Grissini recept

A Grissini hozzávalói:
2.5 dl tej
5 dkg vaj
1 tojás
20 dkg teljes kiörlésű liszt
30 dkg fehér liszt
1 kk cukor vagy méz
1 szárított élesztő
2 ek lenmagpehely
2 ek szezámmag
1 újhagyma apróra vágva


A Grissini elkészítési módja:
A tésztát géppel vagy kézzel összedolgozom, meleg helyen duplájára kelesztem. Ujjnyi vastag kígyókat sodrok belőle, tepsibe sorakoztatom. Fél órát még kelesztem, majd 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Tuti finom mártogatós, de akár egy pohár kefírrel könnyű vacsora. Eredetileg előételnek kínálták, de jó salátákhoz is.

Lehet ízesíteni parmezánnal, oreganoval, köménnyel, rozmaringgal, aszalt paradicsommal, kinek mi van otthon.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A grissini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook