Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem kel meg a tésztám? fórum

Miért nem kel meg a tésztám? (tudásbázis kérdés)


2009. okt. 17. 19:01
na akkor jó.Az ablak meg nyitva van.Jöhet.Nálam csak sima krumplispogi lett délután.De jó lett.
20. df2a740c00 (válaszként erre: 19. - Vvicus)
2009. okt. 17. 16:42
Igenis! Tessék kinyitni az ablakot:D
19. vvicus (válaszként erre: 18. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 16:39
Várjuk majd a virtuális adagunkat! :-D
2009. okt. 17. 16:13
Jelentem már sül az első adag, végül megkelt rendesen a tészta, úgy tűnik, kissé türelmetlen voltam:D Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2009. okt. 17. 15:31
ha a liszten nem jó a sikértartalma az is okozhatja
2009. okt. 17. 15:14

Hát a sikértartalomra senki nem gondol?Mert attól is lehet lapos a tészta.Nálam ez a kenyérnél szokott előfordulni.

Minden klappol és a sikér mennyisége miatt nem oké a dolog.

15. vvicus (válaszként erre: 7. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 15:14

És annyira felfutott, amennyire kell neki a tejben? Tettél cukrot a tejbe? Mert ha a tejben jól felfutott, akkor tényleg nem az élesztővel van a gond.

A kenyér kelesztéséről azt olvastam, hogy nem szabad túl sokáig gyúrogatni, mert a rostokkal történik valami, és akkor nem lesz olyan szép a kenyér. Tehát dagasztásnál is meg kell találni az optimális időt, se ne legyen kevésbé se túldagasztva.

14. df2a740c00 (válaszként erre: 10. - Rozália)
2009. okt. 17. 15:14
Pár év óta most sütök először. Régebben mindig jól sikerült.
13. Rozália (válaszként erre: 11. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 15:14
Várjál még vele, szaggassad ki, és még akkor is kelesszed egy pici ideig, mielőtt a sütőbe teszed.
12. df2a740c00 (válaszként erre: 9. - Manduli)
2009. okt. 17. 15:13
Nem, cukros tejbe tettem az élesztőt, felfutott, azzal nem volt gond.
11. df2a740c00 (válaszként erre: 6. - Nívea)
2009. okt. 17. 15:12
Összegyúrtam, hát nem tudom, jól-e..
10. Rozália (válaszként erre: 3. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 15:11

Máskor meg szokott kelni? Mert van, hogy sütés közben jön fel a tészta.


Én mindig szárított élesztőt használok és teszek a tésztába egy ici-pici sütőrumot. Az segít a megkelésben, de az íze nem érződik.

2009. okt. 17. 15:11
SZia! Az élesttőt ha közvetlenül a sóra teszed az megöli az élesztőgombákat!
8. 10d89b51ea (válaszként erre: 3. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 15:10

akkor az élesztő nem volt friss.

én is jártam már igy.

7. df2a740c00 (válaszként erre: 5. - Vvicus)
2009. okt. 17. 15:10
nem régi, ma vettem, frissnek tűnt. Nincs most nálunk hideg. Fehérlisztből van.
6. Nívea (válaszként erre: 3. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 15:09
Jól összegyúrtad? Ha az élesztő felfutott, akkor nem ott van a baj. Vagy esetleg tedd még melegebb helyre. Én előmelegítem kicsit a sütőt és elzorm. Abba teszem bele mindig. És van, hogy 1 órát is kell várnom rá. :(( Már elég hűvös van.
5. vvicus (válaszként erre: 3. - Df2a740c00)
2009. okt. 17. 15:08
Régi az élesztő? Nem csapta meg egy rövid ideig a hideg? Fehérlisztes?
4. df2a740c00 (válaszként erre: 2. - 10d89b51ea)
2009. okt. 17. 15:07
igen
2009. okt. 17. 15:06
Sajtos pogi sütésben vagyok, az élesztő felfutott, meggyúrtam a tésztát, jó meleg helyre raktam már kb. fél órája, de alig lett nagyobb. Mi lehet a baj?
2009. okt. 17. 15:06
élesztőt tettél bele??
2009. okt. 17. 15:05
Miért nem kel meg a tésztám?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook