Mennyit költesz ételre? (beszélgetés)
Akkor én szerencsés vagyok!Nincs hitelem,és valóban azt veszem meg,amit megkívánok!Én sem keresek sokat,sőt!Tanuló vagyok!Ettől függetlenül én nem fogok párizsit,és hasonló társait enni!Húst hússal!Mi ehhez vagyunk szokva!Nálunk nincs tésztázás,meg kaján spórolás!
Romáéknál nem így megy! :)))
Ezen is lehet változtatni. Kezdetben az én férjem is nagyétkű volt, mert otthonról ezt hozta magával, ehhez volt hozzászokva. Nem én szoktattam le róla, hanem a körülmények. Pl: munkahelyén nincs ideje mindig enni, ha van is egy kevés, akkor is kutyafuttában eszik néhány falatot, vagy itthon is inkább odaadja a gyerekeknek sokszor az ő részéből is a finom falatokat, mert annyira szereti őket. Ráadásul, bevallom volt egy nagyon nehéz és szűkös időszakunk anyagilag, amikor veszettül spórolni kellett még a kaján is, és keveset ettünk mindenből, mert annyira futotta amennyire. Ehhez is hozzá tud szokni az ember szervezete és később, mikor már futja több és minőségibb ételekre már olyankor sem kíván az ember gyomra nagyadagokat, mert hozzászokott a kevesebbhez.
Egyébként azt vettem észre a nagyétkű embereken, hogy sokszor nem is éhesek, hanem ez egy "kényszer" náluk, egy evésikényszer, mint a dohányosoknál a cigaretta, hogy unalmukba, akár óránként is esznek. Mindegy, hogy mit, csak ehessenek valamit. Életmód változtatással ezen is sokat lehet segíteni.
Nyilván nagy úr a muszáj, sőt, a legnagyobb, ez nem is kérdés. Abban is igazad van, hogy priorizálni kell a kiadásokat.
Habár pont a wc papír kapcsán én sem engedek: no, nem illatos és rózsaszín kell, hogy legyen, hanem illatmentes, fehér, újrahasznosított, 4 rétegű és puha. Olcsóbb, mint az olcsó, mert kevesebb fogy belőle és a konfortérzetet is növeli, nem is beszélve a nedves eü.papírról.
Csak nem lehet minden nap krumplis tésztát enni margarinos teszkókenyérrel, miközben mű löttyöt isznak hozzá, hiszen pár év és a gyógyszerek elviszik majd a megspórolt összeg többszörösét.
Igen, én meg erre ugrok, ha valaki nem veszi figyelembe a gyerekeimet és rájuk fújja a füstöt szemrebbenés nélkül. Vagy amikor nagypocakos kismama voltam és rámfújták a füsöt, mire én szó nélkül messzebbre álltam és emiatt még ki is gúnyoltak. Na ezt a fajta emberi bunkóságot utálom nagyon.
De az ennivalóra visszatérve, addig engem nem zavar az,hogy a dohányzók mennyit költenek cigarettára és mennyit kajára, amíg nem kezdik el sajnáltatni magukat amiatt, hogy milyen kevés pénzből kell nekik kijönniük minden hónapban, és azt látja az ember, hogy a kevés pénze ellenére a cigarettát zokszó nélkül megveszi.
Simán lehetséges, szerintem aki mondjuk minimálbért keres, vagy jobban keres ugyan, de fizeti a hiteleit, ennél többet nem is nagyon költhet. Én elhiszem, hogy annak ez elég hihetetlennek tűnik, aki nincs rászorulva, hogy spóroljon. Hál isten ilyen is van.
Például azzal is jól meg lehet csúszni, ha valaki
nem tudja megítélni, mi az ami tényleg fontos és mi az ami felesleges. Nekem több olyan barátnőm van akik nem tudnak bánni a pénzzel, spórolniuk kéne, de nem hajlandóak az olcsó wc papírral kitörölni a feneküket, nekik a rózsaszín illatos jöhet csak számításba. Na meg az ilyen olyan magazinokat nekik nagyon fontos megvenni, mert adnak hozzá ajándékba egy semmire nem jó kis 10X10-es neszeszert. Megveszik, mert úgy érzik ezáltal törődnek magukkal. Ezek (számomra) felesleges kis önjutalmazások.
Vagy, a másik. Ha a párod nagyétkű, szeret jókat enni, akkor az is eléggé meglátszik a bevásárlólistán. Van egy ismerősöm, jó mackós, imád enni, az az igazi pusztító. Jézusom, ha ő lenne a barátom, nekem sem állna meg heti 15 ezernél! :)
mi nem dohányzunk,nem iszunk-a férjem rosszul lenne egy pohár sörtől:D
nem veszünk kólát cukros löttyöt-dobozost azért szoktunk de nem kartonszámra.
péksüti ritkán fogy nálunk,gyümölcsöt azt szoktunk sokszor.heti 3-4 karton ásványvizet(magunknak olcsót) iszunk a kislányom sima palackos vizet(neki minőségi vizet) kb 4-5 üveggel 1 héten.tej se sok fogy.parizerek,felvágottak sajtok azok zacskószámra fogynak.
tényleg nem tudom már mit ne vegyek!
a kertet egész nyáron gondoztuk,elég sok pénzt belefektettünk...semmink nem lett:(((
annyi eső volt,hogy minden kipusztult!se gyümölcs se zöldség:((
régen cigiztem!6 évig napi másfél dobozzal!amikor terveztük a kislányomat leszoktam.egyik napról a másikra!se tapasz se semmi helyettesítőt nem használtam..csak nagyon szerettem volna babát:)
Mikor hogy!
Ha vendégek jönnek elég sokat, de ha magam vagyok keveset.
Pedig ha magunkba nézünk, szerintem mindannyian tudjuk, hogy nem jó, amit csinálunk. Csak kényelmes, nyugtat, és... MEGSZOKOTT... és az állandó dolgokért én pl. ölök. Imádom, a rabja vagyok, pedig sokszor nem is esik jól. Ezért tartom hülyeségnek a nikotintapaszokat és társait. Nem a nikotin a lényeg, hanem a mozdulat, a megszokás, az élvezet... :)
Amúgy engem meg pl. az idegesít, ha már itt tartunk, hogy a nemdohányzóknak minden joguk megvan, de nekem pl. nincs jogom rongálni a saját egészségemet (gondolok pl. a kijelölt helyekre, vonaton dohányzókocsi, stb...). Bár nem tudom, mennyi dohányosban van annyi kultura, hogy ha vki nem dohányzik, nem gyújtok rá mellette, illetve gyereknek a közelében sem nyúlok cigihez...
Nekem van. De lehet, hogy másoknak nincs, ezért van a diszkrimináció. Mert ez az :D
Köszönöm. És tudod, miért köszönöm? Mert eddig akárhány dohányosnak a szemébe mertem mondani, hogy ne sírjon, hogy nincs pénze, mert a drága cigarettára elkölti azt, amit ennivalóra vagy számlákra kellene, persze finomabban mondtam el nekik, eddig mindig kivétel nélkül a át akarták harapni a torkom emiatt és bődületes nagy veszekedésbe torkolott az egész.
Sok dohányos a cigarettáért ölni tudna.
Egyet értek. Nem kell szerintem sem megvenni a szénsavas üdítőket, csokit sem kell mindig venni, cukros édességeket pláne nem, inkább sokkal jobb, ha az ember otthon süt valami kevésbé egészségtelen süteményt, ami felannyiból kijön, mint a boltban vásárolt marhaságok.
A másik dolog, a válság óta egyre többen vannak, akiknek a lakáshitelük mellett még havi 40 ezer sem jut egy hónapban kajára. Na az az igazi művészet, fillérekből ételt varázsolni az asztalra.
Leleményességre is szükség van ilyenkor. Például nem kell minden nap kenyeret venni a boltban, én kiflit is szoktam itthon házilag sütni elég gyakran, ami feleannyiba kerül, mint az 1 kg kenyér a boltban. Nem kell észnélkül kávézni, sosem értettem, hogy napi 1-2 kávé miért nem elég? Miért kell egy nap alatt 5-6 kávét vagy attól is többet benyomni? Le kell szokni a cigarettáról, és itt nem kell felhördülni, de dohányosoknál elviszi a fél fizetést. stb.stb.stb. vannak praktikák, amit meg lehet tanulni.
Na, ezt részletezd, légyszíves! Kíváncsivá tettél.
Konkrét menüsort is szívesen fogadunk szerintem többen, mert ezt el sem tudom hinni, hogyan lehetséges ?!
Sziasztok :)
Valójában az egészségtelen ételek drágák.Akinek van pénze colára sörre stb-re, ami igazából nem is étel csak szemét, az szerintem nem áll olyan rosszul.Én ebben a hónapban 40 ezerből gazdálkodom, négyen vagyunk, és meg lehet oldani ennyiből is a kajálást.Hozzáteszem szemetet nem eszünk, arra sajnálom a pénzt :D
Épp azon gondolkodom, hogy most, hogy gyesen leszek én is küldök be a nosaltyba recepteket! Most épp sül a zöldséges lasagném, csinálok is róla képet és majd beküldöm, mert ilyen nincsen ott fönn :)
Paradicsomtorta? Honnan az ötlet ? Nem is hallottam még róla...
nosalty + gasztro blogok:)
szeretem a fényképes recepteket!
most épp paradicsomtortát készülök sütni, olyat még nem csináltam:)
További ajánlott fórumok:
- Mennyit költesz egy hónapban csak magadra (fodrász, manikür, pedikür, kozmetikus, otthoni kencék, ruha, cipő...)?
- Mennyit költesz édességre és szerinted hol kezdődik a függőség?
- Mire és mennyit költesz magadra havonta?
- Mennyit költesz havonta kajára?
- Mennyit költesz?
- Havonta mennyit költesz ruhákra átlagosan?