Miért nem emelik fel a gyes összegét a létminimumra? (beszélgetés)
A TI nélkülözésetek csak látszólag áll kapcsolatban a nyugdíjasok dőzsölésével és kényelmes üldögélésetekkel. Vannak országok, ahol a nyugdíjasok élik világukat, szines ruhákban járnak és a tengerparton süttetik a hasukat.
Elvándorlás nyugatra? mindig is volt, csak most már szabad is (az irány mindig kelet--> nyugati volt).
Ha a radikális gondolkodású fiatalok csak a saját "öregjeikkel" fognak kivételt tenni, az szép lesz tőlük ;-)
Tudod Gerna, ez a tini 1620Ft-ért megveszi a bérletét, hogy eljusson a suliba. Ha nincs rá pénze, akkor kilométereket gyalogol.
Ugyanakkor a busz 80%-a tele van olyanokkal, akiknek nem kell fizetniük érte, de az iskolásokat mindenért megszólja: Ne ott kapaszkodj, ott én akartam! Vedd le a hátadról a táskát, mert zavar, ne ülj le, mert én öreg vagyok, ott én szoktam ülni! stb... Ugyanakkor ha elbeszélget ez a tini a szülőjével nagyszülőjével, akkor kiderül, hogy a nyugdíjak magasabbak, mint a dolgozók bérei.
Valószínű megint kidobtuk a fürdővízzel a gyereket is!!!
Valamit ebben a rendszerben nagyon át kellene gondolni! Sokan elintézik, hogy leszázalékolt nyugdíjasok legyenek, hogy így egy fix bevételhez jussanak. Én úgy látom, mindig a becsületes ember szívja meg manapság.
Nem kívánom, hogy nélkülözzenek a nyugdíjasok, de így mi nélkülözünk, akik becsületes napi 8 órai munkával keressük a kenyeret és próbáljuk nevelni a gyerekeinket.
...vagy szokjak rá a lopásra, hazudozásra, stb???
Mert akkor lehetne lehetőségem jóval több pénzből élnem. De becsületesen, a törvényeket betartva nem.:(((
Igen, radikális gondolkodásúak a fiatalok. Ők már valami távoli múltnak értéklik az előző rendszert, az összes sajátosságával. Látnak és gondolkodnak. ....és nemsokára ha eljön az ő idejük, majd tesznek is.
Vagy megpattannak. Ők már több nyelvet jól beszélnek mire érettségiznek, diplomáznak. Ez a cél???
( Eddig én is maradtam, de nagyon gondolkodok rajta, hogy az anyagi elehetetlenédésemet csak egy külföldi bérrel tudnám rendezni.)
A nyugdíjnak, amit most fizetnek ki, elvileg van a 25-30-stb. éven át befizetett nyugdíjalapja! A ma-született-gyerek témában ilyen még elvileg sincs.
Mekkora érték az államnak a gyerek? majd csak LESZ érték, ha ő maga is felnő értéket termel. Az "államnak" (társadalmnak) az öregek, gyerekek, betegek stb. csak eszmei értékei, anyagilag teljes ráfizetés.
Radikális gondolkodású tinik? talán vezessük be újra a büdösbarlang intézményét (ahová az öregek önként elvonultak meghalni)
Úgy beszéltek erről a témáról, mintha a gyerekek, öregek, dolgozók nem együtt élnének, mintha sose láttatok volna gyerekeit, unokáit támogató nyugdíjast... vagy olyat, aki az unokáiról gondoskodik, amíg a szülők dolgoznak.
Én a minimálbér fölötti részt a nyugdíjaknál megadóztatnám szívfájdalom nélkül.
Ma a tini lányaimmal ezekről a kérdésekről beszélgettünk. Kérdeztem, ők mit tennének az államadósság csökkentéséért? Nekik sokkal radikálisabb ötleteik lennének! S már csak 10 év és ők ülnek a parlamentben. Ezeket a gyerekeket nagyon felháborítják dolgok!!!
majd a betelepítendő 1 millió kici kínai termelni meg nugdijamat:)))
Egyébként tényleg támogatni kellene a gyermeknevelést, mivel lassan elfogyunk, de nem úgy, hogy fűnek fának (értsd:kissebbség) osztogatjuk a lóvét, hanem pl adókedvezmény formájában, vagy csak az kaphatna gyest, akinek több év igazolt munkaviszonya van.A nyugdíjakkal kapcsolatban nagyon igazad van, dehát ez kb 2 millió szavazó fletónak...
Na, ez aztán durva hozzászólás volt!
Ha medvemama nem szül gyereket, akkor vajon ki fogja megtermelni majd a te nyugdíjadat addigra?
Meg kellene nézni, mekkora érték az államnak a gyerek. Onnantól már nincs vita.
Én inkább felülvizsgálnám a nyugdíjakat.
Röhej, hogy ma is az anyám élettársa röhögve mondta, hogy 15000Ft-tal többet kap nyugdíjat, mint amennyit én havonta keresek, s én 560000FT adót fizetek évente. Ráadásul ő az elhunyt felesége után is kap özvegyi nyugdíjat, na, akkor ki háborodjon fel???
S ha megnézed, hogy mennyit fizetnek ki nyugdíjakra, amit csak magukra költenek, s mennyit GYED-re, GYÁS-ra, GYES-re, stb, amiből 1-2-több gyereket nevelnek, láthatsz némi anomáliát.
mi alapján titulálod bármelyik hozzászólást karrieristának..? az a nő már rögtön karrierista, aki nem marad otthon esetleg 3 évet? lehet hogy éppen azért választja az idő előtti visszatérést a munkába, ami miatt ez a topik indult: kevés a gyes..
vagy csak szimplán nem akarja megvárni, hogy kirúgják a mhelyéről amiatt, mert "lelépett" onnan sok évre..
egyébként meg miért ne lehetne véleménye a témáról annak, akinek nincs gyereke??? tudtommal nem tapasztalatokat vártál, hanem véleményeket és gondolatokat!
Tudod drága, amikor a bölcsibe adtam a gyerekemet, mert sikerült egy jónak tűnő állást találnom, akkor azt mondták, hogy 6.00-17.30-ig vannak nyitva.
Aztán szembesültem vele, hogy 15.00 után már csak az én gyerekemre vigyáznak. Annak sem örültek, amikor fél nyolckor ő volt az első....
Most pedig akkor veszik fel a gyereket, amikor már elkezd újra dolgozni az anya. De az állásinterjúkra csak nem viheti az anya a gyerekét. Ugye ezzel egyet értesz? Nem messzebb kell vinni a gyereket, hanem a régi bölcsit nyugdíjasotthonná alakították, nincs hely.
Természetesen. Éppen úgy, mint valamennyi nyugdíjas, és bárki más, aki adófizető állampolgár. De sajnos üres az államkassza. És amíg a legtöbb vállalkozó minimálbéren van bejelentve és az után fizeti a járulékokat, addig ez nem is lesz másképpen. Egyszerű matematika.
Az államadósságunk igen magas, de azért ne feledjük el, nem ez a rendszer és nem is az előző kormány halmozta fel. Volt mit örökölnünk az rendszerváltozás előtti időszakból.
Szerintem a minimálbért minden gyereket vállaló megérdemelné.
Csakhogy akkor miből fizetnék a többi kiadást?
Mennyi is most az államadósságunk???
(-Nem baj, majd az unokáink megoldják....)
Nem gondoltam arra a kategóriára, csak akkor ne ez alapján gondolj a gyerekre.
Az állam nem tud több támogatást adni, mint a 3 évet, amit otthon tölthetsz a gyerekkel. Ami klassz, sőt, a legjobb. Tény, a gyes elég silány összeg, de ha nem lenne még ez sem, mi változna? Akkor is lenne gyerekem. Ha valaki gyereket akar, akkor ne a gyes miatt akarjon.
Örülök is és nagyon büszke vagyok rájuk !!!!!!!!!!
csak azt nem éretem miért szol bele olyan ebbe a témába akinek gyereke sincs a sok karierista ?
További ajánlott fórumok:
- Emelik a családi pótlék összegét 2022-ben?
- Ha gyesen vagyok, akkor hogy kell számolni a táppénz összegét a kistesónál?
- A gyes összegét napra vagy hónapra számolják?És az amikor utalják a tárgy havit, vagy az elöző havit kapjuk?
- Gyes után mennyi munkanélkülit kapok kb.? Előtte létminimumra voltam bejelentve
- 4 hetes terhes vagyok, ilyenkor van-e értelme megemeltetni a munkaadómmal az utánam fizetett összeget, hogy több legyen a gyes összege?
- Aki az aktív korúak ellátását kapja, mit tud arról, hogy decembertől megemelik az összeget?