Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyöngyike szelet recept

Gyöngyike szelet recept

A Gyöngyike szelet hozzávalói:
Tészta:
40dkg liszt
17dk porcukor
2 tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg vaj

Krém:
20dkg vaj
20dkg porcukor
5 evőkanál liszt
fél liter tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanél kakópor

2 csomag tortabevonó


A Gyöngyike szelet elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk.3 részra osztjuk és zsírzott-lisztezett tepsi hátulján egyenként megsütjük őket. A kérmhez a lisztet a tejben simára keverjük felfőzzük és ha jó sűrű belekeverjük a vajat és a cukrot.Addig keverjük míg ki nem hűl,majd kétfelé vesszük az egyibe egy vaníliacukrot a másikba 2 evőkanál kakaóport keverünk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A tetejére tortabevonót olvasztunk.

Célszerű elöszőr a krémet elkészíteni és ahogy sűlnek a lapok nem kell megvárni míg teljesen kihűl hanem ha langyos akkor már lehet rátenni a krémet.Ha a csoki megkötött rajta akkor már lehet is szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyöngyike szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook