Méhészkedés (beszélgetés)
Látogatjátok még a fórumot? Mi 60 családdal telelünk.
sziasztok, él még a fórum?:) én is tavasszal akarok belekezdeni...jól jönnének tanácsok, tapasztalatok
Úgy tűnik nem 6db, hanem 10 db lesz eladó!!!
Sziasztok!
Eladó 6db NB kaptár méhcsaláddal együtt!!!
40000,-/db
Ha bárkit érdekel, kérem írjon privit!
Szép napot!
kicsit reszletesebben ha lehet.
Neten keress rá,találsz,ha itt nem is..;)
Segitsetek!!!!
méhpempő kivonatot keresek gyártásra...
az :)))...az enyém nem túl magas :D
Fájdalomküszöb kérdése? :)
én 1 csípésnek a fájdalmától is haldoklok órákig....
A páromat az első bevetésekor min.60 csípte meg.(virágporszedőket raktunk fel, és már nyílt a repce). Az volt a szerencséje, hogy már csípte meg gyerekkorában méh. Sokkot kapott a szervezete,rosszul volt. Ha nem kap injekciot, el is vihette volna.
Nekem akkor kb. 30 és meg se kottyant :D
Szokni kell... :)
A páromnak kellett az a két év. Van, hogy be se dagad, van, hogy csak fél orát tart.
Kevés az a hely, ahol érzékenyen reagálunk. Talán erek közelében...
Tavasszal az első pár csípés nagyon sz-r, és amíg a repce nyílik (akkor valahogy idegesebbek), aztán rendben van.
Nem mosunk hajat, ha melo van velük, és nem kell borotválkozni.
hááát 1-2 év és minden oké lesz :D
kitartás :))))
És kb:mennyi csípés,és idő kell hozzá,hogy elmúljanak a dagadások?
Erről már hallottam,hogy megszűnik idővel.
a méhészetben használt ruhákhoz soha nem használok öblítőszert mosásnál.
a dagadást pedig meg lehet szokni, csak idő kérdése és szinte teljesen megszűnik, ha megcsípnek...ha allergiás vki a csípésre és befullad az teljesen más, ott nem szabad kockáztatni.
Megyek csípés tesztre 2 hét múlva,ott kiderül.
Eddig ha megcsípett,egy kicsit bedagadtam :(
pl,lattam olyat aki allergias a mehcsipesre,keket zoldet jatszik,hanyas szedulessel jar.
kicsit fura,de nem szabad parfumot hasznalni ha a mehek koze mesz,ajanlatos haziszapannal mosdani es ez nem iritalja oket.es legyen friss petrezselyemlevel a kozelbe a csipes helyet bedorzsolni.
fájdalomküszöb kérdése :) a férjem ha hazajön és megkérdezem, hogy kapott-e csípést, lazán mondja, hogy 1-2...aztán ha később pontosítunk kiderül, hogy van az 5-6 is...én pánikszerűen félek tőlük :(
Hááát nem tudom,hogy hogy fogom tudni megszokni a csípéseket...Bár nem hiszem ,hogy másnak nagyon könnyen ment...Vagy bolondságokat beszélek?
:)))
nálunk hiába van 2 fiúgyerek, szinte kizárt, hogy csinálni fogja valamelyik.
Sajnos a hamisítás ellen sokat nem tudunk tenni. Viszont ezért kell a termelőtől venni a mézet, talán ez kicsit segít "megállítani" ezt a folyamatot.
Ebbe ugy beleszületik az ember. Mi is a 3. generácio vagyunk. A nagyapám kezdte, aztán apám, majd mi. Kíváncsi vagyok, hogy a mi gyerekeink is tovább viszik-e majd...
A méhészkedés nagyon szép dolog és becsülöm azt, aki ebben jártas és nagy szeretettel foglalkozik ezzel, mert a saját termésű méznél nincs jobb, csak az zavar engemet rettenetesen mikor a kínaival összekeverik és így a minőségét lerontja. Sok mindent hamísitanak hivatalosan ez teljességgel szabálytalan. Üdv.Ágnes
a méhészetet nem lehet csak "úgy" csinálni, valahogy szeretni kell a méheket, én sem értem, hogyan lehet, számomra rejtély....nekem a nagypapám volt méhész, aztán apám vitte tovább a méhészetet, őt is megfertőzte az érzés...amikor férjhez mentem apósom méhészkedett, amikor meghalt a férjem vette át a stafétabotot...imádja, minden hétfőn méhészgyűlésre jár, én csak úgy hívom "Zümiegylet" :)))...a neten is bújja az infókat, újságokat vesz, könyveket, minden érdekli..és ami a lényeg a méz mennyiségét tekintve, jól csinálja :D ...én nem eszek mézet, nem szeretem, biztos azért mert mindig ingyen volt :))))
egyetertek,sokat kell tanulni es foglalkozni veluk kulomben belebukik az egeszbe,taviranyitoval nem mukodik.