Hogyan és mivel lehet szépen megtisztítani az ablakokat? (tudásbázis)
Sima vízzel, egyszer lemosom a nagyját, aztán tiszta vízzel áttörlöm és lehúzom. Elektromos lehúzóm van, az be is szívja a vizet. Nyilván ez csak az átlag kosz ellen jó. Kutya/macska/gyerek nyomra kell valami zsíroldó is.
De bármit is teszel a vízbe az képez egy bevonatot az üvegen, attól lesz olyan opálos.
Flóraszeptes vizes ronggyal lemosom a kereteket, szúnyoghálót és a redőnyöket kívül és belül is.
Ezután, autó ablakmosó folyadékkal lespriccelem, összemaszatolom egy szivaccsal, majd lehúzom.
Minden lehúzás után le kell törölni a lehúzót, hogy a lecsöpögő trutyi ne csurogjon rá újra az üvegre.
Az üveg széleit papírtörlővel körbetörlöm.
Amikor mind a két oldalát így letisztítom, megnézem, hogy maradt e rajta csík, folt vagy bármi, azt papírtörlővel áttörlöm.
Lehet, hogy van aki szebben lemossa az ablakokat, de szerintem egészen jók lesznek.
Nem szoktam venni drága ablaklemosókat, mert nem jobbak, mint autó szélvédőmosó. Ilyen van itthon mindig, így ezt használom ablakokra és tükrökre is.
Vileda rongy vagy jó mikrószalas is megfelelő
fenyesiteni
Zsíroldás mosogatószeres vízzel, azt lehúzom gumis lehúzóval, majd hogy ragyogjon öblítem ecetes vízzel, törlöm papírtörlővel. (ha van kéznél Szabad Föld azzal:))
Legutóbb Zeiss szemüvegtisztítóval.😀 Nagy kiszerelésekben veszem és ezzel hamar készen volt.
A régi jól bevált módszer
Én leakasztom, kádban zuhany és gumi ablaklehúzó. Próbáltam fröcskölő csodaszerekkel és Viledával. Helyére téve csak láttam itt ott csíkot vagy foltot
További ajánlott fórumok:
- Leégett a rizsem a lábas aljára. Mivel tudom az edényemet megtisztítani?
- Mivel lehet szépen kifehéríteni a függönyt?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?
- Mivel lehetne a mosógép dobját kívülről a vízkő lerakódásoktól megtisztítani?
- Nem fedi be a sima fehér falfesték a fehér falon lévő foltokat, mivel lehetne megtisztítani?
- Ki mivel takarítja az MDF konyhabútort hogy a zsíros ujjlenyomatok is szépen lejöjjenek?