Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Baconba tekert pulykamell borban recept

Baconba tekert pulykamell borban recept

A Baconba tekert pulykamell borban hozzávalói:
A töltelékhez
50 dkg gomba
2 ek olívaolaj
2 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
1 db zsemle
1 csokor petrezselyem (aprítva)
5 dkg füstölt sajt (kockára vágva)
bors ízlés szerint
1 dl víz (a zsemle beáztatásához)
A húshoz
1 kg pulykamell
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só ízlés szerint
1 fej fokhagyma
30 dkg bacon
A sütéshez
2 nagy db lilahagyma
2 nagy db alma
10 dkg birs (2 db, opcionális)
25 dkg aszalt szilva
5 dl fehérbor


A Baconba tekert pulykamell borban elkészítési módja:
A pulykamellet a hentessel vágassuk fel úgy, hogy ki tudjuk teríteni egy nagy téglalappá, anélkül, hogy kilyukadna. Ha elég ügyesek vagyunk, mi magunk is megtehetjük. A kb. másfél cm vastag húst óvatosan kiklopfoljuk. Megsózzuk, behintjük a provence-i fűszerkeverékkel, és a megtisztított fokhagymagerezdeket összepréselve elkenjük a hús felületén, majd félretesszük. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. Kevés olívaolajon megdinsztelünk egy hagymát, rádobjuk a gombát, befűszerezzük, majd addig sütjük, amíg a levét el nem párologtatjuk. Ha kihűlt, egy tojással és egy vízbe áztatott zsemlével meg egy csomó apróra vágott petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A füstölt sajtot kockára vágva a gombatöltelék közé keverjük. A befűszerezett pulykán elterítünk 4-5 baconszeletet, erre egyenletesen elosztjuk a gombás tölteléket. Majd egy hosszú és lehetőleg széles pengéjű késsel alányúlunk, és mint a bejglit, feltekerjük. Befedjük bacon szeletekkel, amiket hústűkkel rögzítünk a húsra. Elhelyezzük egy méretes tepsiben. A lilahagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, az almát és a birsalmát megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, majd mindezt az aszalt szilvával együtt a hús köré szórjuk. Aláöntünk egy fél liter bort, fóliával befedjük, és kb. 2 órán át sütjük. Félóránként megnézzük, ha elfőtt a bor, pótoljuk. Akkor van készen, ha a bor elpárolgott, a gyümölcsök összesültek, és a bacon a fólia alatt is megpirul. Csak a legvégén sütjük pár percig fólia nélkül. A gyümölcsök mellett burgonyapürével kínáljuk. sütési hőfok: 220°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Húsételek receptjei


A baconba tekert pulykamell borban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook