Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért nem kell anyósomnak az unokája? fórum

Miért nem kell anyósomnak az unokája? (beszélgetés)

1 2 3
38. michelle.r (válaszként erre: 1. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:50

Neked gyereked van, a sógörnődnek kölykei? hmmmm.

Az anyukád ilyen, anyósod olyan. A szeretetet a törődést nem lehet kiprovokálni.

Semmi baj azzal, hogy Dámaként viselkedik. Felnevelte a saját gyerekét, joga van ahhoz, hogy úgy éljen, ahogy neki tetszik. Még akkor is, ha neked ez nehézséget okoz. Klassz, ha segítőkész nagyikkal vagy körülvéve, de alapvetően neked kell a a saját családod dolgait megoldanod.

37. fincsi5 (válaszként erre: 1. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:42

"A vőm nem fiam, a menyem nem lányom " ismered ezt a mondást?

Lehet így gondolkozik anyósod is.

36. Misaki Itó (válaszként erre: 27. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:34

Nem tudom,ezt hol olvastad,de én ilyet nem írtam.

Sok ilyen van,sajnos,talán túlságosan is sok.

Nem ismerlek téged,sem a párod anyukáját sem..szóval..

Ebben az esetben is,a kommunikáció sokat jelenthet!

Miért nem próbálod megbeszélni vele?

Az is benne lehet a dologban,hogy a párod,és a testvére között nincs jó viszony?

35. 6b006fc769 (válaszként erre: 27. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:28
Mi szeretjük egymást. Nincs is ilyen bajunk. De ehhez tényleg szeretni kell egymást. Lehet ésszel is szeretni, nem csak izomból.
34. Derya (válaszként erre: 27. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:24

nem hat, csak megy a kotekedes, beszologatas a lenyegtelenbe... :-(

en ugy ertettem, hogy a problemad lenyege az, hogy az anyos nem apolja a kapcsolatot az unokakkal. neked nem segit semmit,ertheto problema, de nem biztos, hogy erdemes a miertjet feszegetni....

ezek nem kotelezo dolgok, ha nema dja magatol, szeretebol, akkor nem lehet kikenyszeriteni.

illetve nehany esetben ki lehet, csak nincs ertelme.

2015. márc. 2. 15:24
forma, nem firma :)
32. trapiti (válaszként erre: 27. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:23
Konfliktusok vannak, persze. De nem verjük egymást és nem szakítjuk meg a kapcsolatot, hanem normális firmában kezeljük a konfliktusainkat és tiszteletben tartjuk egymást. Ami nálatok megy, az egyáltalán nem hétköznapi jelenség...
2015. márc. 2. 15:19
Tudom itt az anyósról van szó. A fiam másik nagymamája nagyon messze él és egyéb más okok miatt ritkán találkoznak,de szeretik egymást és amikor a ritka alkalmakkor együtt vannak pár napot nagyon megértik egymást.
2015. márc. 2. 15:18

Ne gondolkodj, ne rugozz ezen!

Teljesen felesleges!

Orulj azoknak, akik pozitivak az eletedben.

29. moonlight13 (válaszként erre: 1. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:15

Én megértelek. Az én anyósom több, mint 24 éve nem látta az unokáját, és soha nem nagyon izgatta magát ez miatt. Se szülinap, se névnap, se Karácsony, se egy ajándék! Ma már nem érdekel, sokáig furcsának találtam!

Ez van,kész! Magatoknak kell megoldanotok az életeteket és a problémáitokat! Ennyi! Ilyen anyósok is vannak! Addig örülj, amíg a férjed nem ilyen!

2015. márc. 2. 15:14
Lehet,hogy igy van és az anyósa nem tipikus nagymama. De és akkor mi van? Anyám imádja a fiamat,de ő sem tipikus nagyi. Nem sütöget állandóan neki,ha átmegy hozzá a fiam persze ugrál körülötte,de nekik egy laza humoros kapcsolatuk van. Kisebb korában többet volt nála az igaz,ha nekem dolgom volt és mindig örült ha csak 2 órára is rábiztam,de mindig hatalmas röhögésekre értem oda. Na ez sem tipikus nagyiság,sőt anyám ki nem állhatja a nagyi szót sem,és igen "dáma " ő is ha az ápoltságot,sminkelést,öltözködést vesszük. Mivel tizenéves a gyerekem kevesebbet is van anyámnál,de ez egyik félnél sem okoz problémát.
2015. márc. 2. 15:12
Nem hiszem el, hogy minden hol mindenki így szereti egymást. Minden családban vannak sérelmek és konfliktusok, hiszen napi szinten hallok ilyeneket. Mi nem tartjuk a sogoromékkal a kapcsolatot, mert a férjem mondta, hogy fejezzük be, nincs értelme. De bántja őt is, hogy az annyjának nem kellenek a mi okos értelmes nyugodt, gyerekeink és mostanában egyre jobban felhúzom magam ezen. Nyilván mikor dolgozik az ember nem gondolkodik, de hogy táppénzen vagyok bizony elgondolkodok, hogy miért is van ez?? Mi soha sem bántottuk őket.
26. Misaki Itó (válaszként erre: 24. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:07
Hmmm.ez az,akkor,nem gondolkodnék.
25. gkreka (válaszként erre: 18. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:05
Nem az őszinteséged, hanem a modorod, jobban mondva, annak a hiánya!
24. 6ec25708bf (válaszként erre: 15. - Misaki Itó)
2015. márc. 2. 15:04

Nyugi eddig is megcsináltam mindent, mert olyan háttér van mögöttem , minta férjem. Akinek szintén nem tetszik az anyja kapcsolattartásának a hiánya.

Örülj neki, hogy frankó nagyitok van, mert ha nem lenne szerintem te is elgondolkodnál.

23. Misaki Itó (válaszként erre: 18. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:03

Nálam nem verte,nem érdekel.

Mindenki izé,csak te vagy a szuperwoman:)

22. emagdi (válaszként erre: 18. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:03

hát, a biztosíték az maximum nálad mehet ki, ez a te történeted.

de az a helyzet, hogy minél többet mesélsz, annál inkább látszik, hogy azért elég sok gond lehet ott a családotokban, és igazából nem is arról kellene beszélni, hogy az anyósod miért nem foglalkozik minden unokájával, ennél sokkal mélyebben gyökerezik a probléma :S

21. trapiti (válaszként erre: 18. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 15:02
Most komolyan... apósod veri anyósodat, a sógornőd kihasználja, a gyerekek neveletlenek, törnek-zúznak stb. a férjed ezek szerint az egyetlen normális a családban. Én inkább örülnék ha minél kevesebb közük lenne a gyerekeimnek hozzájuk, ha ilyen véleménnyel lennék a családról.
2015. márc. 2. 15:01

erezni a vegtelen kedvessegedet...

kit szeretsz egyaltalan a masik csaladban?

mert sok jot eddig nem mondtal roluk

19. emagdi (válaszként erre: 18. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 14:59
na, lényeg, hogy nagy a szeretet a családban...
2015. márc. 2. 14:58
Anyósom már unja a sógornőm gyerekeit, de apósom úgy megverte mikor szóvá tette, hogy a férjemnek kellett rendet tenni. Egyébként a sógornőm, egy kihasználós,nem dolgozós csaj, aki szemtelen módon akkor kellett mindig a segítség amikor nekünk is. És igen nem mindenhol jó a kapcsolat a sógor gyerekeivel. Nem szeretjük őket, nincsenek megnevelve, nálunk még csak törtek zúztak és nekik nem tetszett, ha rájuk szóltunk. De úgy látom sokaknál kiverte a biztit az őszinteségem.
17. emagdi (válaszként erre: 12. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 14:57
amíg te ilyen negatívan (mert nyilván a "dáma" jelzőt nem pozitív értelemben használtad) gondolkodsz az anyósodról, addig valószínűleg ő is érzékeli ezt, és nem szívesen kerül veled kapcsolatba. erre már gondoltál, hogy esetleg pont miattad nincs nagymamájuk a gyerekeidnek? :)
16. trapiti (válaszként erre: 8. - Habospite)
2015. márc. 2. 14:55
Hát igen... anyóspajtás, meg kölykök... van itt feszültség rendesen az anyós irányába. Lehet hogy ezt érzi...
15. Misaki Itó (válaszként erre: 12. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 14:54

Kedvenc mondatom,akinek nem inge:)

Az enyém is az,ettől függetlenül,jó nagymami,szerintem a kettő között semmi összefüggés nincs!

Anyópajtás?

Nem tudsz,tisztességesen írni?

Na,majd most megcsinálsz mindent 3gyerek mellett.

14. trapiti (válaszként erre: 1. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 14:53

A "mai" nagymamák szerintem éppenolyan sokfélék mint a "mai" anyák... vannak biztosan dámák is.

Én azt gondolom, inkább az lehet a háttérben, hogy a lányával (nyilván) szorosabb a kapcsolata, mint veled aki a menye vagy. De az is lehet hogy a lánya elvárja a segítséget, őt nem akarja visszautasítani, kétfelé meg nem bírja. Ki tudja... esetleg vele kellene megbeszélni, de ha valami miatt nem alakult ki szorosabb kötődés a gyerekeid és közte, akkor ez kiskamasz korban már nehezen pótolható. A lányára mindenenesetre nem kell féltékenykedni, akár tetszik akár nem, a lánya nem a menye senkinek.

Nálunk anyósomnak két unokája van, a lányom és a sógoroméknál is egy kislány. A sógoromék a szomszédjában laknak, mi korábban is távolabb most pedig Európa másik végén. Nyilvánvaló hogy szorosabb a kapcsolata a másik unokával, vagy hogy többet segít munkával is, anyagilag is, de szerintem ezt nem lehet patikamérlegen mérni.

Anyukáméknak három unokájuk van, amíg otthon voltunk és mi szorultunk rá jobban, nekünk segítettek többet, most nyilvánvalóan a testvérem két kisfia körül tüsténkednek jobban, pedig dolgoznak mindketten.

Szerintem nem lehet dolgokat elvárni, vagy kikényszeríteni a másikból, amit tud adni, annak örülni kell, amit meg nem, azt nem kell számonkérni. Te se leszel egyforma nagymamája mindhárom gyereked gyerekeinek.

2015. márc. 2. 14:52

A mai nagymamak dolgozo nok sminkkel, fodrasszal, mani- es pedikurrel, kozmetikussal es franciabugyival. Ha ez damasag???

te nem elsz ezekkel?

Mert ha igen, akkor te is dama vagy fiatalabb kiadasban;

12. 6ec25708bf (válaszként erre: 3. - Misaki Itó)
2015. márc. 2. 14:51
A dáma szó nagyságos asszonyt jelent nálam. Az ezt meg anyós pajtásra értettem. És ezt akinek nem inge nem veszi magára! Nem anyát akarok a gyerekeimnek, hanem nagymamát. Nem esik le a karika gyűrű az ujjamról. Mindent megcsinálok otthon 2 gyerek és munka mellett is.
11. Misaki Itó (válaszként erre: 4. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 14:51
Mivel a te véred is bennük csörgedezik.
2015. márc. 2. 14:49
A leirasod alapjan mas bajod is van az anyossal. Ha ilyez beszolsz neki, nem csodalom, hoy vagja a fejeket. Lehet nem akar beleszolni az eletetekbe. Ha hivod sem segit?
9. gkreka (válaszként erre: 1. - 6ec25708bf)
2015. márc. 2. 14:49
Unokaöcsédet, unokahúgodat lekölyközöd, anyóst csak ez-ként emlegeted... Min csodálkozol?
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook