Mi adja a te önbizalmad? (beszélgetés)
Nekem a férjem, aki naponta elmondja, hogy szeret, és szép vagyok, pedig már 30 éve együtt vagyunk.
Néha azért visszabököm, hogy amúgy van tükör a lakásban, és hát a változás engem sem kímél... :D
Az önbizalom egy komplex dolog, ami számos tényezőtől függ. A testi megjelenés bizonyos esetekben valóban fontos lehet az önbizalom szempontjából, de más tényezők, mint például a kapcsolatok, a tapasztalatok, a sikerek és a személyes értékek is jelentős szerepet játszhatnak az önbizalom kialakulásában. A jó önbecsülés egyéni jellemző, amit a külső és belső tényezők együttesen befolyásolnak.
Forrás:
Én eléggé önbizalom hiányos vagyok...
Azok a fránya gátlások..-))
Nem tudom, milyen riportot láttál, amiben valaki azt nyilatkozta, hogy neki a teste adja az önbizalmat. Szívesen megnéztem volna.
Azért néztem volna meg, mert nem mindegy, hogy ki mondja. Nagyon nem mindegy. Mert ha mondjuk egy Kelemen Annácska mondja...
Egyébként elhiszem, hogy egy teljesen átlagos embernek (az átlagos alatt itt elsősorban arra gondolok, hogy nem celeb, nem influenszer, nem kirakatban élő ember, nem agyonplasztikázott nő) szóval egy teljesen átlagos életet élő nőnek is adhat önbizalmat a teste. Vannak nők, akik a genetikának, sportnak, vagy ezek együttesének köszönhetően 40 pluszosan (sőt tovább is) megőrzik a rugalmasságukat, és vonzók maradnak. Ugyanakkor azért legyünk őszinték, hogy még többen szembesülnek azzal, hogy már nem ugyanaz a testük, mint korábban. Gyerekszülés, betegség, bármi ronthat a képen. De ez mit sem számít, mert az elégedettség az életünkkel nagyot tud dobni az önbizalmon.
Elégedettség: biztos lábon állni (nem árt akár több lábon), arra törekedni, hogy bármi történik az életben (gondolok itt elsősorban válásra), akkor is talpon tudjon maradni az ember. Nyitottság a továbbhaladásra (tanulás, képzések), nyitottság a világra, jó kommunikáció. Nem árt a kedvesség, de nem minden áron. Nem kell megalkuvónak lenni, de kompromisszumkötés néha előny.
Nagyon sok minden együttese kell ahhoz, hogy az önbizalmunk a helyén legyen. Ahhoz pedig erő, hogy ha veszítünk belőle, akkor helyrebillentsük.
Olvasok, de nem önismereti könyveket. Lefekvéskor, pár oldalt, mert aztán ZzzzZZZzzzzz.
Ismerem a mondást, de nem teljesen értek egyet vele, mert vannak olyan helyzetek, amikor másokat magam elé helyezek, például a gyerekeim. Aztán van az a pont, mikor kifogy az energia és ilyen dolgokra már nem marad üzemanyag, se idő.
Nem vitatkozni szeretnék, csak egy roppant eredeti gondolat tőlem: Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné. 😉
Olvasásra mindig kell időt szánni, szerintem.
Szerintem a másoktól kapott pozitív visszajelzés adja mindenkinek a legtöbb önbizalmat, de fontos a magunkról alkotott önkép is.
Úgy gondolom, hogy mindenképp érdemes önismereti és személyiségfejlesztő könyveket olvasni, ilyen témájú előadásokra elmenni.
Láttam egy riportot, ahol nyilatkozott valaki, hogy neki a teste adja az önbizalmat. Elgondolkodtam, hogy nekem mi, mert biztos nem a testem, mert az nem olyan tuti :)))))) Szóval azt hiszem, nekem az emberek, akik szeretnek, meg talán a tapasztalatok, amiket megszereztem az életemben.
Nektek mi adja az önbizalmatokat? Csak kíváncsi vagyok, mások hogyan gondolkodnak ezzel kapcsolatban. Ha tolakodónak érzed, nem muszáj válaszolnod.