Mi az a Kombucha? (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Én is szeretném megosztani tapasztalatomat a combucháról, de sajnos nem tudom, mert az égvilágon semmi hatását nem érzem... :(( van így ezzel más is, vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"? Születésem óta szorulásos vagyok...már mindent kipróbáltam, hogy ne kelljen hashajtokkal megoldanom a dolgot, és ebben nagyon hittem, de semmi nem történt, 2 hónapja iszom, a koncentrátumot és van, hogy a sima teából is, mert egyik ismerősünk készít nekem. Kiváncsi vagyok a véleményetekre! Előre is köszönöm! Szép estét!
Sziasztok!
Tud vki segíteni, hol lehet Kombucha gombát beszerezni és mennyiért?
köszönöm előre is
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek felesleges kombucha gombája? Nagyon jól jönne most nekem, a meglévő betegségeimre. Kérlek segítsetek! Előre is köszi.
szivesen. :) Még talán anniyt hogy mi az expresszen vettük a 9 L-es kombucha edényünket. De asszem Fóton van a gyártó cég, de csak tőlük lehet venni nem küldik tovább kiskerekbe.Asszem ez az: [link] Szóval nem üveg edényezünk hanem ebben érlelkük a gombit: [link]
nem igy néz ki hanem kicsit szebben.
Nahát csajok mire akadtam amig Erikának kerestem képket: Lindsay Lohan drinks kombucha
Hehe hát igen azt a sok kábitószert és alkoholt valahogy ki kell söpörni a szervezteből. Lehet Lindsey elindult a gyógyulás útján. :)
Szia Kinga!
Ohh a böröm szép sima, a sebek gyorsan gyogyulnak, a hajam ugy nő mintha huznák, a körmöm erös. De ez nem csoda, hanem a B vitaminnak köszönhetö sztem. Én higitva jobban szeretem tudod mert mi kicsit savanyúbbra szoktuk csinálni(úgy erőssebb) és kaparná a torkom ha nem higitanám. De teljesen mind1, ahogy neked jol esik ugy igyad. :) Én többet szoktam inni napi 2 dl-nél. Kb 5-öt megiszom, de szokatm 1 hetes szüneteket tartani havonta. De amugy eleve sok vizet kell mellé inni azt ne feledd.Télen amugy mindig sokkal kevesebbet iszom mint nyáron/tavasszal. Én infraszaunázom is még a is jo hatással van a börre. Hát én soha nem napozom és soliba se járok, az törnkre teszi a bör rugalmasságát. De ha ez a bajod akkor szedj A vitamint, az segit a börnek, én ezt szoktam, ja és szemre is jo: [link]
De 800 pénznél ne adj érte többet mert az már rablás... :O Még a zöld te is jo állitólag a káros napsugárzás ellen, sztem amugy a kombi nem vég meg az UVA UVB sugaraktól.
AMugy szóval én abszulut kombi hivő lettem, de nem szokatm terjeszteni az igét csak akiket érdekel azokkal szivesen megoszom a tapasztalataimat, de gondoljatok bele hogy cukros üditök helyett menniyvel jobb élettani hatása van. :)
A kombucha egy nagyon régi dolog, egyszer még nagyonnagyonrégesrég egy kínai bölcs meg volt fázva bakteriális eredetűen. Teát iszogatott, mikor jött a konyha tündére az asszonya és mutatta neki, hogy megerjedt a tegnapi lepény, tiszta fura és burjánzik. Biztos az élesztő aktív maradt. És akkor berohant a nagyon szeleburdi fiúk, aki még kiskorú volt, így nem lehetett ezért semmijét levágni, és meglökte tökvéletlenül az anyját. Annak kiesett a kezéből a lepény, rá a teázóasztalra, ott széttört a zuhanás végén történő becsapódástól, és egy darabja a bakteriális náthától tüsszögő apa csészéjébe zuhant. Apa kikelt magából, otthagyta a csészét és harakirit követett el. Anya és fia nagyon szomorúak voltak, és apa emlékére a teát nem öntötték ki. Egy hét múlva észrevették hogy valami trutymó úszik benne. A fiú nagyon hibásnak érezte magát, lógott az orra és meg akart halni. Mellesleg ő is elkapta a náthát, nem csak az orra lógott...felhajtotta a teát és elájult, a csésze kiesett a kezéből. Anyja meghallotta a zörejt és berohant...a gyerek azonnal meggyógyult, és a tea maradékából jött létre a kombucha.
A név eredete meg: japánul van, azt jelenti: hapci, egészségedre :)
Kedves Vali!
Már ne is haragudj de nem kéne itt hirdetned a tudatlanságodat. Igenis szuper jó dolog a kombu. És nem a bolti méregdrága tulsavanyitott cuccot kell venni, hanem aki igazán tudja mi a jo az otthon csinál 200 Ft-ből 9 Litert.
További ajánlott fórumok:
- Vannak köztetek kombucha tea fogyasztók?
- A Kombucha gomba tea felszínén kezdődő rétegen miért jelentek meg kukacok?
- Ti hallottatok már a kombucha jótékony hatásáról?
- Mennyi idő után hat a kombucha tea, vesekőre?
- Hol tudok beszerezni KOMBUCHA teát?
- Kaptam kombucha gombát, de csak a felső átlátszó réteget! Mit kell vele csinálni, hogy a sárga rész is kialakuljon, hogyan kell használni?