Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Miért fogyókúrázunk mi nők mindig,gyakran még az egészségünk kárára is? fórum

Miért fogyókúrázunk mi nők mindig,gyakran még az egészségünk kárára is? (tudásbázis kérdés)


2020. nov. 7. 21:43

Hűha, jó kérdés. A válasz nagyon-nagyon összetett lehet.


Nem tudom, hogy jómagam komponens vagyok-e a témában, vagy éppen az a baj, hogy túlságosan is az vagyok? :)


168 centihez meglehetek 47 vagy 48 kiló. Ezt túlsúlynak élem meg, holott pontosan tudom, hogy 55...56 kiló volna az ideális (ennyi voltam ugyanis, amikor még nem fogyóztam ész nélkül, de nem is rendeztem vigaszkajálásokat, állandóan a négy fal között ülve).


Mostanában már nem jön meg. (Nem is csodálkozok ezen, őszintén szólva.)


Ha nem sminkelnék, nem parfümözném magamat, nem használnék körömlakkot és nem volna hosszú hajam, akkor az emberek azt gondolnák - a domborulatok hiánya miatt -, hogy Aurélien vagyok és nem Aurélie.


Azt gondolom, hogy amit nem tudok a fogyókúrákról, azt már nem is érdemes tudni. Szeretném, ha nem tudnék ennyit. Dobjatok fel egy témát, tetszőleges diétázásról, és mesélek a tapasztalataimról vagy meglátásaimról. Egyáltalán nem vagyok erre büszke.


Azt gondolom, jó barátnők lehetnénk Ferenc Jóskáné Sissyvel, mert sok közös van bennünk. (Legfeljebb összepofozkodnánk néha, éppen azért, mert túl sok közös van bennünk :))


Ennek ellenére, ha valaki ki merészeli mondani azt a bizonyos A-betűs szót, ordítani fogok.


Ezért nem tudom, hogy az eredeti kérdésfelvetéshez van-e kompetenciám egyáltalán, vagy éppen az-e a baj, hogy túlzottan sok is?


Tehát.


Azt gondolom, hogy a kérdésnek nagyon sok köze van a megfelelési vágyhoz, a "legyél jó kislány, teljesítsd az elvárásokat" kérdéskörhöz.


Ha egy hapsi ereszt pocakot és kényelmesedik el, akkor "érett, megférfiasodott" jelzőket kap.

Ha egy nőnek változik meg az alakja a férjhez menés, gyerekszülés után, akkor biztos lehet abban, hogy kapja a direkt vagy indirekt oltásokat, hogy elanyukásodott, vagy csúnyábban mondva eltehenesedett, és ne csodálkozzon, hogy férjecske kifelé tekint a házasságból :(


Ott vannak a médiában mutogatott nőideálok. A csontkollekció címlaplányok, a sétáló lámpaernyő filmszínésznők... ha ez számít "szépségideálnak", akkor az ember nagyon könnyen természetesnek veszi, hogy ez a szép. (Ezzel szemben: volt olyan fiúismerősöm, aki azt mondta: nem tetszenek neki a pálcikavékony lányok, mindig fél, hogy még megvágja magát bennük.)


Ott vannak az agyonsztárolt fitneszguruk meg diétapróféták. Ha őket reklámozzák agyon, akkor nem csoda, hogy az emberek normálisnak fogják tekinteni azt, amiről... én magam is értem, hogy baromi hülyeség.


A kérdés mégis inkább a megfelelési vágyról, illetve a kontroll iránti igényről szól, azt hiszem. Ha állandóan elvárásoknak kell megfelelned, ha soha nem lehetsz önmagad, ha folyton azt kell hallanod - direkt vagy indirekt módon kifejezve -, hogy legyél jó kislány, kedvezz másoknak, mások igényei számítanak, a tieid nem... akkor elkezded belül úgy megélni, hogy az egyetlenegy dolog, amely felett még kontrollod van, az a saját tested, illetve az étel, amelyet elfogyasztasz vagy nem fogyasztasz el.


Szóval, a probléma komplex, és úgy gondolom: a belénk sulykolt önértékelési problémáknak, önbecsüléshiánynak, irreális énképnek sok köze lehet ehhez.

Nehéz általános érvényű választ adni a kérdésre, de vannak bizonyos problémák, amelyek, úgy tűnik, nagyon szorosan korrelálnak.

2020. nov. 6. 19:30
Biztosan nem fogyóznék az egészségem kárára. De még az élet élvezetét is előbbrevalónak tartom, mert inkább pár plusz kiló, mint az önsanyargatás. Persze ha nagyon nagy túlsúlyom lenne, akkor mást mondanék, mert akkor már az a sok plusz kiló lenne egészségtelen.
12. nezike
2008. jan. 30. 11:17
A párom még aaz ismeretségünk elején azt mondta, neki nem tetszenek a ducibb csajok.Ma már azt mondja, engem bárhogy szeretne.De mégis.........
2008. jan. 30. 10:04
A fogyokurak csak egy ideig valnak be , hosszu tavon nem eredmenyesek, ha azonnal hatekonyak is, eredmenyesseget eletmodvaltassal lehet elerni, es igy ellehet kerulni a betegseget is amit sokszor okoznak fogyokurak. Sok mozgas, sport, kevesebb szenhidrat tobb gyumolcs zoldseg
10. 4b6a2525df (válaszként erre: 5. - 4b6a2525df)
2007. aug. 27. 14:06

Na belekezdtem egy fogyózásba,de, hogy ne az egészségem kárára menjen, hát elmentem egy dietetikus orvoshoz.Úgy néz ki, hogy be fog jönni.

És a zsíton kívül mást nem fogok veszíteni.)

2007. máj. 7. 15:41
ezt nem tudom, de éppen tegnap olvasztam egy "remek" pletyi lapban, hogy Reneé Cellweger-nek (Brigit Jons naplója)- biztos, hogy roszul írtam a neveket, de elnézést- nem lehet gyereke, és ennek az oka a túl sok és túl sikeres fogyókúra
2007. febr. 3. 22:31
Én ma hagytam fel a 90 napossal,mert már 1 hete szőrnyű fej fájásom van meg szédűlők.Ma kűlőnősen rosszul voltam.A tegnap járt le a 30-ik napom és lement 6 kg-om.Ha egy kicsit helyre pattanok ujra neki fogok.Tényleg,sajnos az egészségemmel játszok.Pedig már csak vagy 5-6 kg-ot kellene leadjak.
2007. jan. 14. 14:43
Az én véleményem szerint azért, mert mindig megakarunk felelni valakinek, ha nem is magunknak akkor a párunknak, hogy ő majd megdicsérjen, hogy "ez igen, de jóó csajom van" vagy a barátnőikkörében, hogy "látjátok csajok nekem sikerült nektek is fog" és akkor csodálnak, hogy de jóóó vékony vagy! Legalábbis engem mindig megdicsértek mikor anno 50 kg voltam, én voltam a legvékonyabb a barátaimkörébe és tök jó érzés volt, hogy azt mondták "úú de jól nézel kii" vagy mikor anno az akkori barátom mikor 50 kg voltam megjegyezte, hogy "ez igen...szép vagy" és még a barátai is megjegyezték, hogy "csinos a barátnőője".. Szóval mindig van valami külső hatás, ami miatt fogyozni kezdünk és kínozzuk magunkat (én nem) pl. lehet olyan is, hogy egy sztár a példaképünk és én is olyan vékony akarok lenni. Vagy csak az egészség motivál, hogy egészségesebb legyek.. vagy ilyenek! Szerintem sok tényezője van ennek!
2007. jan. 8. 10:23

Te szerencsés vagy, h magas vagy és el tudod kendőzni a felesleget:)Ha viszont már ilyen komoly dolog miatt kell fogynod, akkor hajrá!:)

Én is a gerincem miatt nyomom a 90 naposat(sikerrel már a 4 napon), és remélem meg is tudom majd koplalás nélkül tartani.Sajnos én alacsony vagyok és nem valami esztétilus +20 kilo felesleggel:(Ugyhogy van elég motivácio

2007. jan. 8. 08:54
Én sajna az egészségemért leszek kénytelen valami fogyósba belekezdeni. Ponotsabban a weight-watchersbe. Remélem ez nem az egészségem kárára megy. A gont az, hogy 172 magas és 99,9 kg. vagyok. Engem és a környezetem nem zavarja, csak a térdeim mondták fel a szolgálatot, de nagyon. Nagyon kedves a doki, a sok gyógyszer mellett, csak úgy halkan megjegyezte, hogy egy kevéskét kellen fogyni, hogy ez a megkopott, kiszáradt térdem kevesebb súlyt cipeljen. Kérdeztem mennyit. Azt mondta, max 20 kg, de 15-tel már sokkal jobban érzem megam térdügyileg, és vérnyomásügylieg is.Ez a kedves halk megjegyzés döbbengett rá, hogy hát mégis csak irány egy kis fogyi. Különben én így is szép vagyok, klasz ruhákkal el lehet kendőzni a felesleget. De a kényszer nagy úr. Szóval irány életmódváltoztatni:))
2007. jan. 8. 00:16
Mert azt várja el a társadalom a nőktől, hogy mindig a toppon legyenek.És mi nők azt hisszük, h ez csak a külsőtől lehet elvárni.Látjuk a sok csinos, vékony testalaktu nöket és mi is ilyet szeretnénk.De ez a legtöbb nő esetében nem lehetséges, de mégis erölteti.Ezzel lelkileg is és testileg is tönkreteszik magukat.
2006. okt. 15. 20:23

Szerintem kevesen vannak akik meg vannak elégedve saját magukkal, ezért van ez az állandó fogyókúra.

Én ismerek olyanokat akiknél a giliszta is vastagabb és állandóan azt mondják, hogy ők milyen kövérek és hogy nekik fogyózniuk kell. Lehet hogy ez vmi berögződés, vagy vmilyen szinten már divat lett.

2006. okt. 15. 20:09
De tényleg,miért?A férfiak még büszkék is ha van egy kis pocak...stb.Tisztelet a kivételnek.Mi nők viszont lassan már már betegesen nézzük a súlyunkat,számoljuk a kalóriákat,mondunk le a finom falatokról,miközben a családunk elé ételkölteményeket rakunk.Nem beszélve arról,hogy belőlünk él meg a fogyókúra ipar.Ha egy kicsit bűnözünk,akkor meg jön a lelkiismeret furdalás.Jó persze az se jó,ha valakin több tíz kiló súlyfelesleg van,de mégis van olyan nő aki jól érzi magát a bőrében gyötrelmek nélkül?
2006. okt. 15. 20:04
Miért fogyókúrázunk mi nők mindig,gyakran még az egészségünk kárára is?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook