy: Amiről azt gondolod, hogy mások gondolják rólad, azt valójában te gondolod saját magadról...
(Ettől függetlenül ez a lenézés családon belül létezik, sajnos)
Nem nézik le. Hidd el, ha valaki szegény, de sugárzik róla a boldogság és elégedettség, azt inkább irigyelik az emberek.
Nekem vannak ismerőseim, akik sokkal rosszabb sorban élnek nálunk (mi sem vagyunk gazdagok, sőt!), de imádok hozzájuk menni, mert olyan nyugodt, szeretetteljes családi légkör van náluk, hogy tisztára feltöltődünk. Gazdagéknál meg csak az állandó rohanás a pénz után. Egyáltalán nem irigylésre méltó.
Sokszor annak van kisebbségi érzése, akinek kevés a pénze,és lehet, hogy nem is nézik le, csak ő érzi ezt így. Nem is csoda, hiszen mindenhonnét azt látja, hallja, hogy nem ember az, aki nem engedhet meg magának bizonyos dolgokat :S.
Persze a konkrét esetet nem ismerjük, lehet, hogy itt más a helyzet.
Az emberek sokfélék,vannak ilyenek,olyanok ,meg amolyanok.
Szerintem ha valakit zavar,ha úgy érzi lenézik,akkor legbelül Ő nézi le saját magát, tartja kevesebbnek ,bármi oknál fogva(nem csak a pénzre,szegénységre gondolok)másoknál.
Azért mert sajnos az emberek,annak örülnek ha másoknak fájdalmat okoznak!
Sajnos ma olyan világot élünk hogy akinek van pénze az ember,akinek nincs....hát nem tudom de az már nem olyan értékű embernek számít!
A leg el szomorítóbb hogy ez meg figyelhető a gyerekeken is!A gyerekek ugyan ilyenek,le nézik a másikat....
pedig nem szabadna!Attól hogy nincs pénze valakinek attól még lehet ugyan olyan ,sőt jobb mit az akinek van!
Mert azt hiszik, hogy nekik mindig kolbászból lesz a kerítés;) Pedig az életnek van humorérzéke;)
Nekem is vannak ilyen rokonaim, akik évekkel ezelőtt mindig magaslóról beszéltek mindenkivel, aztán egyszer csak megváltoztak a dolgok...Mostanában ők azok, akik jönnek és kérnek...
a mi rokonaink nem lenézőek velünk, pedig elég nagy különbség van közöttünk
általánosítani itt sem lehet
További ajánlott fórumok:
- 2012, azt mondták még szegényebb év lesz mint a tavalyi!!
- A hoxán és egyéb fórumokon, miért nézik mumusnak az embert, ha egy zárt klubba szeretne jelentkezni?
- Jobb egyedül, szegényebben de nyugalomban, mint házasságban de boldogtalanul, idegeskedve?
- Te hogy segitesz szegényebb ember társaídon?
- Szerintetek, mennyire látszik ránézésre az embereken, hogy szegényebb vagy gazdagabb családból származnak?
- Miért van az hogy néha hülyének nézik az embert, próbálnak mindenfélét elhitetni?