Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

23720. Gnéssz (válaszként erre: 23719. - Boszi045)
2015. febr. 20. 20:40

akkor mondjam meg, a dokinak, hogy mindig fázom, és szeretném megnézetni a pajzsmirigy működést?

attól félek, hogy hülyének néz a doki, ha azzal megyek oda hozzá, hogy mindig fázom

23719. boszi045 (válaszként erre: 23705. - Gnéssz)
2015. febr. 20. 20:15
Szia,nálam most 23 fok van, de én is fázom,vérképem tökéletes,a vasam is jó,persze én pm alulműködéses vagyok ,aminek az egyik tünete a sok közül a túlzott fázósság.
23718. Gnéssz
2015. febr. 20. 19:52

Sziasztok!

Szisziáginak és Hóangyalnak köszönöm a tippet, kérek laborba beutalót és megnézetem a vasat.

23717. szisziági
2015. febr. 20. 19:38

Ajaj összegyűltünk itt egy páran,akik nagyon "jó kislányok" akartunk lenni a munkahelyünkön:))

Tavaly ilyenkor én is meg akartam várni a fél almányi sérv álcájába burkolózott daganatommal a május végét, hogy vége legyen a nevelési évnek a kiscsoportomban. Aztán az élet másként rendelkezett. Ma bent voltam a farsangon, és olyan jó volt látni a gyerekek és a szülők őszinte örömét,hogy ilyen jó formában látnak viszont! Ha kicsit vacillálok még , akkor nem igen farsangolhattam volna soha többet :(( Az élet nem áll meg nélkülünk az irodákban, gyárakban, üzletekben, iskolákban, óvodákban még hónapok alatt sem! A családunké viszont igen, ha többé nem tudunk egészséges , normális nőként, családanyaként funkcionálni.

Zöldtulipán szerencsére nálad időben megjött a jobbik gondolat , és remélem ez így is marad!! Első az egészséged, aztán a többi szépen sorban.....

Macus, Másikanyu tényleg nagyon szerencsések voltatok, hogy nem történt nagyobb baj!! Úgyhogy legyetek nagyon büszkék az újjászületésetekre,mert sokszorosan megfizettétek az árát! Én is azt szoktam mondani amikor megállapítják, hogy mennyit fiatalodtam, hogy ilyen áron nem ajánlom senkinek sem!

23716. másikanyu (válaszként erre: 23714. - Zöldtulipán)
2015. febr. 20. 18:33
Szia Zöldtulipán! Úgy látom kollégák vagyunk. Én tavaly megvártam a tanév végét és már a vastagbél rá volt tapadva a petefészekre. Szerencsém volt, hogy le tudták fejteni róla. De nem értékelik a lojalitást a főnökök és a kollégák sem. Persze elsősorban a gyerekeket néztem, nem vártam, hogy megköszönjék, hogy nem hoztam senkit nehéz helyzetbe. Csak utólag ijedtem meg, hogy mekkora baj lehetett volna. Rájöttem, hogy bármennyire szeretem a gyerekeket, az egészségem fontosabb. Úgyhogy emelt fejjel, bátran menj gyógyulni, lelkiismeretfurdalás nélkül és csak a felépülésedre figyelj! Minden rendben lesz!
23715. mmacus (válaszként erre: 23714. - Zöldtulipán)
2015. febr. 20. 18:14

Kívánok Neked problémamentes műtétet és gyors felépülést. A piszkálódóknak pedig azt, hogy sose éljenek át ilyen nehéz napokat. Én is megkaptam, amikor 5 hét után örömmel jelentkeztem, hogy mennék dolgozni, hogy nem biztos, hogy visszakerülök az eredeti munkakörömbe, mert "oda olyan kell, akire lehet számítani, nem hiányzik ilyen sokat..." (Megjegyzem, még aznap is bementem reggel dolgozni, amikor végül mélyvénás trombózissal vitt mentő a kórházba, ezzel elindítva egy lavinát, aminek a műtétem volt a vége.)

Némileg kárpótolt ezért a fájó mondatért, hogy amikor visszamentem, mindenki örült nekem és megállapította, mennyit fiatalodtam (na persze!) és milyen jól nézek ki.

23714. zöldtulipán (válaszként erre: 23713. - Szisziági)
2015. febr. 20. 17:41
Köszönöm szépen! :) Nyilván az egészség a fő motiváció, tudom én is, az előbbi kis sztoriban csak az engem ért (vélt?) kis negatív szurkát próbáltam magamnak pozitívba fordítani. (Egyébként mikor az orvosom kimondta a végső szót, hogy műtét, én is tudtam, hogy ez lesz a vélemény, hiszen már évek óta sejthető, akkor azért a ki tudja kinek való megfelelési vágy miatt azért megkérdeztem ám, hogy nem lehetne nyár? Válasz: (szigorú arccal, de mosolygós szemekkel) pedagógus ugye? hát nem dől össze az iskola :). Következő héten ott voltam a kórházban időpontot kérni, mert én is átgondoltam a fontossági sorrendeket! :)
23713. szisziági (válaszként erre: 23712. - Zöldtulipán)
2015. febr. 20. 17:15

Igen,ez nagyon jó motiváció magadnak:) De ne ez legyen a fő, hanem az egészséged!

A kedves kolléganőnek meg nagyon jó, és tartósan fennálló egészséget kívánok innen látatlanból és ismeretlenül. Merthogy sosem tudja az ember, hogy mikor milyen baj, betegség találja meg.

Bocsika, az előbb elírtam a műtéted dátumát,de úgy fogom jóvátenni, hogy mindkét napon szeretettel gondolok rád:))

23712. zöldtulipán (válaszként erre: 23708. - Hóangyal)
2015. febr. 20. 16:59

Köszi szépen, én is ezresével nyomom a C-vitamint (szó szerint :) ), torokfertőtlenítő spray, úgy érzem, javul is, jövő csütörtökig még helyrejön. :) Én ugyan nem tömegközlekedem, de az iskolában többszáz prüszkölő, köhögő, hányós stb. gyerekkel vagyok összezárva nap, mint nap, úgy döntöttem, már dogát se iratok, hogy a füzetüket se kelljen összefogdosnom..:)

(Zárójeles megjegyzés, amin nem vagyok hajlandó felhúzni magam, csak megosztom veletek, mint érdekességet "nők egymás közt" témában: Ma vált publikussá a suliban, hogy én pár hétre eltűnök, mert kikerült a jövő heti helyettesítés, eddig csak a főnökeim, s a hozzám legközelebb állók tudták...háááát, kaptam hideget-meleget. Egy kolléganő (!!!) megjegyezte, hogy most már ő is elmegy valami "szépészeti beavatkozásra", mert elege van, hogy mindig ő helyettesít, most már dolgozzanak helyette is. Rámosolyogtam csendben, magamban viszont eldöntöttem, hogy ezek után csak azért is úgy térek vissza a tavaszi szünet után, mint aki szépségfarmról jött. Kivirulva, felszabadulva, betéthegyek nélkül...jó motiváció, ugye? :) )

23711. szisziági (válaszként erre: 23706. - Nordina)
2015. febr. 20. 16:34

Kedves Nordina!

Minden szavaddal egyetértek, és kívánom, hogy sose kelljen többé a műtőasztal közelébe kerülnöd ,de még a kórházba is csak a kontrollok miatt kelljen bemenned:) Ügyesen felkészültél a hogy olvasom, és mindannyian szurkolunk majd neked és Zöldtulipánnak jövő hét kedden!

23710. Eria67 (válaszként erre: 23706. - Nordina)
2015. febr. 20. 16:21

Egyetértek,sikeres műtétet, tökéletes szövettani eredményt és zavartalan gyógyulást kivánok.

Puszi.

Erika

23709. szisziági (válaszként erre: 23705. - Gnéssz)
2015. febr. 20. 16:21

Igen, én is tapasztaltam ezeket a tüneteket kb. egy hónapig . Nekem nagyon fura kombináció volt, mert nappal fáztam,úgy ahogy írod, éjszaka meg jöttek a hőhullámok. Valószínű, hogy a vashiánytól,ahogy Hóangyal írja. Sok céklalevet meg egyéb vegyes zöldségleveket ittam, és szépen helyreállt a vasam,meg megjött a nyári meleg is:) A hőhullámok meg itt maradtak velem, de azóta sokat enyhültek azok is.

A vérképed rendben van? Érdemes lenne utánanézni a vas és a hemoglobin értékeidnek, hátha kicsit tudnál magadon segíteni egy kis vaspótlással.

Küldök neked sok-sok napsütést,hogy végre eljöjjön a várva várt tavaszi meleg idő!

23708. Hóangyal
2015. febr. 20. 15:39

Zöldtulipán,Nordina: nektek sok szerencsét a műtéthez, vigyázzatok magatokra, tényleg nehogy becsusszanjon vmi vírusféle.A halogatott műtét nagyon rossz!!!! A friss műtöttek is vigyázzanak, én ugyan majd 2 hónap után nyeltem be, de még igy is nagyon kikészített és legyengített.

Csikoilcsi, neked még küldök plusszenergiát,nagyon megérdemlenéd már,hogy rendbe gyere!!!!!Jó egészséget Mindenkinek,puszi:)

23707. Hóangyal (válaszként erre: 23705. - Gnéssz)
2015. febr. 20. 15:33

Szia, igazából idetartozhat:)Nem vagyok orvos, de ez lehet a vashiány tünete.Én is mindig fázom-najó,talán ennyire nem:)-,de este már,amikor nem teszekveszek, én is vastag pulcsiban ülök,mert különben fázok.És jéghideg a kezem is. Én bizti vashiányos vagyok, már 30 éve.A sok vérzés csak rátett egy lapáttal.Nem tudom, nálad ez újdonság-e,vagy régi téma.Ettől függetlenül én pl. nem szeretem a nagy meleget,a nyarat se,amikor kánikula van akkor nagyon szenvedek.Inkább legyen hideg.Szép napos, havas tél:))))

[link]

23706. Nordina
2015. febr. 20. 14:53
Köszönöm lányok :) Igen én is így gondolom a lényeg a műthetőség és a korai stádium.Utóbbi miatt gondoltam kevesebb is elég, de a biztonságra törekszenek és szerintem is menjen egy késsel minden.
23705. Gnéssz
2015. febr. 20. 14:16

Sziasztok!

Tudom nem ide tartozik, de szeretnék valamit kérdezni.

Nagyon fázós típus vagyok. Utálom a telet, mert az egész telet végigfagyoskodom. 21-22 fok van a lakásban, több réteg ruha van rajtam, én mégis megakarok fagyni.

Vastag pizsamában alszok, meleg takaróm van, de minden este úgy fekszek le, hogy nagyon fázok. Amíg nem melegszek át nem tudok elaludni, így sajnos sokszor két órán keresztül is fázok a takaró alatt mire átmelegszek.

Fürdés után a pizsamára vastag pulóvert, zoknit húzok, amit csak akkor vetek le, ha aludni megyek.

Már alig várom a nyári kánikulát.

Van valaki hasonló helyzetben? Mit csináljak?

Mindenkinek szép hétvégét kívánok! :)

23704. zöldtulipán (válaszként erre: 23699. - Nordina)
2015. febr. 20. 13:50
Szia Nordina! Sajnálom, hogy ez előtt a beavatkozás előtt állsz, de én is azt tudom mondani, amit itt a többiek, hogy kitartás, csak előre kell tekinteni...neked kicsit nagyobb akadályt kell legyőzni, de erős vagy, s arra kell gondolni, hogy neked erre a műtétre van szükség a gyógyulásodhoz. Tudom, hogy mondani könnyű a pozitív gondolkodást, de itt mind egy cipőben járunk (igaz a számozás különböző, van akit picit jobban szorít a cipő), de nagyon sok biztatást, erőt fogsz te is kapni a "régi" lányoktól is, akik túlestek már az ilyen műtéten. Szorítani fogunk! :)
23703. Eria67 (válaszként erre: 23700. - Nordina)
2015. febr. 20. 09:27

Kedves Nordina!

Tudom nehéz feldolgozni ezt a helyzetet, de a lényeg, hogy müthető vagy és ez a fontos, hidd el.

Ahogy irtad,mindent lépésről lépésre: a mellékhatásokkal ráérsz foglalkozni amikor jelentkeznek, most ne terheld velük az amúgy is borzolt állapotban lévő idegeket.

A hangsúly most azon van, hogy sikeres legyen a műtét, jól viseld, mielőbb felgyógyulj és jó legyen a szövettani eredmény.

Kitartást, sok erőt kinánok Neked.

Ölellek: Erika

23702. Nordina (válaszként erre: 23701. - Csikoilcsi)
2015. febr. 20. 09:15

Már korábban is olvastam itt erről a problémáról,különben én sem tudnék róla :) rákérdeztem az orvosnál, azt mondta nem törvényszerű és attól függ mennyire kell a hólyag körül dolgozni, mert olyankor az idegek sérül(het)nek és ez okozza.

Köszönöm :) Én homeopátia hívő vagyok, tervem az arnica bevetése ami gyorsítja és támogatja a műtétes gyógyulást.

23701. csikoilcsi (válaszként erre: 23700. - Nordina)
2015. febr. 20. 02:34

Szia Nordina !

Remélem Neked,sőt biztos,hogy nem lesz ilyen problémàd mert ez már a fehèr holló kategória.Valamit nálam elcseszerintettek,de nem haragszom a dokira mert tudom,hogy milyen ember,a szàzból szàzhuszat szeretett volna teljesíteni.Azonban kisbetűs rèsz mindig van,és ez még mindig kevesebb mint amitől rettegtem. Mondjuk erre nem is szàmítottam,hogy ilyen is lehetséges.Remélem nem ijesztettem meg senkit,mert nem szeretném ha még ezt is felvennék a műtét előtt állók a félelmek listàjára.Az is elég ami van..A klimaxos tünetek nekem már a kórházban jelentkeztek,de csak hőhullámokban,viszont ez már csak a kisebbik rossz :) Szurkolok Neked a műtéthez,ès mielőbbi gyors felépülést kívánok :)

23700. Nordina (válaszként erre: 23696. - Csikoilcsi)
2015. febr. 19. 23:53

Sajnos nekem wertheim műtétem lesz és bár a hídon akkor kell átmenni amikor odaérünk életfilozófiát vallom ezen azért kibuktam, mert végig reménykedtem, hogy elég lesz a kevesebb.Ezektől a pisilési problémáktól tartok eléggé...

Jah és akkor lenne egy kérdésem a fórumtársaktól, a klimaxos tünetek mennyi idővel a műtét után várhatóak?

23699. Nordina (válaszként erre: 23694. - Zöldtulipán)
2015. febr. 19. 23:47

Sziasztok :)

Már olvasom a fórumot egy ideje és ezúton is köszönöm a sok hasznos tanácsot.

Gondoltam most beköszönök és azért válaszolok neked, mert én is ma voltam a laboros, altatóorvosos stb körön, az én műtétem kedden lesz.Plusz én is rinyálok tőle, hogy addig nehogy bekapjak valami vírust ilyesmit, mert már december óta várok.Néha érzem szó szerint, hogy valami lopakodik mikor hazajövök valami tömegközlekedésből :D Tolom az aszkorbinsavat ezerrel.

23698. zöldtulipán (válaszként erre: 23697. - Csikoilcsi)
2015. febr. 19. 18:23
Köszi szépen, én is Neked, hogy minél előbb rendbejöjj! :)
23697. csikoilcsi (válaszként erre: 23694. - Zöldtulipán)
2015. febr. 19. 17:24
Nagyon szurkolok Neked,minden rendben lesz :)
23696. csikoilcsi (válaszként erre: 23695. - Zöldtulipán)
2015. febr. 19. 17:20
Bàrcsak igazad lenne..reggelre megint volt egy kis bepisilés és teljesen kiborultam..Egész nap a wc-n ültem,hogy nehogy megint katéterre kössenek.Azt hiszem elszàllt a pozitívságom :( de majdcsak összeszedem magam valahogy :)
23695. zöldtulipán (válaszként erre: 23674. - Csikoilcsi)
2015. febr. 19. 16:10

Szia! A 11 kg minusz nekem is jól jönne, ma voltam haskötőt venni, amit fel kell próbálni. Kérdezte a csaj, hogy mennyivel lesz várhatóan kisebb a hasam...:) Hát azért remélem, előbb-utóbb észrevehetően. :)

Tényleg hősként viselted, amin átmentél, gondolom azért a 3 hét katétert elcserélted volna pár plusz kilóért a minuszaidból, de most már arra gondolj, hogy biztosan minden rendben lesz, ezen a téren is szépen visszaáll a rend. :)

2015. febr. 19. 16:03
Sziasztok! A lábadozóknak nagyon gyors felépülést...! Süt a nap, talán a tavasz is ideér egyszer, lehet szépen fokozatosan emelni a séták idejét a szép időben. Én majd március elején fogok versenyezni a csigákkal, ma voltam altatóorvosnál, minden ok, altatható vagyok. Már csak a torkommal kell megbeszélni, ami ma reggeltől kapar egy kicsit, hogy neki most csitu van, én már rákészültem, hogy jövő csütörtökön megyek, és túl leszek ezen. (Egyébként is, megbeszéltétek itt többen, hogy a csütörtök egy jó nap. :) Aliz már biztosan túl van rajta, reméljük, jól viseli a műtét utáni órákat. :)
23693. era1974 (válaszként erre: 23684. - Hell36)
2015. febr. 19. 15:43
Véreztem,áprilisban 17 napig pecsételve,elmentem magán dokihoz,aki gyulladást állapitott,meg kaptam 3 féle gyógyszert.,Május juniusban 7-8 napig volt meg,majd megjött júli végén,és aug 17ig tartott...de csak pecsételve a rendes mensi után.napi 1-2 kis pötty...Elmentem másik dokihoz,tbsre,ahol uhn látták hogy vastag a nyálkahártya.Azt figyelgették,meg adtak norcolutot,de mivel nem vált le,igy méhtükrözésre és kaparásra küldtek.Annak a szövettana mutatta ki:(Rá 2 hétre meg is mütöttek,1/A szövettanom lett.Remélem igy is marad már.Kérdésedre a válasz,csak a mütét ad biztos negativ választ:(
23692. csikoilcsi (válaszként erre: 23680. - Hell36)
2015. febr. 19. 15:38
Hát a fogyàs az egész miatt volt..A hosszú várakozàs a műtètre,a volt baràtom,a pénz kiesès,a koplalás a kórházban,az operàció..és még mindig csak 1 kg.ot szedtem fel a hàrom hét katéter miatt..meg még ami lehet.Pedig lassan dolgoznom kéne menni,de esélytelen.A szövettanom jó lett és ez a lényeg..Én is szurkolok Neked :)
23691. csikoilcsi (válaszként erre: 23682. - Hell36)
2015. febr. 19. 15:30
Szia :) Engem jan 13-án műtöttek egy óriás mióma miatt,meg a nagy méh miatt.A doki csak a méhem akarta kivenni,de én mindent kivetettem.Édesanyám petefészekràk miatt ment el, és a háziorvos meg az ismerőseim tapasztalatai szerint követeltem, a mindent.Nem hiànyzik fél év múlva mégegy műtét.Amúgy igazam is lett,a szövettan engem igazolt,az egyik petefészek mâr cisztikus elvàltozást mutatott..Örülök a döntèsemnek,és méhnyakràk szűrésre sem kívántam többé menni..Szex ide vagy oda :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook