Mi a véleményed arról, ha egy ovis gyerek számítógépezik? (beszélgetés)
hát igen!
halad a világ
és haladunk vele mi szülők is
és a mai gyerek ugy ért a számitógéphez hogy szinte vele születik benne van a vérében
és ha már most módjával ha segitjük akkor bizony hasznos lehet a későbbiekben, hisz iskolában és néhol már oviban is tanulják
A főnököm gyerkőceit (3-5) a klaviatúrán tanítottam meg a betűkre.
Az egyik ismim gyerkőcével (5) meg szókirakózunk az interneten.
nekem a nagy lányom 5 lesz márciusban
és imádja a gépet
persze bizonyos határig
a puzzle nekünk is nagyon bejön illetve a babaöltöztető és szobaberendező játékok
ill a kifestők
és hát szoktunk még ugy hogy behivom neki a word-öt
és irok betüket számokat és tanulja
hasznos de nem szabad tulzásba vinni.
a kicsit a thomas érdekli a képeket imádja ő is
amugy lehetne honlap linkeket csereberélni hátha igy ujabb játékra találunk ami tényleg szórakoztatja is őket
mit szóltok?
Az 5 évesem szeret kirakós, párkeresős, rajzolós játékokkal foglalkozni, de max.1 órát, utána ráunk és önként otthagyja.
A kétévesem meg imádja nézegetni a képeket, fényképeket és ügyesen bánik az egérrel-kb.15 percet.
logikai,fejlesztö játékokkal,programmokkal nem árt szerintem...iszont lövöldözös szörnyes játékokat én nem engedtem.
nálam 4 évesen ültek elöször gép elé a fiuk.
jobban értenek már mindenhez mint én.én ennek örülök,hisz ilyen világban élünk már.nem elég korán kezdeni.
Nálunk hárman együtt játszanak, így háromszor annyi időt töltenek ott, mint egyenként. :)) logikai játékokkal játszanak, minimaxossal, verekedőssel nem engedem, nem is izgatja őket. (az megy élőben)
Napi 1,5 óra a max. Eddig.
Hali.
Az én ikreim is játszanak, a "Minimanó" c. sorozattal (többek közt), hetente 1-2x, max bő fél órát. Szerintem ennyi bőven elég. Őket nem engedem ilyen harcimarci játékokkal játszani, inkább úgymond fejlesztő játékokat engedek, és azt is ki kell "érdemelni".
További ajánlott fórumok:
- Mit gondolsz arról a nőről, aki elhagyja a gyerekeit?
- Mi a véleményetek arról, aki 2-3 éves gyereknek regisztrál az iwiwen?
- Mi a véleményetek arról, hogy a gyereket ruhájánál fogva rángatja az óvónéni?
- Laptopot, vagy inkább számítógépet gyereknek?
- Mennyit ülhet egy iskolás gyerek a számítógép előtt?
- 5 éves gyereknek számítógépes játék