Mértek már be gyorshajtásért? Melyek a jelei? (beszélgetés)
A kommentekben meg azt írják, hogy helyszíni bírság lehet 15 km/h-nál kisebb túllépés esetén. :X
Én amúgy nem szoktam túllépni a határt, max. néha a forgalommal haladva kénytelen vagyok, mert különben leutálnának az útról. De az azért mindig alatta marad a 15 plusznak.
A táblázat annyira zavaros, hogy aki kitalálta sem igazodik el rajta 2 sör után.
Gondolom azért ilyen jó a tájékoztatás, hogy ne centizzük ki a sebességeket.
Sajna engem 2 éve „ elfogott „ két rendőrnő gyorshajtásért és ragaszkodtak a büntihez.
( nem vittek be , így latex ruhát sem vettek fel: DD )
Ezért tudom alaposan a jogszabályokat. Sem előtte, sem utána nem kaptak el, bár nem szoktam száguldozni
Seherezade. Mit írtam?
A pénzt sajna be kell fizetni de a gyorshajtásért járó mellékbüntetést, jogosítvány bevonás vagy fekete pont nem érvényesíthető, ha nincs meg a tettes!
Ha valaki személyre szólóan kap bírságot, mondja azt, hogy valamelyik családtagja vezette az autót. ( családtagra nem vagy köteles terhelő vallomást tenni ) Sajna a pénz kifizetését már nem lehet megúszni - , de a fekete pontokat igen, - ugyanis az üzembentartó fizet.
Ha megállít a rendőr és igazoltat közben, akkor a fent leírtak nem érvényesek ( tettenérés )
a szívbajt hozod rám.. :)
köszi...az uncsim rendőr, azt mondta, h az új radarban nincs visszavillanó fény, nem tudom mi lehetett, véletlenül vettem észre, de annyira izgultam, h bebeszélhettem magamnak, remélem csak egy másik kocsi árnyéka volt...
Esetleg a visszatükröző nap? Nappal minek vakuznának?
A 60 felett járt az lehet 30 de 300 ezer is:-)
Link: [link]
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Svájci gyorshajtásnál Magyarországra küldik a számlát?
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?
- Mennyi idő után évül el a gyorshajtásért kirótt bírság?
- Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért?
- Hol lehet megnézni a felvételt ha gyorshajtás miatt büntetést kaptam? Nyáron hallottam, hogy meg lehet nézni még a képet is, de hol?