Mennyi pénzt illik adni? (beszélgetés)
Én csak egy esküvőn voltam az életemben, a sajátomon.
Nélkülem szerintem nem tartották volna meg.
Jajj, oktass még!🤣
Miért gondolod, hogy más nem tudja, hogy kik a főszereplők egy esküvőn, lakodalomban?
Felénk az a szokás, hogy az örömszülőket, nagyszülőket főhelyre ültetik A menyasszony és a vőlegény két oldalára. Díszvendégei a rendezvénynek.
Nagyszülő vagyok. És fogok adni nászajándékot. Amire akkor éppen szükségük lesz (ha kell pénz, ha kell más). Nekem is adtak a nagyszüleim és az én szüleim is adtak a gyerekemnek mikor házasodtak. Mindkét részről kaptunk és kaptak. Nem minden esetben pénzt. Hűtő, mosógép, egy gyönyörű nagy nagymamám által varrott és minőségi módon bekeretezett gobelin kép ami a mai napig a falat disziti.
Attól én még lehetek diszvendég, de ezzel is segitem a fiatalokat. Nálunk ez igy szokás.
Esküvő az más.
Fizetik a kajádat, italozásodat, szórakoztatnak nem kevés pénzért. Ha mindenki úgy gondolkozna, hogy felesleges adni barátnak, akkor egy nagy anyagi mínusz lenne a házasodás, senki se lagzizna. Illendő adni. Ma már mindenki pénzt ad, a nászajándék elavult.
Általánosságban, Myra által leírt eset szerint az illetőnek nem az a hibája, hogy smucig, sőt: nem csak egyetlen hibája van. Az általa leírt személy a saját barátját nem tiszteli annyira, hogy megjegyezze, milyen ajándékot kapott, azt viszonozza megfelelő módon: tehát énközpontú, faragatlan, illemet nem ismerő személy.
Olyan valaki, aki skrupulusok nélkül megsérti az állítólagos barátnőjét is, aki szeret: elképzelni nem tudom, hogy idegenekkel vagy ellenszenves emberekkel hogyan bánik illetve hogy viselkedne.
Mindezt ráadásul a barátja egy jeles napján. Mindez együttesen bőven felülír mindent, amit Myra lánya hihetett korábban az állítólagos barátjáról.
Hát, ha ilyen egy barát, akkor nincs szükség ellenségekre.
Egy esküvőn a díszvendég a pár, ugyanis a díszvendég a legfontosabb személy az adott alkalmon.
A nagyszülők pedig adnak ajándékot.
Nagyszülőnek? Semmit.
Egy nagyszülőnek díszvendégnek kell lennie.
Talán ő a nagyszülő.
Unoka részére?
Nem tudom, hogy fog e valaki válaszolni.
Én biztos nem, mert a kérdést sem értem.
Te ki vagy a történetben?
További ajánlott fórumok:
- Manapság mennyi pénzt illik lakodalomban ajándékba adni?
- Kiskunfélegyházán a kórházba mikor vizsgál a nődoki mennyi pénzt illik adni?
- Kézműtét esetén mennyi hálapénzt illik adni az orvosnak?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Mennyi pénzt illik adni nászajándékba kollégának?
- Mennyi pénzt illik adni egy szülésnél?