Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Árvácska recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Árvácska hozzávalói:
Tészta:
12db tojás
12 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
2 cs. csokis pudingpor
Krém:
1/2 liter tej
5 evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor


Az Árvácska elkészítési módja:
Sárga tészta: 3 tojás fehérjét, 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy vaníliás pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük. Rózsaszín tészta: 3 tojás fehérjét 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy puncs pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük. Barna tészta: 6 tojás sárgáját, 6 kanál cukorral összekeverjük, 6 tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk, majd a 2 cs. csokis pudingport. Sütőlapon sütjük. Ha megsült összetekerjük mint a piskótatekercset. Krém: 1/2 liter tejet 5 kanál lisztel sűrűre főzünk. 20 dkg vajat 25 dkg porcukrot, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk.Ha a főtt krém kihűlt a kettőt összekeverjük. Elkészítés: A barna tésztát kitekerjük és megkenjük a krém egy részével. A sárga és a rózsaszín tésztát hosszában kettévágjuk, rátesszünk egy sárgát és egy rózsaszínt közéje pedig krémet.Ennek a tetejét is megkenjük krémmel és a sárga tésztára rózsaszínt a rózsaszínre sárgát teszünk, közéje pedig krémet.Végül a barna tésztát feltekerjük.

Mutatós finom sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Árvácska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook