Miért lett "divat", hogy a kutyát vagy macskát gyermekeinknek szólítsuk? (beszélgetés)
Abban egyetértek, hogy a kis kedvencek túlbabusgatása, agyonszeretgetése nem jó az állatnak sem - de ennek nem az a jele, hogy gyerekemnek hívom-e, érzem-e a kutyámat, macskámat, vagy nem. Megjegyzem, én embergyereknél sem tartom normálisnak, ha az anya állandóan a gyerek seggében van, állandóan babusgatja és fojtogatja a "szeretetével".
Szerintem itt a szeretet kifejezés módjával, ill. annak mértékével van probléma, legyen szó akár állatról, akár kisgyerekről.
Amiről írsz, a túlbabusgatás nekem sem nyerő, ezzel a kutyát nagyon elkényeztetik, és nem tudja hol a falkában a helye. Ezért van az hogy a kis ölebek állandóab bevédik a gazdájukat, és oda odamarnak egy ismeretlennek, rokonnak, aki nincs hozzájuk közeli viszonyban, ergo a kutya hiszi magát a főnöknek, falkavezérnek. És kis öleb létére ezt el is tűri, mert olyan cuki, ez sem a gazdinak sem a kutyának nem jó.
De van a fordítottja is, kiba*** a kutyát az udvarra, kap kaját, 0 szocializáció, és meg van lepődve az illető, hogy megharap mindenkit, aztán elaltatják a kutyát, holott NEM A KUTYA A HIBÁS! Hanem a felelőtlen gazda!!
Nálunk a lányom hívta fiának a cicáját, aztán elment egyetemre, és mi simán leunokáztuk a ciccet.:)
Amúgy a mostani cicát is "a szőrös gyerek"- nek nevezi. Van neki nem szőrös is.:)))
A funkcióért tartott háziállatokhoz teljesen másképpen állnak a gazdák-ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik őket, de tényleg más a kapcsolat.
Én ezt tapasztaltam a környezetben, valószínűleg ezért nem érted, amit a többiek írnak és vica versa.
Szerintem nekünk vidéken, falu vagy tanyán kinek, hogy tetszik, furcsa.
A kutya házőrzésre, a macska egérfogásrra, a többi haszon állat meg evésre van, durván kifejezve.
Mi lehet azért nem is kötődünk, kötődhetünk hozzájuk olyan szinten mint mások. Pedig a juhásznak is, szinte a másik fele a kutyája és még sem hívja gyerekének.
Nekünk talán ezért ilyen fura.
Lehet benne valami, az állat csak elviseli, a kajáért cserébe.
Az én macskám csak akkor hagyja magát ha éhes. Máskor ha meglát már menekül. :)
Én enm vitatkozni akarok, csak leirtam a véleményem.
Ezért van a fórum.
Ezt ugy is tudtam, hogy nem fogunk egyetérteni, de nem is kell.
Pontosan egyetértek a fórum inditójával.
Nevetséges, ahogy némelyik állattartó beszél és bánik velük.
Miért tévesztik össze az állatot az emberekkel.
És mielött még letámadna valaki, leszögezem, igenis szeretni kell az állatokat.
Nekem is van kutyám, imádom,de hogy ugy bánjak vele mint a gyerekeimmel, ez tulzás, és beteges.
A környezetemben is van pár ilyen fiatal lány, akinél ezt látom, gyere a mamihoz, menj apához, csókolgatja egész nap!
Na ez nem normális!
A kutya az állat, és neki jogában van állatként kis kedvencként élni, igenis szeressék, de ne tévesszék össze az emberrel.
Ez a kutyának sem jó!!
Ezt olvastam valahol,hogy a kutyával kutyaként kell bánni, mert elferdül az énképe, és depressziós lesz.
Nem egy példát látok a környezetemben.
Azt is észrevettem, hogy legföképp az egyedülélők, szeretet hiányban szenvedők viselkednek igy a kutyájukkal macskájukkal.
Másképp tartjuk az állatokat, nekem nem csak kutyám, macskám van.
Nem is tarthatnám bent, mert akkor nekem kellene éjszaka őrizni, a baromfit meg a többit, a kóbor kutyáktól meg rókától.
Nálunk a kutya az házörző és nagyon is meg van becsülve ezért.
Na mindegy, lehet neked van igzad.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Mért van, hogy sokan sajnálni tudnak macskát kutyát..és ki tudja mit de egy embert már nem annyira?
- A magányos emberek miért nem fogadnak örökbe kutyát vagy macskát?
- Ismerkedésnél számít, ha valaki kutyát/macskát tart?
- Hogyan lehet összebarátkoztatni egy felnőtt kutyát és macskát?