Mennyi ideig tart a térdprotézis műtét utáni felépülés? (tudásbázis)
Szia!
Nekem 18 hónapos a térdem, viszonylag hamar rendbe jött, hamar elhagytam a mankót és 6 hét után már csak "önvédelmi eszközként" vittem magammal a botot is. Viszont már műtét másnapján lábraállitottak ( szerencsére nem szédültem ) és naponta többször tornáztattak. A térdmozgatót is minden nap kaptam. Én voltam rehabilitáción két hétig, még műtét után az operáló kórházban (Baleseti Központ). Kb három és fél üresen mentem haza, akkor már nem szedtem semmi csillapítót. Volt otthon készenlétben, de csak időváltozáskor kellett néha bevenni. Otthon is minden nap tornáztam, rendeltem egy CD-t, az nagyon jó, napi 2x. Gépet is kölcsönöztünk, nagyon jó volt.
Az éjszakák nekem is borzasztóan voltak, mert amúgy is rossz alvó vagyok. A térdem közé a párnát mai napig is használom, igaz ez a másik térdem miatt is van. (Azt most november nyolcadikán műtik).
A gyógytornász hozzám is 2x jött. Amiről itt mostanában nem nagyon beszéltünk, az a derékfájás. Azokat is kínozta, akik korábban hírből sem ismerték. Nekem kb 40 éve vannak gerincpanaszaim, rendszeresen kezelik, így talán kicsit előrelátóbb voltam a témában.
Hévíz nagyon jó, de számíts rá, műtét után a gyógyvíz legalàbb 6 hónapig ellenjavallt. A többi kezelés viszont nagyon jó, és jól szervezett. Tapasztalatom a Szent András Kórházból van, de a többit is (Honvéd, MÁV) is nagyon dicsérik. Add be a kérelmet követően! Én rehab párti vagyok
Mielőbbi gyógyulást, fájdalommentes napokat kívánok!
Tuttuka Klári
A térdhajlítóval én is próbálkoztam, ahogy a kórházból kijöttem szinte azonnal kibéreltem egyet. Sajnos nem olyan volt, mint a kórházi, szerintem vacakabb, nem is használtam, csak egy hétig. A torna és az egyre több járkálás már sokat javított.
1 éven belül a másik térdemet is muszáj "megcsináltatnom". Köszönöm a tanácsokat!
Szervusz!
Én már öreg műtöttnek számítok,elmúltam 2-éves,nagyon bátortalan,félős voltam és nagyon óvatos.Te legyél bátor olvasd vissza a két Fiú /remélem nem sértem meg Őket/és Hörömpő beírásait,nagyon hasznosak sokat segítenek a gyógyulás menetében,erőt,bátorságot,jó tanácsokat kapsz, aminek nagyon nagy hasznát veszed.
A fájdalon,a dagadás,az abroncs érzés,az éjszakai fájdalom,az elalvási pózok,/hogy-hogyan helyezd el a műtött lábad/a jegelés ez még egy darabig meg lesz.Aztán lehet,hogy járásközben kattogás is lesz de majd ez is szépen elmúlik,mind minden más ami most van és ami miatt félsz egy kicsit. Nem kell félned meg fogsz Te is gyógyulni mint mindannyian ki igy vagy úgy de meggyúgyúlt!
Én nagyon hamar megakartam gyógyúlni,és nagyon Türelmetlen voltam és a fórumnevem ezért lett Türelmetlen.
Te legyél türelmes,kitartó,a torna legyen a legfontosabb,hogy az izmok erősődjenek és figyelj a jegelésre.
Kitartás és torna ererrel!
Szép napot és jó egészséget kívánok!Türelmetlen
Sziasztok!
3 hete volt a térdprotézis műtétem. Mennyi ideig és milyen fájdalmakra számítsak még? Az éjszakák a legrosszabbak, nem élesen fáj, de az alvást enyhén szólva zavarja.
Ha tudtok erről valamit, írjátok meg. A másik a rehabilitáció. A gyógytornász hetente 2x jön, de gondolom, ez kevés. A hévízi rehabilitáció érdekelne, van-e valakinek erről tapasztalata?
Szervusz te kis Robot!
Szenzációs vagy csak nézek és nem is tudok mit válaszolni erre a beírásodra sem,de igen: nagyon-nagyon bátor vagy és GRATULÁLOK!!!!
11. hetesen ez őrület!
Én 11.hetesen sokszor azt sem tudtam fiú vagy lány vagyok!De én egy nagyon majlés beteg voltam,szegény protit mindentől féltettem és a Fiúk tanácsait is ha lehetett elengedtem a fülem mellett,de mostmár belátom nagyon rosszúl tettem,és sokmondentől megkímélhettem volna magam ha bátrabb vagyok akkor kevesebb időt vesz igénybe a gyógyulásom.
Hörömpő és a Te amit csínáltok az minden most operált betegnek nagyon hasznos.
Nagyon bátor,kitartó vagy,mégegyszer gratulálok,de legyél egy kicsit óvatos is!
Szép napot,jó egészséget!
Üdvözlettel:Türelmetlen
Szervusztok!
Mennyire igaza van Hörömpőnek!11 hetesen vonakodtam térdelni.Féltem.Fogtam egy 10 cm-es szivacsot,hogy az egészséges térddel letérdeljek őszi munkát végezni a kertben.Amikor végeztem,vettem észre hogy egész idő alatt két térden dolgoztam.Tehát tényleg vonakodás az ok ,amiért nem merünk térdelni és nem a
Léteznek olyan térdvédők és munkavégzéshez szükséges komfort készítmények amik segíthetnek. Komoly kihívásokkal kell szembenézni amikor A tízhónapos unokám bekúszik a kanapé alá és nem akar kijönni. Normál esetben az ember letérdel és szépen kihúzza a lábánál fogva. De ha nem sikerül komfortosan letérdelni? Jöhet a könyörgés meg a partvissal ösztökélés. Az én megoldásom mi volt? Le emeltem rótta a kanapét 🤗
Tőlünk nyugatra lehet a műtött térdre kapni olyasfèle védőfelszerelést kapni a térdre amihez hasonlót a burkolók vagy a kertészek használnak
De mindenképpen támogatjàk a térd teljeskörű hasznàlatát
Nem tudom Hörömpő, hogy a térdkalácsomhoz nyúltak volna. A röntgen felvételt láttam, de azon nem látok ilyen beavatkozást, s a doktor sem mondta. Egyenlőre marad a nagy labda a has alatt, s akkor lehet kalimpálni négykézláb is. De majd megpróbálom nagyon puha, szivacsos párnával is a térdelés.
Mit olvasok! Murva és tattuka is újabb műtétre mennek. Igy van ez, ha az embernek két lába van! Még szerencse! Drukkolok nekik, erősen gondolok rájuk, hogy minél előbb írják, hogy túl vannak az egészen, és már egyre jobban és jobban vannak.
Sziasztok!
Ma délután megkaptam az értesítést, november 8-án lesz a műtétem. Szerencsére a vizsgálatokkal már előkészületem amennyire lehet (fogászat, allergia, nőgyógyászat) majd 24-én megyek a kötelezőkre aztán ...
Szóval izgulok, bár az élet gondoskodik róla, hogy ne unatkozzak ( költözés, haláleset, ügyintézés) stb.
Igyekszem azért tornázni, mozogni.
Mindenkinek jobbulást, aktív életet és szép hétvégét kívánok!
Tuttuka Klári
Aranynagyi, így igaz, nem lehet a tornát vagy a megfelelő mozgást kihagyni mert én pl. azt érzem hogy rosszabb lesz a hajlitásom, és merevebb a térdem.
A térdeléssel kapcsolatban: nem tudom nálad a patellához (térdkalács) hozzányultak-e? Van amikor azt is belülről pótolják műanyaggal. Nekem így van, szerintem ilyenkor rosszabb a térdelés. Olyan mintha kukoricán térdelnék. Én óvatosan kezdtem terhelgetni, a gyógytornász utasitásai szerint és az orvost is megkérdeztem hogy térdelhetek-e. Azt mondta igen, és hogy később nem fog fájni. Érzek is javulást, persze tornához egy 5 cm vastag matracot használok. Most már megint pilatesezem is, sok térdelő gyakorlat van, inkább csak akkor van nehézségem ha a műtött térdem van minden súly. De lassan egyre többet bír.
Minden sorstársamat üdvözlöm.
Most mindenkitől nagy segitséget kérek.Főleg olxanoktól akik már voltak hasonló helyzetben.
Beadtam a rokkantsági kérelmemet most kaptam meg a határozatot. Persze az elutasitót.40 százalék egészségkárosodást állapitott meg a bizottság. Van viszont egy olyan mondat amit nem tudok értelmezni
Rehabilitációs javaslat-Foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállitható, azonban egyébb körülményei miatt a foglalkoztatási rehabilitációja nem javasolt. Ezért nem jár sem rehabilitáció sem rehabilitációs kártya.Ezt nem értem. 35 év jogosultsági időm van . Kereskedelemben dolgoztam. Most másik szakmát kell tanulnom ?Közel hatvan évesen. Mi könnyebb fizikai munka a kereskedelemnél? Egyébbként B2 es kategóriába soroltak.
Segitségeteket előre is köszönöm és szép estét mindenkinek
Szervusz!Minden tiszteletem a Tiéd!
6-hónapos operált vagy és bátor.Én 19 hónapos voltam,és a Fiam nagy
könyörgésére merten repülőre ülni,de indulás előtt egy héttel már nem tudtam aludni,az izgalomtól teljesen kikészültem,és a tudattól,hogy közeleg az idő.
Köszönöm a kedves szavaid!
Én is minden jót kívánok,szerencsét és sikeres operációt,miellőbbi felépülést,jó egészséget!
Te is nagyon segítőkész jó ember vagy!
Üdvözlettel: Türelmeten
További ajánlott fórumok:
- Térdprotézis műtét után mennyi a felépülés, miben változik az élet?
- Császármetszés után mennyi ideig tart és hogyan zajlik a felépülés?
- 2 hónapja volt a térdprotézis műtétem. Nagyon megbántam,...
- Orrműtét utáni felépülés
- Volt valakinek már keresztszalag szakadása? Esetleg műtétje? Mik a tapasztalatok? Hány napig tartott a felépülés?
- Petefészek ciszta tapasztalatok és műtét utáni felépülés