Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes libapecsenye recept

Mézes libapecsenye recept

A Mézes libapecsenye hozzávalói:
(6 személyre)
1 konyhakész fiatal liba,
15 dkg méz,
1 kiskanál majoránna,
3 savanykás alma,
2 hagyma,
só, bors,
5 dl húsleves


A Mézes libapecsenye elkészítési módja:
A libát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával.A hagymát és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és a liba hasüregébe tesszük. A nyílást összetűzzük fogvájóval és a libát tepsibe tesszük. Aláöntünk negyed liter vizet és a sütő közepes fokozatán két óráig sütjük. Ezután felemeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és a libát megkenegetjük mézzel. 60 perc után újra bekenjük mézzel és még egy óráig sütjük. Közben saját levével is locsolgatjuk és pirosra sütjük.A fölösleges zsiradékot leöntjük, a pecsenyelevet átpasszírozzuk és tálaláskor a felbontott liba alá öntjük

Pezsgős párolt káposztával a legfinomabb.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes libapecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook