Menstruáció előtt 2-3 nappal is áldott állapotba eshet valaki? (tudásbázis)
Barátnőmnek mindig 28 napos, kiszámítható ciklusai voltak. Ennek megfelelően az exférjével mindig a középidőtájt védekeztek csak, nem is lett terhes. Aztán elvált, az új párjával ugyanígy tettek... A többi napokon nem védekeztek, mert minek? jelszóval! Most 15 hónapos a kisfiuk...
Nekem össze-vissza ciklusaim voltak (értsd: 30-35 naposak, vagy kimaradt, stb.), és a ciklus végefele voltunk együtt, amikor teherbe eshettem, meg is jött!, csak 2 nap után abbamaradt, és akkor lett gyanús a dolog, rögtön ki is mutatta a teszt. Ja, és a poén az egészben, hogy a barátnőmmel egyszerre lettünk kismamik!!! 6 nap van a 2 gyerkőc születése között.
Akkor most nem igazán értem.
Mikor voltatok együtt a pároddal? Ha visszaszámolod a naptárban, akkor mához képest mikor szeretkeztetek?
Köszönöm a hozzá szólásokat!
Már 3 napja késik a menstruáciom és ezért gondoltam erre, de nem kiabálom el. Ki tudja?
A peteérés időpontja változó lehet, sok minden befolyásolja. De ha a peteérést követő pár napban nem történt meg a megtermékenyülés, a petesejt elhal, a méhnyálkahártya (amely megvastagodva várta a megtermékenyült petesejtet) lelökődik, és vérzés kíséretében távozik (=menstruáció).
Viszont mindehhez nem elég 2-3 nap, hanem normál ciklusnál 14 nap kell.
Ezért nem lehet teherbe esni a menzesz előtt 2-3 nappal.
Eshet, sőt menstruálhat is, de nem olyan erősen, mint szokott.
A soron kívüli peteérést kiválthatja lelki tényező, nagyon nagy megrázkódtatás (közeli hozzátartozó halála), óriási öröm (ez történt a Világháború után hazatértek asszonyainál).
Ha váratlan peteérésed van, csak akkor-de ez nagyon ritka.Viszont nem menstruálsz utána.
A kettő együtt nem megy.