Miért nem kell anyósomnak az unokája? (beszélgetés)
Neked gyereked van, a sógörnődnek kölykei? hmmmm.
Az anyukád ilyen, anyósod olyan. A szeretetet a törődést nem lehet kiprovokálni.
Semmi baj azzal, hogy Dámaként viselkedik. Felnevelte a saját gyerekét, joga van ahhoz, hogy úgy éljen, ahogy neki tetszik. Még akkor is, ha neked ez nehézséget okoz. Klassz, ha segítőkész nagyikkal vagy körülvéve, de alapvetően neked kell a a saját családod dolgait megoldanod.
"A vőm nem fiam, a menyem nem lányom " ismered ezt a mondást?
Lehet így gondolkozik anyósod is.
Nem tudom,ezt hol olvastad,de én ilyet nem írtam.
Sok ilyen van,sajnos,talán túlságosan is sok.
Nem ismerlek téged,sem a párod anyukáját sem..szóval..
Ebben az esetben is,a kommunikáció sokat jelenthet!
Miért nem próbálod megbeszélni vele?
Az is benne lehet a dologban,hogy a párod,és a testvére között nincs jó viszony?
nem hat, csak megy a kotekedes, beszologatas a lenyegtelenbe... :-(
en ugy ertettem, hogy a problemad lenyege az, hogy az anyos nem apolja a kapcsolatot az unokakkal. neked nem segit semmit,ertheto problema, de nem biztos, hogy erdemes a miertjet feszegetni....
ezek nem kotelezo dolgok, ha nema dja magatol, szeretebol, akkor nem lehet kikenyszeriteni.
illetve nehany esetben ki lehet, csak nincs ertelme.
Ne gondolkodj, ne rugozz ezen!
Teljesen felesleges!
Orulj azoknak, akik pozitivak az eletedben.
Én megértelek. Az én anyósom több, mint 24 éve nem látta az unokáját, és soha nem nagyon izgatta magát ez miatt. Se szülinap, se névnap, se Karácsony, se egy ajándék! Ma már nem érdekel, sokáig furcsának találtam!
Ez van,kész! Magatoknak kell megoldanotok az életeteket és a problémáitokat! Ennyi! Ilyen anyósok is vannak! Addig örülj, amíg a férjed nem ilyen!
Nyugi eddig is megcsináltam mindent, mert olyan háttér van mögöttem , minta férjem. Akinek szintén nem tetszik az anyja kapcsolattartásának a hiánya.
Örülj neki, hogy frankó nagyitok van, mert ha nem lenne szerintem te is elgondolkodnál.
Nálam nem verte,nem érdekel.
Mindenki izé,csak te vagy a szuperwoman:)
hát, a biztosíték az maximum nálad mehet ki, ez a te történeted.
de az a helyzet, hogy minél többet mesélsz, annál inkább látszik, hogy azért elég sok gond lehet ott a családotokban, és igazából nem is arról kellene beszélni, hogy az anyósod miért nem foglalkozik minden unokájával, ennél sokkal mélyebben gyökerezik a probléma :S
erezni a vegtelen kedvessegedet...
kit szeretsz egyaltalan a masik csaladban?
mert sok jot eddig nem mondtal roluk
Kedvenc mondatom,akinek nem inge:)
Az enyém is az,ettől függetlenül,jó nagymami,szerintem a kettő között semmi összefüggés nincs!
Anyópajtás?
Nem tudsz,tisztességesen írni?
Na,majd most megcsinálsz mindent 3gyerek mellett.
A "mai" nagymamák szerintem éppenolyan sokfélék mint a "mai" anyák... vannak biztosan dámák is.
Én azt gondolom, inkább az lehet a háttérben, hogy a lányával (nyilván) szorosabb a kapcsolata, mint veled aki a menye vagy. De az is lehet hogy a lánya elvárja a segítséget, őt nem akarja visszautasítani, kétfelé meg nem bírja. Ki tudja... esetleg vele kellene megbeszélni, de ha valami miatt nem alakult ki szorosabb kötődés a gyerekeid és közte, akkor ez kiskamasz korban már nehezen pótolható. A lányára mindenenesetre nem kell féltékenykedni, akár tetszik akár nem, a lánya nem a menye senkinek.
Nálunk anyósomnak két unokája van, a lányom és a sógoroméknál is egy kislány. A sógoromék a szomszédjában laknak, mi korábban is távolabb most pedig Európa másik végén. Nyilvánvaló hogy szorosabb a kapcsolata a másik unokával, vagy hogy többet segít munkával is, anyagilag is, de szerintem ezt nem lehet patikamérlegen mérni.
Anyukáméknak három unokájuk van, amíg otthon voltunk és mi szorultunk rá jobban, nekünk segítettek többet, most nyilvánvalóan a testvérem két kisfia körül tüsténkednek jobban, pedig dolgoznak mindketten.
Szerintem nem lehet dolgokat elvárni, vagy kikényszeríteni a másikból, amit tud adni, annak örülni kell, amit meg nem, azt nem kell számonkérni. Te se leszel egyforma nagymamája mindhárom gyereked gyerekeinek.
A mai nagymamak dolgozo nok sminkkel, fodrasszal, mani- es pedikurrel, kozmetikussal es franciabugyival. Ha ez damasag???
te nem elsz ezekkel?
Mert ha igen, akkor te is dama vagy fiatalabb kiadasban;
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet valaki olyan gusztustalan, hogy miután a lábát tapogatja, kézmosás nélkül ad enni az unokájának?!?
- "Engedjük" az anyósomnak nálunk tölteni az ünnepeket?
- Szerintetek normális hogy anyósomnak van kulcsa a lakásunkhoz és használja is?
- Mit gondoltok arról, ha anyósomnál minden második nap ismerősök jönnek?
- Mit vegyek anyósomnak 50. szülinapjára (max 7-8000ft)?
- Mit vegyünk az anyósomnak a 70. születésnapjára?