Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes-meggyes lepény recept

Mézes-meggyes lepény recept

Elkészítési idő 35 perc

A Mézes-meggyes lepény hozzávalói:
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 csipet só
1 vanilin
4 tojás
1 dl kefír
35 dkg liszt (ebből 15 dkg lehet teljes kiörlésű)
1 kk szódabikarbóna
1 kg meggy
5 ek méz
5 dkg mandulaforgács


A Mézes-meggyes lepény elkészítési módja:
A meggyet kimagvalom, lecsöpögtetem. A vajat a kétféle cukorral és a tojással géppel habosra keverem, majd hozzáadom a kefírt, a lisztet és a szódabokarbónát. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát beleöntöm, elegyengetem. Tetejére rászórom a lecsöpögtetett meggyet, majd a mézzel lecsorgatom úgy, hogy mindenhova jusson. Végül rászórom a mandulaforgácsot. 180 fokon pirosra sütöm a tetejét (40-45 perc).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes-meggyes lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook