Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (beszélgetés)
Jo hely az a mosokonyha... :D
mér most olyan 72 éves a Szulejmán..:O
Abban az idoben a 72 ev mar nagyon korosnak szamitott.
na az a szegény Szulejmán csak nem gyógyul..:O(
A tovabbi reszleteket feliratozva lehet megnezni a ytbon.
megfigyeltem a filmek zömében úgy van, h a nők alig ruhákba vannak a férfiak öltöny, dzseki még a tengerparti 40fok-ba is..:)
De vannak neha premes kabatkak, bolerok. :D
A sorozat+on most miért kezdik el az első résznél és miért nem / mikor folytatják rendesen, folytatólagosan a történetet?
Tudja ezt valaki épp ésszel megmagyarázni?:)
Igen! És a nyitott balkon (erkély) felé nincs ajtó, tehát onnan örökké jön a hideg/meleg! :))
Viszont szinte mindig eg a fa a kandalloban.
Nekem is tetszenek, csak azt nem értem, hogy azokban a köldökig kivágott, egy szál selyem, muszlim, stb. ruhában hogyan nem kaptak a nők tüdőgyulladást, amikor minden férfi több réteg, állig begombolt ruhákban tengette napjait.
Nem nézek ilyen kjó filmeket
2017.december.13. 254-dik magyar rész,122-dik török rész második fele,22:25-23:30h:
(Tv Animare)
Szulejmán megdöbben, amikor meglátja, hogy egy egész hajóhad közeledik a palota felé. Hogy eloszlassa a szóbeszédet, miszerint haldoklik, kihirdetteti, hogy részt vesz a fia tiszteletére épített szenthely felavatásán. A janicsárok lázongása aggasztja Rüsztemet, és Hürrem beleegyezése nélkül elküldi Szelimet, hogy fékezze meg a janicsárokat. Hürrem kétségbeesésében Musztafához fordul segítségért, mert biztos benne, hogy Szelimet meg fogják ölni.
Elgondolkodtam en is azon, hogy vajon hany ruhat, tiarat, nyaklancot hasznaltak el.
nem szeretem a filmet olvasni.. el von a látványtól..:)
annyira tetszenek azok a gyönyörű ruhák, ékszerek.::)
A youtube-on tudod felirattal tovább nézni.
Ez nem igaz! A sorozat+-n neztem eddig.
Az volt az utolso leadott resz, hogy Hurrem hivatja Musztafat. Es nincs tovabb.
Erre kezdik ujra elolrol a vetitest.
Nagyon jo karakterek, kivetel a 2. Hurrem.
Szinte senki nem oregedett meg a szultanon kivul, csak o.
Amikr Musztafa megy az apjahoz abban a gyonyoru feher, arannyal himzett ruhajaban...
a hatalmi harc kicsibe és nagyba is mindig kegyetlen..:(
Ja, és Musztafa még mielőtt elmenne az uralkodó sátrába, megbízza Taslicali-t, hogy ha ő meghalna, menjen el Beyazidhoz, és segítse őt trónra. Mert ő az egyetlen út. Tehát ő se akarta Szelimet. De sokszor Szelimet is sajnálom, mert ő meg azért lett ilyen iszákos, mert túl nagy volt rajta a nyomás. Egyszer mondta is Nurbanunak, hogy a saját szülőházában, palotájában úgy érzi, megfullad, mert mindenki azt lesi, mikor követ el hibát. Rossz lehetett neki, hogy a testvérei nem szerették.
Igen. Nagyon sajnálom őt. Nekem nagyon tetszik ez a film, mert tényleg több oldalról mutatnak be minden szereplőt. Hürrem pl. megsiratja a szobájában Musztafát. Ha a gyerekeit nem kellett volna féltenie, akkor nem ölette volna meg Musztafát. Mahidevránt is sajnáltam most, pedig ő is nagyon gonosz tudott lenni.
Szomoru veg.
Musztafa volt a legszimpatikusabb. Jo uralkodo lett volna belole.
Nem veletlenul kezdodott a birodalom hanyatlasa Szelim uralkodasaval.
Dzsihangir a legemberibb.
Azt hiszem, manapsag is ugyanugy folyik a harc a tronokert, csak az eszkozok masabbak.
Hát gyakorlatilag az 1500-as évek még a sötét középkor, eléggé brutális dolgok történtek. Persze a mai villamos szék és hasonlók sem jobb.
Úgy kell beírni a youtube-ra, hogy Mühtesem Yüzil, a 120. bölümtől kezdtem én nézni. Magyar felirattal.
Dzsihangir meghal a Musztafa halála miatti fájdalmába. Legyengül, és a betegsége is súlyosbodik, így meghal. Beyazidot és a gyerekeit Szelim végzi ki, azt hiszem a szultán beleegyezésével, mert valami politikai dolog lesz benne. Én most elkezdtem tovább nézni. Hát brutális, ami történik Musztafával, a kisfiát is elszakítják az anyjától, és őt is megölik.
hol nézted meg az egészet??
Rusztem kivegzeset viszont tobbszor is megneztem.
Valahol elegedettseggel toltott el.
(szegeny szinesz, de jol jatszott)
Ha tudod, akkor el is mondod, mi lesz a testvérekkel?
Tudom. Lattam az osszes reszt.
További ajánlott fórumok: