Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mennyi pénzt illik adni? fórum

Mennyi pénzt illik adni? (beszélgetés)

1 2 3 4
ápr. 22. 13:31
Ennek igazából csak a pénztárcád szabhat határt, meg az anyagi lehetőségeid.
110. Zoé5
ápr. 22. 11:47
Köszi mindenkinek!☺️
109. Hansika
ápr. 19. 16:25

Én csak egy esküvőn voltam az életemben, a sajátomon.

Nélkülem szerintem nem tartották volna meg.

108. birebora (válaszként erre: 107. - Amaunet)
ápr. 18. 19:26
Kettő de még nem most lesz az esküvő. 11 és 13 évesek. A szülők nálunk is a főasztalon ültek.
107. Amaunet (válaszként erre: 103. - Birebora)
ápr. 18. 17:34
Hány unokád van?:)
106. Amaunet (válaszként erre: 100. - Fc4ed11a54)
ápr. 18. 17:31

Jajj, oktass még!🤣

Miért gondolod, hogy más nem tudja, hogy kik a főszereplők egy esküvőn, lakodalomban?

Felénk az a szokás, hogy az örömszülőket, nagyszülőket főhelyre ültetik A menyasszony és a vőlegény két oldalára. Díszvendégei a rendezvénynek.

105. Érdekes73 (válaszként erre: 98. - Birebora)
ápr. 18. 12:34
Legalább a többi ráadás.
104. birebora (válaszként erre: 96. - PöttyösPanka)
ápr. 18. 10:41
A lányom esküvőjén volt olyan aki egy parfümöt adott a lányomnak. Ennyi. Ja...vállalkozó milliomos. De nem ez a lényeg. Hanem a nászajándék nem közös? Legalább a vejem is kapott volna egyet:)
103. birebora (válaszként erre: 88. - Amaunet)
ápr. 18. 10:26

Nagyszülő vagyok. És fogok adni nászajándékot. Amire akkor éppen szükségük lesz (ha kell pénz, ha kell más). Nekem is adtak a nagyszüleim és az én szüleim is adtak a gyerekemnek mikor házasodtak. Mindkét részről kaptunk és kaptak. Nem minden esetben pénzt. Hűtő, mosógép, egy gyönyörű nagy nagymamám által varrott és minőségi módon bekeretezett gobelin kép ami a mai napig a falat disziti.

Attól én még lehetek diszvendég, de ezzel is segitem a fiatalokat. Nálunk ez igy szokás.

102. Babi11 (válaszként erre: 84. - Channa*)
ápr. 18. 09:54
Nagyszülő vagyok.
101. fc4ed11a54 (válaszként erre: 96. - PöttyösPanka)
ápr. 15. 10:32
Valóban elég különös, hogy ekkor derül ez ki, de hát látod, miket lehet olvasni.
100. fc4ed11a54 (válaszként erre: 99. - Amaunet)
ápr. 15. 10:29
Amit írtál, annak semmihez semmi köze. X és Y esküvőjén a legfontosabb két személy X és Y, nem pedig a rokonságuk, ez tény, ugyanis a neve is ez: X és Y esküvője. Nélkülük nem történhet meg a házasságkötés, míg a vendégek bármelyike nélkül igen, tehát jogilag és a józan ész szerint is ez egy tény.
99. Amaunet (válaszként erre: 90. - Fc4ed11a54)
ápr. 14. 17:57
Kit, hogy neveltek.
ápr. 14. 15:53
Ki mennyit tud, de minimum annyit amennyibe a vacsora került.
97. Görögtánc (válaszként erre: 87. - Regin_a)
ápr. 14. 11:51

Esküvő az más.

Fizetik a kajádat, italozásodat, szórakoztatnak nem kevés pénzért. Ha mindenki úgy gondolkozna, hogy felesleges adni barátnak, akkor egy nagy anyagi mínusz lenne a házasodás, senki se lagzizna. Illendő adni. Ma már mindenki pénzt ad, a nászajándék elavult.

96. PöttyösPanka (válaszként erre: 95. - Fc4ed11a54)
ápr. 14. 11:18
Én ezt értem, hogy nem tiszteli annyira, meg miegymás. De az esküvő napjáig nem derült ki, hogy egy énközpontú, faragatlan, illemet nem ismerő személy a barátnő? Nekem ez a furcsa.
95. fc4ed11a54 (válaszként erre: 94. - PöttyösPanka)
ápr. 14. 10:31

Általánosságban, Myra által leírt eset szerint az illetőnek nem az a hibája, hogy smucig, sőt: nem csak egyetlen hibája van. Az általa leírt személy a saját barátját nem tiszteli annyira, hogy megjegyezze, milyen ajándékot kapott, azt viszonozza megfelelő módon: tehát énközpontú, faragatlan, illemet nem ismerő személy.

Olyan valaki, aki skrupulusok nélkül megsérti az állítólagos barátnőjét is, aki szeret: elképzelni nem tudom, hogy idegenekkel vagy ellenszenves emberekkel hogyan bánik illetve hogy viselkedne.

Mindezt ráadásul a barátja egy jeles napján. Mindez együttesen bőven felülír mindent, amit Myra lánya hihetett korábban az állítólagos barátjáról.

Hát, ha ilyen egy barát, akkor nincs szükség ellenségekre.

94. PöttyösPanka (válaszként erre: 92. - Myra)
ápr. 14. 10:06
Ez felveti azt a kérdést, hogy a barátainkat elfogadjuk a hibáikkal együtt, vagy sem. Egy barát akkor barát, ha nem smucig? Vagy ez már egy olyan jellemhiba, ami elfogadhatatlan, és ami felülírja az összes többi tulajdonságát, ami miatt eddig barátok voltunk? Nem neked szólnak a kérdések, csak úgy általánosságban.
93. globus (válaszként erre: 92. - Myra)
ápr. 14. 09:58
Lehet, hogy bele volt varrva az ajándék.
92. Myra
ápr. 14. 09:57
Még hozzátenném, lányom még egyetemista volt, amellett dolgozott és a barátnője aki egyébként vállalkozó és gazdag volt férjhez ment , a lányom értékes ajándékot vásárolt neki nászajándékba, később a lányom ment férjhez, még mindig tanult, és ez a barátnő egy használt plüssmackót adott nászajándékba, a lányom megsértődött és kidobta a barátságot is megszakította vele.
91. Myra
ápr. 14. 09:52
Ez mindig az anyagi helyzetedtől függ. Van akiről tudják hogy még 1000 ft is megterhelő számára és van akinek több százezer se okoz gondot.
90. fc4ed11a54 (válaszként erre: 88. - Amaunet)
ápr. 14. 09:20

Egy esküvőn a díszvendég a pár, ugyanis a díszvendég a legfontosabb személy az adott alkalmon.

A nagyszülők pedig adnak ajándékot.

89. barai
ápr. 14. 08:48
Amennyi van :)
88. Amaunet (válaszként erre: 83. - Babi11)
ápr. 13. 18:28

Nagyszülőnek? Semmit.

Egy nagyszülőnek díszvendégnek kell lennie.

87. Regin_a (válaszként erre: 1. - Zoé5)
ápr. 13. 17:36
Barátnak pénzt? Eszem megáll. Voltam barát vidéki esküvőn, vettünk valami baromságot, aztán a menyasszonytáncnál egy százast a tálcára. Sok évtizede volt. Így nem sértő, amugy meg igen. Az ember az ismerősének és a taxisnak ad "jattot" de nem barátnak
86. Érdekes73 (válaszként erre: 78. - Lady Lavender)
ápr. 13. 16:07
Legyen úgy
85. globus (válaszként erre: 84. - Channa*)
ápr. 13. 14:59

Talán ő a nagyszülő.

Unoka részére?

84. Channa* (válaszként erre: 83. - Babi11)
ápr. 13. 14:53

Nem tudom, hogy fog e valaki válaszolni.

Én biztos nem, mert a kérdést sem értem.

Te ki vagy a történetben?

83. Babi11
ápr. 13. 13:18
Mennyi pénzt (illik) kell adni esküvőre nagyszülőknek,rokonoknak. Köszönöm a válaszokat.
82. Karmol (válaszként erre: 81. - LBO)
ápr. 12. 14:28
Szerintem buli van, és lesyarva
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook