Mi lehetett a baja az LCD TV-nek? (tudásbázis)
De lehet,hogy csak nagyon el akarták adni, ezért így állították be...
ebbe nagyon sokan bele szoktak futni. nem szabad.. abba szoftveresen szoktak belepiszkálni. A vezető oktatónk mesélt egy két trükköt hogy hogy adták el a tv-ket.
mellesleg az a pana tényleg nem rossz viszont áruházi környezetben nem is fogja kiadni úgy magát (fény, főleg neon, sok más tv mellette, szétosztott jel a tv adáshoz stb. )
a pana hajlamos kicsit a szellemképesedésre (ha jól dereng ő nem tud konvertálni és nem full hd a 3D-je. bár ha a 3d nem szempont akkor mindegy is. a sima full hd kép viszont megszokottan "panás" a legjobb értelemben
Az lg már 400Hz (tehát a panel minimum 100 HZ-et tudja mert ezek csak szoftveres felskálásások)
viszont konvertálni is tud 3D-t a szolgáltatásai nem a legjobbak ami a smart módot illeti de van pár használható is benne, használható hozzá magic remote távirányító ami nagyon hasznos akkor is ha nem netezel hanem csak simán bogarászol a menüben vagy át akarod kapcsolni 2D-ről 3D-re stb.
Szóval a pana mellett az alap 2d de kiváló képminőség szól az lg mellett pedig a többoldalúság.
Kedves névtelenutazó és WingedScourge, azaz kedves Hozzáértők!
Elnézést, hogy beleírok más topikjába, de most állunk tv-vásárlás előtt, és a köv. két típus maradt fenn a rostán: Panasonic VIERA TX-L42ET5E és LG 42LM620S. Az egyik boltban (Auchan) a Pana képe sokkal szebb volt, az összes többi lilásabbank tűnt hozzá képest. De lehet,hogy csak nagyon el akarták adni, ezért így állították be... A másik helyen (MM) én magam próbáltam a Panát beállítani távirányítóval, de nem sikerült olyan szép képet produkálnom. Viszont oldalról jobban látszott, mint az LG.
Ha a kettő közül kellene választani, melyiket érdemes? A Pana drágább kb. 20e Ft-tal. Vagy ebben az árkategóriában (vagy olcsóbban!) van ezeknél jobb? (42", 3D nem kell, de ha van, akkor inkább passzív, valódi 100 Hz, 2 ms. stb.)
(Az LG 42LS570S és a Pana L42E5E is elég jó még?)
Előre is köszi!
Egy-egy ilyen eset önmagában nem érv, ilyesmi mindig is előfordult.
Az egy más kérdés hogy a garancia érvényesítése a régi időkben talán könnyebben ment.
Amúgy a tendencia tényleg az amit leírtál.
Szintén Whirpool, szintén 10 éves, és még nem kellett hozzányúlni. Igaz, itt nincs nagy család, nem sokat megy. Öcsémnek ugyanilyen van, az ajtaja lerohadt meg pár apróságot javított rajta saját kezűleg, de még megy.
Ezek a pozitív példák, hallok rémtörténeteket, és abból van több.
Mosógépekkel nem foglalkozom, de hallom hogy az Energomat és Minimat gépek gyakorlatilag elnyűhetetlenek voltak. Ha tönkrement, akkor pár ezer forintból további működésre lehetett bírni. Láttam már olyant amiről már lerohadt a vas, de csak mosott és mosott...
Na, ez már nem igaz. 4-5 évet jó ha elmennek, és ha javítani kell akkor 30-40 ezer...
Ez így van. Üzembiztosságban és szervizelhetőségben a márkás cuccok leküzdötték magukat a középszintre, a korábban gagyinak tartott gyártók pedig lassan de biztosan menetelnek a relatíve stabil működésű, aránylag könnyen javítható termékek közé.
Természetesen ez már messze van a 90-as évek Grundigjaihoz, Philips termékeihez, amikor a készülék rajzát egy műanyag tasakban beletették a készülék belsejébe, és egy 15 éves TV pár kondi cseréje és a kontakthibák elhárítása után még szolgált 5-10 évet... Nem egy még ma is megy közülük.
Jó, részemről téma lezárva pláne hogy ez már off erősen :)
BIZTOSÍTHATLAK hogy nem okoskodásképp írtam bármit is. Csak úgy gondoltam hogy talán VALAKIKNEK hasznos lehet, ezek szerint tévedtem, de ember vagyok, benne van.
Két dologról beszélünk.
Nézd már meg mire mondtam hogy körbeért...
Az, hogy mit fogok kezdeni azokkal a TV-kkel amik még most jönnek ki, kérdéses. Lehet hogy semmit, de az már régóta nem cél hogy valami javítható legyen. És ezt nem most és nem tőled tudtam meg...
Nem látok anyázást.
Ha jól tévedek, ezek a prémiumkategóriás full extrása TV-k. Ezekbe már a kakukkosórától kezdve a mikrohullámú sütőig minden van. Mivel a hagyományos értelemben vett televíziógyártás "körbeért", már nem fejleszthető tovább, a gyártók a beépíthető extrákra gyúrnak. Az átlag TV felhasználó nem ezeket veszi. Nem értem, hogy az elterjedt tömegcikkek helyett miért ezekről beszélsz. Erre egyetlen magyarázatot találtam: jó érzés jól értesültnek és informáltnak lenni, tehát ez valóban nem egyéb mint öncélú okoskodás.
"és mi az értelmes technológia ami a készülékekbe van préselve "
na.. így van értelme is :D
a 6-os 7-es 8-as szériának beépített web és gesztusérzékelő kamerája van csak úgy infóképp mondom.
Nem okoskodni akarok, de te a szerelésben vagy pro, te értesz ahhoz a részéhez, én viszont tudok ezt azt amik a gyártók infói.. nem kell anyázni hogy érted szakszavak nélkül is amit mondok, nem tudtam rá jobb szót bocs!! benne vagyok egy ideje és tudom hogy mikre kell odafigyelni, mi az ami hülyeség és mi az ami értelmes a készülékekbe van préselve technológia... de tudod mit? nem szóltam semmit...
Mármint melyik javára és milyen értelemben?
Ha a Sony javára, akkor még egyszer mondom: nem azt vonom kétségbe hogy a Sonynak jobb képe van. Azt vonom kétségbe hogy ha az összes paraméterét nézzük, akkor valóban ér-e annyival többet mint amennyivel drágábban adják.
Vagyis: jobb a Sony ha az a plusz X Ft a vételárban és a várható szervizköltségekben nem számít.
Ráadásul sok múlik az egyéni beállításon.
Köszi a tippet, kipróbálom.
Egyébként szeritem nem gagyi, Osram. Vagy az gagyi?
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Mi lehetett az?
- Szívinfarktusom, vagy agyvérzésem lehetett?
- Mi lehet a baja a tv-nek? Ha szerelőt hívunk mennyiért csinálja meg, egyáltalán mennyiért néz rá a tv-re?
- Mi lehet a baja a Samsung LCD Tv-nek, ha előbb megakad a hang, majd kockáira esik a kép?