Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében? (tudásbázis)
Vigyázz, ebben nagyon otthon vagyok!
Igen, pszichésnek látszik, de arról ismerhető fel, hogy semmilyen gyógyszer nem használ, s esetleg még a betegnek van egy dossziényi kivizsgálás utáni negatív lelete. Mégis fáj mindene, esetleg allergiás tünetei vannak, stb. Ilyenkor szokták elküldeni a pszichiátriára, ahol kap ugyan gyógyszert, de az sem használ. Ezt inkább a candidás fórumon...
Nem vaygok okos, csak sajnos nagyon sok disznóságot láttam már, végtelenül szkeptikus vagyok, szinte azt se hiszem el, amit én kérdezek. :-)
Kiscsoportos koromban nyilvánosan szakálltalanítottam a Mikulást, aki a pedellusbácsi volt, és én természetesen nem tudtam annyira elájulni a produkciótól, hogy ne vegyem észre a cipőjét...
Nem sajnos, mert én egy iszonyú alapos kivizsgáláson mentem keresztül az utóbbi években, így nincs olyan szervem, amit ne néztek volna meg. Ezzel meg nemrég ismerkedtem meg, úgyhogy már úgy mentem oda, hogy mindent tudtam magamról, de nem csupán ez volt. A tüdőmet nem én kértem ő nézte meg, s az is 50 környékén van. Ennek meg az a története, hogy az anyukám magzati koromelőtti időktől láncdohányos, nem kímélve a környezetét. Amikor azon a sok kivizsgáláson voltam, az allergológus látva a rtg-képemet, meg is kérdezte, hogy mennyit szívok naponta. Mikor mondtam, hogy nem dohányzom, köv. kérdése az volt, hogy mikor tettem le a cigit. Soha nem is dohányoztam -mondtam neki- ő meg erre azt mondta: "érdekes, pedig a tüdeje olyan, mint egy idült dohányosé".
Erről nem tudott a herkentyűs. Meg arról sem, hogy az utóbbi időben jelentős béltisztításon és egyebeken mentem keresztül a candida miatt,s a vastag- és vékonybélre 65-öt jelzett.
Nekem érdekes tapasztalat volt mindenesetre.
Az viszont 100%, hogy candidát ezzel a műszerrel nem lehet kimutatni, s egyszer egy másik alak (csak akkor még nem tudtam, hogy ez a Voll-teszt) egy egészségnapon 1000 Ft-ért közölte velem,hogy candidás vagyok, s egy 4500 Ft-os pirulától meggyógyulok...
Csakhogy ő nem tudta, hogy a Voll-diagnosztikáról igaz semmit sem tudtam, de a candidáról sokkal többet mint ő...
Na, ezt hívják pénzért süketelésnek...
Hogy te milyen okos vagy!!!
Erre nem gondoltam, mert ez is kissé abszurd. És azért is érdekes a dolog, mert a vizsgálatot végző nem éghet be: vagy "megtalálja" a baj, vagy mondd valami rosszat, és aztán ha nem igazolja orvosi diagnózis, akkor is mondhatja, hogy ja persze, az orvosok nem ismerik föl a hagyományos diagnosztikus módszerekkel, vagy még nem ismerhetik föl, mert még nincs kialakult betegség.
Persze, nem azért kérdeztem, hogy válaszolj, hanem csak úgy..
Egyébként valóban nem egy mérést ajánlanak, mert sokmindenen múlik az eredmény. Ilyenkor felhívják a figyelmet, hogy vitamint legalább egy héttel előtte ne egyél és gyógyszert csak azt vedd be, ami életmentően kötelező. Pl. ha fáj a fejed, akkor ne egyél fájdalomcsillapítót, hanem bírd ki, de az asztmagyógyszeredet feltétlenül vedd be...
Ezen kívül jó, ha nem műszálas cuccot veszel fel, s ne viselj a vizsgálatkor pl. mágneses ékszert.
Ezek mind befolyásolják a mérési eredményt.
Köszi!
Most őszintén: honnan tudjam, mi lehet?:-)
Egyébként meg nem 1 mérést kellene csinálni, mert az úgy édeskevés.
Nem mondom, hogy nem lehet alapja, vagy hogy nem működhet, csak érdekel a hogyan. Szakirodalmi adat nincs rá, én legalábbis nem találtam (talán rosszul kerestem), és az mindig elgondolkoztató.
De én nem azt írtam, hogy lehet, hanem, hogy van....
Akkor leírom,hogy mit jegyzeteltem ezzel a Voll-diagnosztikával kapcsolatban. Ha valami nem klappol, az legfeljebb azért, mert egy előadásból jegyzeteltem, s esetleg lemaradhatott valami. azért igyekeztem.:)
A szervezetben ionáramlások vannak. És nagyfrekvenciás jelek sokasága(lásd: idegrendszer).
A legfőbb ionáramlás a vérben történik, a vér pedig az egész testet bejárja.
A testfelületen létrejövő statikus feszültség mérhető. 0,6-1,3V-ig terjednek a mikrofeszültségek. Egy stabil 1V-os áramforrást szembekapcsolják a "ponttal"; a körben benne van a mérőműszer. (A "pont" akupunktúrás pontot jelent.)
A mérési pont helyét egy kis műszerrel lehet megállapítani. Abszolút pontosan kell bemérni, s 15N erővel kell nyomni.
A szerkezet mérési eredménye 0-100 között jelenik meg (nem jegyeztem fel a mértékegységet).
Értékek: 50-65 között normál
50 alatt alulműködés
65 felett túlműködés, gyulladás
Ha valamely szerv hiányzik: normál értéket jelez
Igen alacsony érték nem vérző típusú daganat lehet.
Érdekesség: kértem, hogy az agyalapi mirigyem nézze meg. 40-et mutatott a műszer. És valóban: pont ott van egy adenomám.
Ez is véletlen, vagy okkultizmus lenne?
Ja, szegény Dolly nyugodjon békében, reméljük, már az orok legelőkön futkos boldogan, de a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy Dollyka ugyanolyan igazi barika volt, mint a többi, petesejtből fejlődött anyaméhben, azt hiszem, természetes úton is született, mindössze az illető petesejt magját cserélték ki egy másik birkáéra (akinek így Dolly a klónja). Létének bejelentését kétszáz-valahány életképtelen és torz klón-barika születése előzte meg, akikre szegényekre nem olyan büszkék. Természetesen ez is nagy eredmény, de valljuk be: azért ez még gyerekcipő.
Erról jut eszembe: én az emberklónozást nemigen tartom jó ötletnek, mert hát a kis barikákat ugye eltehetjük láb alól humánusan, ha nem jól sikerültek (mind a kétszázat), na de a gyerekekkel mit csinálunk hasonéló esetben?
Szia, Yudy!
Az egészséges sejtek osztódóképessége általában korlátozott (kb. 50 osztódás, utána vagy apoptózisban elpusztul, vagy nem osztódik tovább, ezt nem tudom.)
Én voltam, de nem emlékszem. Teljesen megütköztem a dolgon, mert természetesnek gondoltam, hogy pszichés betegség esetén az ilyesmi nem ajánlott, s arra nem gondoltam, hogy az ilyen betegek viszont nem tartják annak....(mármint természetesnek)
Nagyon fontos információt írtál le!
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Megfázás, influenza természetes gyógymódokkal, esetleg homeopátiával
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?