Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Adventi naptár recept

Adventi naptár recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Adventi naptár hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg margarin
32 dkg kristálycukor
3 evőkanál méz
1,5 dl víz
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 púpozott kiskanál szódabikarbóna
csipet só
60 dkg finomliszt

A sziruphoz:
1 dl víz
10 dkg kristálycukor

A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé

A díszítéshez:
aszalt gyümölcsök
mogyoró
mandula

A mázhoz:
1 tojásfehérje
kb. 15 dkg porcukor


Adventi naptár

Az Adventi naptár elkészítési módja:
1. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverjük. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amig a tészta sima lesz. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. 2. Másnap kartonpapírból vágunk egy kb. 25 cm széles és 45 cm magas fenyőfa formát, amin berajzoljuk, hogyan vágjuk majd a tésztát 24 részre. A tésztát 3-4 mm vékonyságúra ellapítjuk, a sablont rátesszük, és körbevágjuk. Az így kapott fenyőt 24 részre vágjuk, ahogy a sablonon bejelöltük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és forróra melegített sütőben (210 fok, légkeveréses sütőben 190 fok) 7-8 perc alatt megsütjük. Közben a maradék tésztából különféle formákat (karácsonyfát, korongokat, csillagot stb.) szaggatunk, és egy másik tepsiben ezeket is megsütjük. 3. A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró sütiket megkenegetjük vele, és hűlni hagyjuk. 4. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, különféle dolgokkal (aszalt gyümölccsel, mogyoróval, mandulával, egyebekkel) díszíthetjük, de ügyeljünk arra, hogy a számoknak hagyjunk helyet. 5. A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Zsírpapírból hajtogatott habzsákba töltjük, és a sütiket 1-től 24-ig megszámozzuk. 6. Amikor a bevonata megszilárdult, egy nagy lapos tálon összeállítjuk a fenyőt.


Kategória: Karácsonyi receptek


Az adventi naptár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook