Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében? (tudásbázis)
Kb, 7évvel ezelőtt kezdődött, amikor anyukámnak idegbecsípődése lett...:( és ez minden évbe többször jelentkezett nála... Rettentően sokat szenvedett. Rossz volt nézni. Először orvosokhoz járt, akik semmi normálisat nem tudtak neki mondani. Elküldték gyógytornára, ami semmit nem használt... (közben gyomorfekélye is volt, 1991 óta, hogy az öcsém megszületett)... Aztán 2évig igy szenvedett... Megelégelte... Azt mondta ő nem fogja ilyen szenvedésben leélni az életét és kutatni kezdett... Elöször növényekkel kezdett foglalkozni... Gyógynövényekkel... Majd csíranövényekkel... ( azóta is otthon termeszti bio búza-len-lucérna magokat --->csírázatja)
Használt... Nyílván nem egyik napról a másikra fejtette ki hatását, de hatott... A fájdalom enyhült. Majd az egyik kolléganője ajánlott neki egy természetgyógyászt, aki teljesen rendbehozta anyukám hátát (amit az idegsebész nem tudott) és a gyomorfekélye is megszünt... 5éve nincs gond semmivel. :) Ahogy volt nálunk 5éve ez a természetgyógyász, teljesen megváltozott anyukám gondolkozása. Sokkal jobban értékelte az életet és elkezdte kutatni a tudatalattit ésa tudatfelettit... Hogy mennire tudjuk befolyásolni a gondolatainkkal az életünket... ha valamit nagyon akarunk és bízunk benne... Nos én ebben nőttem fel. És én két éve kezdtem foglalkozni ezzel... (azt tudni kell, hogy én sosem voltam valami pozitív ember) Meg kellett tanulnom, azt is, hogy gondolkozzak pozitívan... Megváltozott az életem. :)) Súlyos emésztési gondjaim voltak... A nővényeknek köszönhetem... Sokat méregtelenítettem és éreztem, hittem benne, hogy ez nekem jóóóóó:)))
Szia!
Kezdd az elején, engem is érdekel!
:)
Mire vagy kiváncsi?
A gyógynövényekre? Tudatalatti? Tudatfeletti? Betegségek? Gyógyulás? Kúrák? A gondolatok irányítása? stb... :))))))))
Igazad van:)
És abban is, hogy csak az lső párat olvastad el, mert olyan csavarokat vett már ez a fórum, hogy a cimére már nem is hasonlítanak a hozzászólások:)
A természetgyógyászatban hinni is kell.. és az emberi agy már gyógyít a tudatalattival.
Nem elég ülni és várni, hogy majd hipp-hopp meggyógyul az ember, ha elvesztette a hitét. Pedig ez lenne a legfontosabb....
És tapasztalat, hogy ha az ember elhiszi, hogy segít, akkor fog is. (TAPASZTALAT)
(csak az első pár hozzászólást olvastam el)
Hali Pirosalma:)
Nem eltünni!!!!!!!!
Válaszolni:)
Bár nem a Helló Zsuzska:) vagyok, de mostmár agggyyyy!!!!! határozott választ a kövérség kezelésére.
De a válasz ne a nemevés legyen:), meg ne a reform életmód: kevés evés sok mozgás.
ezek mellett (Mert ez megvan, na jó nem sok, de mozgás is van:), még mi kell ahhoz, hogy egészsgesen, de fogyjunk????
Ehhez csak annyi a hozzáfűznivalóm, hogy tudom, amit tudok és nem szállok vitába!
Mindenki maga döntse el, hogy melyikünk verzióját fogadja el!
Pussz!
Helló, Zsuka!
A kövérség kezelésére azért annyira nem hatásos az omega-3. Kis hatása van, de nagyon kicsi. A jó minőségű margarin pedig alapvetően ha szív-érrenrendszeri betegség áll fenn, akkor jobb választás a vajnál (viszonylag sok telített zsírsav). Pl. a Flora jó minőségű, tehát az olcsóaktól jobb tartózkodni.
A mangalicának pedig nagyobb a füstje, mint a lángja, nem ér annyit, mint hirdetik, sőt gyakorlatilag elhanyagolható a különbség (csekély).
azt hiszem, hogy csak kövérséget, de azt nagon:(
a coral calciumot lecinittel is a felejtendőr közé sorolod?
lipid anyagcserezavar"-
Tudtok valamit a gyógyíthatóságáról? Inkább természetgyógyászati gyógyíthatóság érdekelne, mert orvosi gyógyszeres az van:(
Nem én szenvedek benne:)
Utánna néztem én már mindennek:( Nem is akarok csontsovány lenni:) 172 magas és 95 kg vagyok. Én csak 80 kiló akarok lenni!!!
De ezt a pozitiv gondolatot kiírom és kiteszem a hűtőre
Talán fordítva kellene gondolkodnod: nem arra kell gondolni, hogy több kilóval nagyobb az esélyed a túlélésre - mert gondolom, emiatt nem bírsz lefogyni -, hanem arra, hogy amikor bármit megeszel, megiszol, ami egészséges a tested számára, az hogyan árad szét a sejtek között, teszik a dolgukat, hogy minden szerved ideálisan működhessen, s kialakulhasson a számodra egészséges testsúlyod. Nem minden embernek az az egészséges, ha csontsovány. Nem tudom, utána néztél-e már az alkatoknak? Létezik pl. a piknikus alkat, aki arról ismerhető fel, hogy túlsúlyosnak látszik ugyan, de háromszor lekörözi azt a sovány embert, aki egész nap az irodában csücsül, de a dombon felfelé kifullad. A 14 éves kislányom egy piknikus alkat. Én 50 kg vagyok, ő 70. Mégis az élbolyban volt a 45 km-es csíksomlyói zarándoklaton és másnap újra felmászott a kálvárián...
Ráadásul egy év alatt nem vesztett a súlyából, de átalakult, s mostmár nem túlsúlyosnak, hanem nagydarabnak látszik. Ő soha nem lesz olyan sovány mint én, de ha lenne, meghalna. Én viszont abba halnék bele (esetleg), ha 70 kg lennék. Szóval, ezt így kell gondolni, szerintem. :)
Az agyam felfogja, a tudatalattim viszont nem engedi el ezt a gondolatot.
Ezen segíííííts:)
De csend lett:)
Segítsetek átállítani az agyamat a fogyásra:)
Mikor a tüdőrákos ismerősöm a szemem előtt haldoklott, és már nagyon sovány volt (világéletében karcsú volt s ezt mindig is "irigyeltem), akkor belémfészkelődött a gondolat, ha még lenne plusz 20 kilója akkor biztos nem halna meg.
Jó! Tudom, hogy a tüdőrák gyógyíthatatlan, meg az is, hogy szokjak le a dohányzásról (2 hónapja már "csak" elektromos cigit szívok)meg azt is, hogy ha 100 kiló lett volna akkor is meghal, de ÉN tudom, azonban a tudatalattim belebénult a látványba.
Na ezt segítsetek kioldani!
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Megfázás, influenza természetes gyógymódokkal, esetleg homeopátiával
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?