Melyik keresztnevet nem adnád a gyermekednek? (beszélgetés)
A Bodza egy honfoglaláskori férfinév.
Erre most divat lett lányoknak adni.
A legidétlenebb név a közelmúltból számomra: Eperke és Szederke.
Nem mindig érzelmi kérdés, a felsorolt nevek többsége érzelmileg semleges számomra, viszont nem szép.
A Sámueles csasztuska meg egyszerűen értelmetlen és idétlen.
Nekünk nem tetsző nevekkel az a gond, hogy társítunk hozzá valamilyen negatív korábbi élményt, vagy hangzást. Például Brigitta nevű ismerőseim mind helyesek, jópofák, de valamiért olyan brummogósnak érzem. Sámuelről egy viccet meséltek: Sámuel, én téged bámuel! Lajos, a hajad olajos. Nagy Árpi, Nagy Árpi, Nagy Árpi... aztán még bezavar, ha tényleg ismerünk olyan undok embert, aki szóban forgó nevet viseli, akkor eleve kizárjuk kedvencek közül. Tisztán érzelmi kérdés.
Vezetéknévvel párosítás is fontos.
Mit nem adnék?
Olivér, Máté, Márk, Bence, Bálint, Zalán, Szilárd, Áron, Milán, Kristóf, Botond, Noel, Noa, Marcell, dominik, Zsombor, Tamás, Benet, Patrik, Kevin, Nimród, Zétény, Roland, Alex, Hunor, Maxim és az összes ősmagyarkodós.
Hanga, Anna, Panna, Panka, Csenge, Zselyke, Daniella, Jázmin, Rozi, Dorina, Anikó, Anita, Lilla, Lili, Zoé, Luca, Emma, Maja, Fanni, Gréta, Zselyke, Petra, Mira, Vivien, Liliána, Bianka, Natasa, Olívia, Bodza, Natália, Evelin, Róza, meg az összes magyarkodás.
Én is ismerek Jácintot, termetes 40 év körüli férfi. Amikor kollégiumban laktam, a mellettem levő szobában egy Euridike nevű csaj lakott.
A Gizella nevet sem adnám a gyerekemnek, ez kimaradt. :)
Na lássuk csak...
Huba, Csongor, Ivó, Ipoly, Izidor, Farkas, Sámuel, Ede, Tódor, Kázmér, Rudolf, Jácint (Ez fiúnév!)
Csenge, Paula, Orsolya, Rebeka, Villő, Inez, Lujza, Xénia, Vivien, Anasztázia, Fruzsina, Ottília
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Melyik a kedvenc keresztnevetek?
- Hogy tetszik az Aliza (női) név? Adnád a gyermekednek?
- Kinek melyik keresztnév tetszik nagyon, és melyik nagyon nem?
- Tetszik a Dávid keresztnév? Esetleg a te gyermekedet is így hívják?
- Melyik keresztnév a legszebben hangzó?