Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik budapesti kerületben (vagy környéki városban/faluban) élsz, és mi a környékeden a legjobb/legrosszabb hely lakhatás szempontjából? fórum

Melyik budapesti kerületben (vagy környéki városban/faluban) élsz, és mi a környékeden a legjobb/legrosszabb hely lakhatás szempontjából? (tudásbázis kérdés)


12. CsillagTM (válaszként erre: 7. - 6b006fc769)
2011. aug. 29. 16:24
köszi a részletes infókat!
11. CsillagTM (válaszként erre: 6. - Orsy27)
2011. aug. 29. 16:22
mint írtam, kíváncsi vagyok, h melyik kerületben mi a jó környék... (egyébként egyelőre a XI. ker jónak hangzik, csak épp az árai nem az igaziak:))
10. CsillagTM (válaszként erre: 9. - CsillagTM)
2011. aug. 29. 16:21
de az nagyon bent van...meg biztonság szempontjából nem a legjobb asszem.
9. CsillagTM (válaszként erre: 5. - Böbe071)
2011. aug. 29. 16:21
vennénk:)
8. CsillagTM (válaszként erre: 4. - Bnedora)
2011. aug. 29. 16:20
igen, venni szeretnénk, max. 300e/nm áron. és én is tudom, h kerületenként változó, csak már annyit gondolkoztam ezen a lakásügyön, h mindentől függetlenül is kíváncsi lettem arra, h melyik kerületben mi a jó környék:)
2011. aug. 29. 09:19

szia!

mi Pomázon élünk.

- biztonság: nos merünk sétálni a babával napközben, éjjel eddig mindig haza értünk, nálunk 30 év alatt egy besurranás volt, a kertből már tűnt el bringa, de az öcsém jó képességű haverja volt... szerintem biztonságos, nem balhés:)

- közlekedés: itt jár a HÉV, 31 perc Batthyány tér, 7 perc Szentendre. Reggel és délután sűrűbben, nap közben félóránként megy. Buszok innen a pilisi falvakba indulnak, Szentendréről a Dunakanyar falvaiba.

- zöld: eléggé:) Sőt! Ha szerettek túrázni a Pilis hegyei (Kevély, Oszoly, stb.) és a Visegrádi hegység hegyei ( Kő hegy, Nagy Csikóvár, stb..) is gyorsan (állomástól kb. 1-1,5...3 óra alatt gyalog) elérhetőek. Gyönyörű vidék, mi egyszerűen rákattantunk a kirándulásra, valami csoda minden túra:))

- infrastruktúra (doki, bölcsi-ovi, nagyobb bolt, stb. a közelben) doki:háziorvos,. fogorvos a városban, több patika van, specifikus magánrendelők is vannak, "SZTK" szakorvosi rendelő Szentendrén van, könnyen elérhető. 1 bölcsi, min.4 önkormányzati és néhány magánovi van. Bolt: CBA-k, Spar a városban, Interspar Szentendrén, CORA Budakalászon, azaz 10 km-en belül. Van néhány szép játszótér, jó zöldségesek, szombatonként piac (elég kicsi)


sajnos az árakkal nem vagyok tisztában, mondjuk nem a legolcsóbb, az biztos, de szerintem ki lehet fogni jó áron lakást, esetleg öregebb házat is.


összességében én nagyon szeretem, és bárkinek ajánlom Pomázt. (férjem szerint számomra Pomáz a világ közepe:))) )

6. Orsy27 (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2011. aug. 29. 07:07
Köszi! Ezek szerint nem voltam elég meggyőző. :) Pedig kisgyerekkel, családdal és megközelítés, lakásárak illetve minden egyéb szempontból a XI. ker. ideális szerintem továbbra is. :)
2011. aug. 29. 06:53
6 ker nagyon jo közlekedés és más egyéb szempontjából Árak türhetőek. Bérelnétek vagy vennétek? Mind kettő van nálunk a társasházban.
2011. aug. 29. 06:30
Korábban azt írtad, hogy venni szeretnétek. Nem vájkálni szeretnék a pénztárcátokban, de jó lenne tudni, hogy mennyi az az összeg, amit rá tudtok szánni, mivel nem csak kerületenként, de kerületeken belül is nagyon változóak az árak.
2011. aug. 29. 06:28
Szia! Orsy mondott egy jó helyet (ami nekik nagyon tetszik), az nem nyerte meg a tetszéseteket?
2011. aug. 29. 01:45

igyekszem alaposan körbejárni a lakás témát. már sok jó tippet kaptam, és többek közt azt a konklúziót is levontam, h nem lehet kerületkre általánosítani, mert mindenhol "attól függ". de nyilván nem tudunk a férjecskémmel mindenhová elmenni körbenézni, sétálgatni...


így arra gondoltam, h hosszabban-rövidebben írhatnátok vmit a környéketekről, pl. ilyesmit:

"a XVIII. kerben lakom, ez meg ez zsír jó hely, mert közel van kötöttpályás és biztonságos, de a Havanna meg vacak hely, mert csak" :)


köszönöm, ha segítetek!


ja igen, a mi szubjektív fő szempontjaink (friss házas fiatalok vagyunk:)):

- biztonság

- közlekedés (legyen vmi kötöttpályás elérhető közelségben, ne kelljen a dugóval vacakolni minden nap)

- zöld (mármint parkos, fás részek:))

- infrastruktúra (doki, bölcsi-ovi, nagyobb bolt, stb. a közelben)

- 300 Ft/nm, vagy az alatt (szóval korlátosak a pénzügyi kereteink:))

hát, kb. ezek a legfontosabbak.


még egyszer köszi előre is minden tippet, infót!

2011. aug. 29. 01:40
Melyik budapesti kerületben (vagy környéki városban/faluban) élsz, és mi a környékeden a legjobb/legrosszabb hely lakhatás szempontjából?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook