Melyik jobb a napozás, vagy a szolárium? (tudásbázis)
Melyik jobb a napozás, vagy a szolárium
Ráncosodásra mindkettő egyformán megfelelő.
Nyílván nem a garázsban nyílt szoliba kell járni, mint mindig mindenhol, itt is meg kell nézni a minőséget.
A nap MINDENHOGY káros, 9-10 óráig, illetve délután/kora este csak ajánlatosabb:)Ez nem azt jelenti, hogy jó.
délelőtt 10-ig,és délután 16-órától,nem.
A szoláriumok nem tartják be a csövekre előírtakat,és ezáltal károsodást okozhatnak.
Tisztelet a kivétel!
Én régen télen inkább szoliztam kicsit,de nyáron sokat napoztam,mert imádtam is meg tetszett nagyon,hogy pár óra alatt jó színt kaptam.Nem is érdekelt,hogy melyik a károsabb.
Most már más a helyzet!Egy közeli ismerősömnek(40 éves)basaliomát találtak a mellkasán-ez egy viszonylag rossz indulatú daganat a kezdeti stádiumban,s ki kellett vágni,de utána 3 havonta kontrollra kellett járnia sokáig.Ő is meglepődött,hogy pont nála alakult ez ki,aki soha nem napozott,de erre azt mondta a doki,hogy valószínűleg még gyermekkori leégéstől van.Tehát:20-30 év múlva jelentkeznek az első tünetek!Szerintem ez BRUTÁLIS!!!!
Szóval,én már inkább nem járok szoliba,s napozni is csak magas faktorszámúval,s reménykedem,hogy nem lesz probléma a régi napozásokból.
Egyiket sem. Nem úgy születtem, hogy genetikailag védve legyek a napsugárzás ellen. Fehérbőrű, szőke, kék szemű nő vagyok. DIREKT nem napozok.
A szolit kerülöm. Nagyon ronda vagyok, amikor sötétbarnára barnulok, s a világoskék szemem pedig világít. Árnyékban szeretek nyáron is a levegőn lenni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi pénzt fordítotok szoláriumozásra egy héten?
- Szerintetek melyik károsabb az arcbőrre: a sima(eu)szolárium vagy a csokicsövek?
- Napozzunk!? Napozás vs szolárium
- Kismamáknak nem árt, ha napozás, illetve szolárium helyett barnítós testápolót használnak? Lehte valami mellékhatása a picire nézve?
- Melyik szoláriumkrémet érdemes megvenni?
- XVI. kerületben ismer valaki Chocolate Brown szoláriumot? Egyáltalán melyikbe érdemes menni?