Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

23570. mmacus (válaszként erre: 23568. - Manca)
2015. febr. 13. 16:17
Bocsi, hogy nem olvastam vissza, sajnálom, hogy pajzsmirigy problémád van, remélhetőleg gond nélkül túl leszel a műtéten és gyorsan felépülsz. Igen, ez egy jó fórum, kár, hogy a műtét előtt csak inkognitóban mertem benézni, annyira féltem, még magam előtt is legszívesebben eltitkoltam volna, mi vár rám.
23569. Manca (válaszként erre: 23567. - Zöldtulipán)
2015. febr. 13. 14:21
Engem is hitegetett egy homeopátiás orvos,hogy elkerülhető a műtét az ő "csodaszereivel",fél évet jártam hozzá,de csak annyit értem el,hogy még nagyobbra nőttek a miómáim és már nem lehetett laparoszkópiával végezni a műtétet,csak hasi úton.
23568. Manca (válaszként erre: 23556. - Mmacus)
2015. febr. 13. 14:16
Bocsi,ha félreértettem.Most pajzsmirigyre készülök.Igen,tudom,hogy Méhecskés csopi,de Mylillának is volt egy pajzsos bejegyzése,ezért bátorkodtam írni én is.Tartom magam a "döngicséléshez".Majd a többit megoldjuk privát Lillával.Ez a csopi régen is nagyon jó volt,most is az,maradjon is ilyen.Mindenkinek kitartást,erőt kívánok!!!!!
23567. zöldtulipán (válaszként erre: 23565. - Zalagyöngye)
2015. febr. 13. 14:15
Igen, abban biztos vagyok, hogy jó kezekben leszek. :)Kifejezetten akkor kezdtem hozzá járni, mikor beláttam, hogy ennek úgyis műtét lesz a vége, akkor is, azóta is nagyon korrekten elmondja a miérteket, hogyanokat...Próbáltam én már korábban akupunktúrát (attól némi tüneti javulás volt, de a centik nem változtak), voltam Pécsett embolizáción, de én vagyok az 1 a nemtudomsokból, akinek az orsószerűen megcsavarodott erek miatt nem tudták végigvezetni a katétert...marad a műtét, gyógyszereket már nem próbálgatok! Én is megértem rá, s ti is folyamatosan erősítitek bennem, hogy ez a jó döntés! :)
23566. Manca (válaszként erre: 23560. - Mylilla)
2015. febr. 13. 14:10

Szia!Engem Szekszárdon műtenek.A pajzsmirigy témával,vagyis inkább fórummal kapcsolatban,van egy meglátásom,Írtam a pajzsmirigyes csoportba,3 kommentre vártam választ,hiába.Most benéztem hátha,de épp az a téma,hogy ki hogy pasizik,ki mit csinál sex után.Na ez igen csak távol áll a pajzsmirigytől szerintem.

Van fogadott orvosom.Ha gondoljátok leírhatom a másfél hónapos tortúrát,de mivel ez egy "méhes" csopi nem akarnék terhelni senkit,csak ha érdekel valakit.Egyébként engem is fül orr gégész műt.A "méheseknek"annyit tudok írni,hogy amikor én műtét előtt álltam,már nővér járt hozzám injekciózni,olyan vérszegény voltam.Aztán a műtét szó szerint egy felüdülés volt,senki ne féljen,jobb lesz a "világ"!!!!!!!!

23565. Zalagyöngye (válaszként erre: 23564. - Zöldtulipán)
2015. febr. 13. 13:58
Teljesen korrekt a doktorod az esmyaval, látszik, hogy érti a dolgát, biztos a műtétet is szuperül megcsinálja!!!Már nem kell sokat várni, s mire kitavaszodik, minden nagyon jó lesz!Én sem hittem, hogy egy új élet kezdődik, de tényleg így lett!!
2015. febr. 13. 13:28

Kedves Hóangyal és Gnéssz kösziköszi :) Annyira jó érezni a támogatásotokat, és azt - bár ez így leírva önzőn hangzik, de talán értitek, hogy gondolom - jó látni a "tapasztalt" műtötteket, s rengeteg erőt ad, hogy lám-lám, más is járt ugyanebben a cipőben, s más is túlélte, sőt, könnyebb lett az élete. :) Kívánok mindenkinek még sok-sok könnyű, boldog "méhnélküli" évet!

Az esmyás reklámot csak fél füllel hallottam, csak a mióma szó ütötte meg a fülemet háttértévézés közben. Ezek szerint Esmya reklám...Én nem próbáltam, az én dokim azt mondta, őszintén bevallja az ő tapasztalatai szerint ekkora miómánál már "nem éri meg az árát." Nem lenne elég egy 3 havi adag, s az én méretemnél pár centi ide-oda már nem is sokat számít...de állítólag kisebb miómáknál van sikersztori is. Nekem két ismerősöm szedte, csökkentek is a miómák, majd a szedés abbahagyása után vissza is nőttek. :(

Úgy tűnik, tényleg csak a műtét ad végleges megoldást, bár nekem is kellett jópár év, hogy ebbe beletörődjek.

23563. Zalagyöngye (válaszként erre: 23558. - Hóangyal)
2015. febr. 13. 13:12
Igazából meglepődtem, mert recept köteles gyógyszert ugye tilos reklámozni, de ez a reklám egyértelműen csak az esmyara utal, mivel más gyógyszer tudtommal nincs , ami miómára javasolt.De azt a kört már lefutottuk, hogy ténylegesen van-e valaki , akinek tuti biztosan ajánlható.Sajnos ez is az eladásról , pénzről szól , nem a beteg emberről...
23562. mylilla
2015. febr. 13. 12:07

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy behoztam ide a pajzsmirigy mütétemet, de látom, hogy sokunkat érint itt a méhes oldalon is. Nekem nagyon megnyugtato ha közületek ad valaki tanácsot, vagy irja le a tapasztalatát, mert itt úgy érzem magam, mintha otthon beszélgetnék az ismeröseimmel, barátaimmal.

Lányok, mindenkinek jó egészséget és gyors gyógyulást a mütëtre váróknak, pedig kitartást és sikeres mútétet kivánok.

23561. mylilla (válaszként erre: 23552. - Másikanyu)
2015. febr. 13. 11:56
Szia! Köszönöm, hogy irtál, olyan jól meg tudtok nyugtatni. Még annyit kérdeznék, hogy az egész pajzsmirigyeteket eltávolitották, vagy csak csonkolták. Én nem tudom,hogy nekem, hogy lesz, mert minden lebeny tele ven göbökkel és elég nagyok.
23560. mylilla (válaszként erre: 23551. - Manca)
2015. febr. 13. 11:50
Szia! Engem most hétfön (16_án) mütenek, én is félek, de Era kicsit megnyugtatott, hogy nem lesz, olyan rossz, mint a méheltávolitás volt, majd irok a mütét után, hogy milyen volt. Téged hol mütenek? mert engem a gégészeten. Neked fogadott orvos fogja csinálni, vagy aki soros? Én nem tudtam idö hiány miatt orvost keresni, ezért az az orvos fog müteni, aki a múlt héten kedden sürgösséggel elöjegyzett.
23559. Gnéssz
2015. febr. 13. 11:06

Sziasztok!

Aliz, Zöldtulipán!

A várakozás a legrosszabb, próbáljatok másra gondolni.

Tudom én könnyen beszélek, de gyorsan túl lesztek rajta és utána minden könnyebb és jobb lesz.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!

23558. Hóangyal (válaszként erre: 23557. - Zöldtulipán)
2015. febr. 13. 09:05

Kitartás Neked meg a többieknek is, akik még várakoztok! Én is csak bíztatni akarlak, hogy sokkal jobb,minőségibb, "élhetőbb" életed lesz a méhed nélkül.Képzeld csak el, hogy nem kell a naptárat nézegetned,soha többet,mehetsz nyaralni,strandra,kirándulni,hétvégézni,korlátok nélkül! A kilószámra vásárolt betétekről már nem is szólva! Mindig mosolyogva megyek el a tamponosbetétes polcok mellett, hogy háháhááááá,nekem ez már nem kell!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval fel a fejjel, egy pár hétig nehéz, de utána jön a hávájj:)))

AM ti is láttátok már a TV-ben a miómás reklámot? Eléggé elgondolkodtató,hogy vajon tényleg ennyire sokan lettünk? Ennyire megugrott a betegek száma? És vajon mi a kiváltó ok,mitől szaporodnak a miómás betegek?Valahol régen beszéltek itt erről a fórumon, ha lesz időm, megkeresem.Mindenki vigyázzon magára, aki pedig hezitál,az ne tegye!Szabaduljon meg a beteg szervétől,mielőbb!Puszillak benneteket:)

23557. zöldtulipán (válaszként erre: 23554. - Mmacus)
2015. febr. 12. 23:12

Köszi a biztató szavakat, nagyon jó olvasni a pozitív hozzáállásodat, azt, hogy mennyire jól vagy, s teljes életet élsz egy ilyen műtét után. Jó példa vagy nekünk, műtét előtt állóknak.

Évekig tartó halogatásban én is nagyon jó vagyok, de nekem nagyon sokáig semmi gondot nem okozott a mióma, csak épp szép lassan, alattomosan csecsemőfejnyivé dagadt...és most már okoz. Most igyekszem arra gondolni, hogy két hét múlva ilyenkor már a kórházban várom, hogy túl legyek rajta, s utána napról-napra jobb lesz! Így kell lennie Aliznál is, nálam is, meg mindenkinél, akiről nem tudunk, mert még csak olvasgatja ezt a fórumot, ahogy én is tettem korábban, s így is lesz! :)

23556. mmacus (válaszként erre: 23555. - Manca)
2015. febr. 12. 19:52
Méheltávolítás után volt, nekem soha nem volt más műtétem. Bocs, hogy nem írtam, de ez amúgy is a méhecskés fórum és Aliz meg Zöldtulipán is éppen erre a műtétre készül. Neked most milyen műtéted volt? Jobbulást kívánok!:)
23555. Manca (válaszként erre: 23554. - Mmacus)
2015. febr. 12. 19:38
Ez az állapot melyik műtét után volt?Mert a méheltávolítás után én is megújultam,viszont most nem érzem magam túl erősnek,sajna.
23554. mmacus
2015. febr. 12. 18:30

Zöldtulipán, Aliz s mindenki aki műtét előtt áll, vagy éppen halogatja (mint én hosszú évekig) elmondhatom nektek, nálam jobban senki nem félt. De amikor szerencsésen túlestem a műtéten, utána olyan gyorsan felépültem, hogy hihetetlen volt számomra is. Dolgozom, ráadásul nem helyben, ez napi 72 km-t jelent. Semmi problémám, de tényleg semmi, erősebb vagyok mint valaha, nem híztam, nincs semmi kellemetlen tünetem. Amikor először mentem dolgozni, mindenki elámult, szerintük meg vagyok fiatalodva (ha-ha, de jól esik) és tele vagyok energiával. (Ezt viszont érzem.)

Pedig én 50 éves voltam, mégis villámgyorsan felgyógyultam, sőt, sokkal jobb lett, mint az eredeti verzió:) Szóval semmitől ne féljetek.

23553. Manca (válaszként erre: 23552. - Másikanyu)
2015. febr. 12. 16:56
Köszi szépen az infot.Engem Szekszárdon műtenek,jobban félek,mint a méheltávolítástól.Nagyon féltem a hangom.....
23552. másikanyu (válaszként erre: 23534. - Mylilla)
2015. febr. 12. 16:52
Sziasztok pajzsmirigyesek! Nincs se beöntés, se katéter, mert nem tart annyi ideig a műtét. És ha felébredtél, akkor kb. még egy órát kell feküdni, utána fel lehet kelni. A saját lábadon mehetsz ki wc-re. Én tudtam utána beszélni, csak fájt a torkom a tubus miatt, de ez bármelyik altatásos műtétnél benne van a pakliban. Engem Fehérváron operáltak, ott kedden volt a műtét és szombaton engedtek haza. De ez semmit nem jelent, mert még a méheltávolításnál sem egységesek a kórházak.
23551. Manca (válaszként erre: 23524. - Mylilla)
2015. febr. 12. 16:30
Engem február 27.-én műtenek pajzsmiriggyel.Ha bármiben tudok segíteni vagy tapasztalatot cserélni,írj bátran.Kicsit be vagyok tojva......
23550. mylilla (válaszként erre: 23547. - Era1974)
2015. febr. 12. 14:14
Era! Most megnyugtattál, köszönöm szépen. Puszi
2015. febr. 12. 13:59
Köszönöm lányok,hogy ennyien irtatok.Akkor lemondok erről a dologról.Az elköttetésnek viszont utana járok,azt sajnálom,hogy csaszaromnal ezt nem ajánlottak fel.Köszi h irtatok mégegyszer!
23548. era1974 (válaszként erre: 23529. - Aliz73)
2015. febr. 12. 09:40
Hú Aliz!Szoritok nagyon!Csak a méhedet veszik ki vagy mindent?
23547. era1974 (válaszként erre: 23534. - Mylilla)
2015. febr. 12. 09:37
Szia!Nekem nem volt sem katéter,sem beöntés.Előtte este 6tól már nem lehetett enni,és éjféltől inni.A mütét után egyből az ágyadba visznek,nem úgy mint a méheltávolitásnál.Pár órát feküdni kell,de ugye akkor alszik is az ember.Beszélni tudsz majd:)Persze fenáll a lehetőség hogy megsártik a tubussal a torkot,de ez mindenhol benne van a pakliban.Pl nekem a méheltávolitásnál is volt,köhögtem sokáig tőle.Ha tudsz pisilni pár órával utánna,akkor nem kell katéter.Nekem egyszer volt a viszsérmütét után,hogynem tudtam,de az epidurális volt,igy adtak katétert.Ne félj!Sokkal könnyebb mint a méhes mütét!Másnap kiveszik a csöveket,és lehet haza is engednek,bár ez nem biztos,de harmadnap már tuti!
23546. bobe2 (válaszként erre: 23529. - Aliz73)
2015. febr. 12. 04:49
Kitartás, gondolatban veled leszek.A várakozás a leg rosszabb.Mütét után egy kicsit kellemetlen,de gyorsan telik az idő,pörögnek az események.++++++
23545. zöldtulipán (válaszként erre: 23538. - Mmacus)
2015. febr. 11. 23:54
Köszönöm, aranyos vagy! :)
23544. Aliz73 (válaszként erre: 23540. - Bittike)
2015. febr. 11. 22:37

Szia!

Köszi!!

Pont az előbb gondoltam rád!

Igen ma tudtam meg.

Írtam egy rövid privit.

23543. Aliz73 (válaszként erre: 23538. - Mmacus)
2015. febr. 11. 22:06

Szia!

Köszönöm nagyon kedves vagy!!:)

23542. boszi045 (válaszként erre: 23531. - Valakivagyok1984)
2015. febr. 11. 21:35
Szia,megértelek, nekem is voltak ilyen gondjaim a fogamzásgátlással kapcsolatban, de ilyen nagy műtétet csak indokolt esetben végeznek az orvosok,pl daganatok ,rák stb,amikor már valakinek az élete,egészsége a tét, nem fogamzásgátlásként!Nem hiszem hogy valaki csak ezért megcsinálná!Én is kihagytam volna ezt a beavatkozást , ha tehettem volna! Egyébként a méhkivétel hivatalosan egészségkárosodásnak minősül!
23541. Aliz73
2015. febr. 11. 21:32

Szia!

Köszi!!

Pont az előbb gondoltam rád!

Igen ma tudtam meg.

Írtam egy rövid privit.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook