Mennyit költesz ételre? (beszélgetés)
Ó, én is kedvencem a Nosalty. Nem tudom mi lenne, ha 6- 7 féle kaját kéne felváltva csinálnom ?!
Nálunk ez a heti 60- 80 euró úgy jön ki, hogy eddig este 7-ig dolgoztam és kismamaként, mivel fáradt voltam, gyakran jártunk étterembe vagy rendeltünk valamit.
De most ennek vége, minden nap fözök, most is elmentem a piacra csak zöldség-gyümölcsre otthagytam 16 eurót, ami kb. hétföig tart ki.
Egyébként én is azt látom, hogy pont a legszegényebbek bevásárlókocsija van tele egészségtelen kajával, konzervvel, chipsszel, colával, sörrel.
Te írtad ki azt a szavazást?
Hogy mit hőbörögtem, kértem azt a 20%-ot, hogy ugyan magyarázzák már el, hogy hogy csinálják! De semmi reakció nem volt.
Igazából képtelen lennék mindig ugyanazt enni, most, hogy belegondolok.
Az azonban biztos, hogy én az általad említett heti összeget a piacon költöm el, kizárólag gyümölcsre és zöldségre.
Nagyon jó ízt ad a vargánya, de sok más ételnek is, és elég 1-2 szárított szelet.
Egytálételeknél: kinyitom a hűtőt és ami van, mehet bele: rizs, borsó, répa, virsli, fagyóból kis adag vargánya, hozzá hagyma,stbstb ha van sajt a végén rá. Nem is drága, és finom. És itt az internet... a gasztro blogokban rengeteg jobbnál jobb ötlet van.
Mi is kevés húst fogyasztuk, inkább halféléket, azt sem naponta.
Ez, amit írsz, számomra kivitelezhetetlen lenne, már csak azért sem, mert szeretek-szeretünk sokfélét főzni és mindig újdonságokat kipróbálni.
Igen sokszor esszük ugyan azt, de úgy vettem észre sokaknál ez a helyzet. Van 6-7 jól bevált kaja,a mit mindenki szeret és azt gyakran készítik.
Megnehezíti a dolgot az is, hogy nem eszünk húst. Persze vegetáriánusként is lehet változatosan étkezni, csak az kicsit költséges lenne!
Igen, meg akkor már kicsit nyálkás is. :)
Jól hangzik ez a gombás krumplifőzelék! :)
Ja és ha lehet nagyobb adagokat főzök és kész kaját is le szoktunk fagyasztani, ha nincs idő csak előkapjuk. Nem dobunk ki semmit. Hát ez van.
Egyszer írtam ki egy szavazást "mennyit költesz havonta kajára per fő?" És 20% írta, hogy 10 ezret!
A nagy része azt válaszolta, hogy soha nem próbálta még összeszámolni. Így is jól el lehet szállni a költségekkel. Vagy ha gyakran mész, meglátsz ezt azt, ezért igyekszem heti egyszer menni! :)
A gombának úgysem szavatossága van, de valamit mégis rá kell írni, azt meg úgyis látni, hogy szép, ehető-e még:)
Nekem fagyóban is van sok, kis adagban eltett félkész gomba. Egytálételekhez szoktam előszedni. Van szárítva is(pl krumplifőzelékbe 1-2 szelet vargánya), amit ha nem mi szedtünk, szárítottunk volna, valószínű nem ennénk ennyit, mert nem olcsó.
Szerintem az is sokat segít, ha valakinek van fagyasztója. Amikor nyáron volt a nagy paprika paradicsom szezon, akkor főztem egy csomó lecsót, spagetti szószt, aztán most azokat szedjük elő, nem kell már hozzá más csak tészta, vagy rízs.
A T.scoban csomószor van leárazva gomba, másnap fog lejárni, ezért 250(!) Ft kilója. Veszek megfőzöm pörköltnek és lefagyasztom. Sokan finnyásak az ilyesmire vagy egyszerűen csak félnek, hátha bajuk lesz tőle.
Annyi, hogy havonta egyszer ha hazamegyek vidékre nagymamám küld ezt azt, ami épp a kertben van.
Nem veszünk édességet, joghurtot, üdítőt, csak az alap dolgokat.
A barátom meg ebédet nem itthon eszik, hanem a munkahelyén, tehát neki csak a vacsorával kell számolni.
Azért is jó ilyen fórumokat olvasgatni, mert mindig rácsodálkozom, milyen sokfélék vagyunk mi, emberek :-)
Soha nem adnék egy forintot sem gyorséttermi ételekre vagy ilyesmikre.
Ha a háztartási dolgokat beleveszem, akkor mi is alhangon 150-nél tartunk. És abban még nincs benne a kutyák kajája.
Kajarendelés, pizza, néha egy Mc'D, stb ezek még mind pluszba. Rengeteg! Jobb nem is utánaszámolni!
Egyszer majd megkóstoljuk...mondjuk az tényleg nem egy átlagos étel...mármint árkategóriában...de néha, ha az ember megteheti, próbáljon ki különlegesebb dolgokat is, nem?
Múlt héten szarvasgombát vettünk. Amúgy is rengeteg gomba fogy nálunk (tyúkgomba, vargánya, őzláb), mivel rengeteg járunk szedni!:)
További ajánlott fórumok:
- Mennyit költesz egy hónapban csak magadra (fodrász, manikür, pedikür, kozmetikus, otthoni kencék, ruha, cipő...)?
- Mennyit költesz édességre és szerinted hol kezdődik a függőség?
- Mire és mennyit költesz magadra havonta?
- Mennyit költesz havonta kajára?
- Mennyit költesz?
- Havonta mennyit költesz ruhákra átlagosan?