Mi lehet ez a betegség? (tudásbázis)
Mégis, hogy kéne a véleményemet elmondani neked.Buksit simitsak, vagy mégis mire is gondolsz.
Vagy igy irjam le:
Drága topikinditó, akkora kamud a topik mint a ház? Igy kéne?:D
Meg nagyon nehéz jó szakembert találni.
Olyan lehetőség is van, amikor nem direktben pszichológushoz viszik a gyereket a szülők. Nálunk pl. a gyerekjóléti szolgálat működtet klubokat tök jó lehetőségekkel (billiárd, darts, baromi komoly tükrös táncterem, garffiti páylázatok, csocsó, stb.). Ha van ilyen lehetőség a srác lakókörnyezetében, akkor oda el lehetne irányítani és ott már a gyerekjólétesek kialakíthatnának vele egy olyan bizalmi kapcsolatot, aminek köszönhetően a srác idővel felkereshetné az intézmény pszicholóusát. Kezdetnek ez is elég lenne. (Nálunk volt ilyenre példa.)
A tanárok lehet, hogy nem veszik észre, de az osztálytársak biztosan igen. Ennyi idős gyerekek nem tudnak mit kezdeni az ilyen jellegű problémával, úgyhogy szerintem cikizik és még ki is közösíthetik. Na, erre szoktak felfigyelni a tanárok. Legalábbis ideális esetben. Az meg már más kérdés, hogy mit lépnek erre. Lehet, hogy valóban semmit.:(
Hol tanul ez a fiú? Városban, vagy esetleg falun?
natessek :)
bernicenek kivetelesen igaza van :D
Nekem is OCD-nek tűnik, de szerintem társul mellé egyéb pszichés zavar is.
Szerintem a szülőket kellene meggyőzni arról, hogy a gyerek jól fefogott érdeke, hogy minél hamarabb megkapja a szükséges segítséget.
Nem olvastam el a hozzászólásokat, úgyhogy lehet, hogy ezt már kitárgyaltátok, ha igen, akkor bocs, de ilyen tünetekkel hogyan tud iskolába járni? A tanárok nem jeleztek a szülőknek?
Bernice,hagyd már! Nem minden iskola figyel ilyenekre, és nem minden gyerek viselkedik otthon és közösségben egyformán.
miért jobb másokat bántani? Ha igaz, ha nem Neked miért nem mindegy?
További ajánlott fórumok:
- Felső légúti betegségre jó lehet a kurkuma?
- Mi lehet ez a titokzatos betegség(hasi és izületi fádalmakkal)?
- Szerinted lehetséges a pánik betegséget önmagunkkal lerendezni?
- Szerintetek mitől őszülhetek ilyen hamar? 28 éves vagyok, lehet valami betegség miatt?
- Mit tudtok a pikkelysömörröl?Tényleg lehet a máj betegség jele?
- Mit lehetne tenni, nincs székletem, de több betegségem is van, már sok mindent kipróbáltam...