Mézes szelet recept

A Mézes szelet hozzávalói:
Tészta:

40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
10 dkg porcukor
4 evőkanál meleg méz
5-7 dkg vaj
4 evőkanál tejföl

Krém:

0.5 l tej
5 evőkanál liszt
1 Ráma
20 dkg porcukor
1 citrom leve
2 evőkanál kakaópor

Csokimáz:

1 tábla Marika tortabevonó
4 evőkanál olaj


A Mézes szelet elkészítési módja:
A tésztához a szódabikarbónával elkevert, szitált lisztet összeállítjuk a többi adalékkal, s kisütjük. A krémhez a liszthez keverjük a tejet, s sűrűre főzzük,majd kihűtjük. A Rámát csipet sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a porcukrot, s símára keverjük. A két masszát elegyítjük, s kétfelé osztjuk. Az egyikbe kerül a citromlé, a másikba a kakaópor. A tésztát megtöltjük, csokimáz kerül a tetejére, amihez gőz fölött olvasztjuk fel a csokit ,elegyítve az olajjal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook