Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

27693. anyalánya
2016. jan. 28. 11:06
Zoria,drága! Nem veszünk össze! Csak gratulálni tudok a csodaszép családodhoz! A hozzászólásaidat nézve, én is nagyon hasonló előtt állok, mint Te voltál. Akartam is kérdezni, hogy neked is hüvelyi úton végezték a műtétet?- mert az orvosom így tájékoztatott. Itt a forumon a lányok leginkább a hasi műtétekről számolnak be, vajon mitől függ ez? Már most parázok, félek a korom miatt is/68/, hiszen a többiek hozzám képest fiatalkák, és biztos könnyebb nekik elviselni a nehezebb napokat, ahogy írják, nem sétagalopp így sem !
27692. Zoria
2016. jan. 28. 10:53

anyalánya! Gyermekrablás :))

De azért nem veszünk össze! Boldogságos, szép napot!

27691. anyalánya
2016. jan. 28. 09:19
Molnoska! Virtuálisan legyél a kislányom! Mindig szerettem volna, de nem jött össze sok probálkozás után sem, viszont egy nagyon rendes fiú igen! Ő annyi idős, mint te+ 2 fiú unoka. Egy kislány még bőven elfér, mármint Te, közel is lakunk egymáshoz. Szóval nekem 50 kilósan is, és 93 kilósan is tetszel. !. Még nem tudom biztosan mikor kerülök sorra, 17.én már biztosabbat tudok. Irigyelem azokat, akik itt a ki csapat körében túl van a műtéten szerencsésen. Hogy sikerült az első nap?
27690. Zoria (válaszként erre: 27680. - Molnoska)
2016. jan. 28. 08:05

Kislányaim :) Megtiszteltek! Gyertek.. mindenkit átölelek. Hiszen felneveltünk, diplomát adtunk 5 (öt)gyermek kezébe. Ne írja senki, hogy sok, mert sok gyerek nincs. Kettő után már fel sem tűnik a többi. Viszont csodálatos dolog. Aki nem tapasztalta, hogy milyen egy ilyen karácsony pl. neki hiába is írnám, de szerintem Ti olyanok vagytok, akik átérzik, és értik. Emellett dolgoztunk mindketten. Volt bölcsi, ovi, napközi. Mindig tudták, hogy ki kiért megy érte, ki kit vár meg. Együtt tanultak. Sőt! Sarkallták egymást. Ennyit röviden.Még csak annyit:mindig halkabban beszéltem, mint ők. Meg is tanulták, hogy nem emelhetik fel a hangukat. Megy ez, csak kell, hogy ezt lássák.

Molnoska! Azt hittem, hogy tegnap dolgoztál. De felkészülni sem kis dolog. A hős jelzőt akkor sem vonom vissza. (Anyukát illetően, mintha testvérek lennénk).

MINDENKI HŐS ebben is egyetértek.

Zalagyöngye: köszönöm. Gyere kislányom, a korkülönbség nem számít :) Jóleső volt minden szavad.

Gyávanyúl! Lehet, hogy benézek majd hozzád. Még nem ígérem meg, de 80 %.

Öcsike, Pestike tesók! szépen haladtok. Hadd mocorogjon az a pocak! Akkor kerül szépen minden a helyére. A szélnek az a dolga, hogy kijöjjön :)

Nyuszmusz, szépen csöndben megműtteted magad és nem sokat olvastam rólad közben. Vagy - és akkor én kérek elnézést - elkerülte a figyelmem.

Mindenkinek nagy-nagy gyógyító ölelést :) Boldogságos, szép napot!

27689. molnoska (válaszként erre: 27686. - Zalagyöngye)
2016. jan. 27. 22:09
Én benne vagyok! Mikor én szültem 25 éve, volt egy lány 15 volt akkor és már a másodikat szülte.Mi is beleférünk,ha befogad főleg virtuálisan bennünket.:-) Puszi!
27688. Zalagyöngye (válaszként erre: 27682. - Gyávanyúl)
2016. jan. 27. 20:14

Szorítunk érted is!!

Egy hős nyuszi leszel hamarosan Te is!!!

27687. Zalagyöngye (válaszként erre: 27671. - 5d0e63cb0c)
2016. jan. 27. 20:12

Egy hős vagy Nyusznyusz!!!

Most már tényleg jöjjenek az élmények, csak pozitív előjellel!!!

27686. Zalagyöngye (válaszként erre: 27680. - Molnoska)
2016. jan. 27. 20:08

Molnoska, hugocskám!Akkor legyen a mi tiszteletbeli anyukánk Zoria!!!Igaz , az én esetemben igen korán kellett volna kezdenie(15 évesen), de a fantáziám végtelen ....Na mit szólsz Zoria?

Szaporodik az amúgy se kicsi családod....

Pusszantás mindenkinek!!!

27685. mmacus (válaszként erre: 27665. - Rita963)
2016. jan. 27. 19:58

Nagyon jó híreid vannak, örülök a produktumnak!:)

Az égiháború is elmúlik lassan odabent, ha minden megtalálja a helyét. Az étvágyad pedig lassan majd visszajön, otthon egész biztosan!

27684. mmacus (válaszként erre: 27682. - Gyávanyúl)
2016. jan. 27. 19:49
Az mindjárt itt van, addig szépen felkészíted magad, összepakolod a vinnivalókat, a 11-e olyan jól hangzik, jó nap lesz, meglátod!
27683. molnoska (válaszként erre: 27682. - Gyávanyúl)
2016. jan. 27. 19:10
Szoritunk Neked is!Addig kitartás és ird ki félelmeidet!Puszi!
27682. gyávanyúl (válaszként erre: 27667. - Zoria)
2016. jan. 27. 19:04

Sziasztok Lányok,

Voltam az altatóorvosnál, maradt a február 11-i dátum a műtétre, úgyhogy nemsokára én következem...

27681. öcsike23 (válaszként erre: 27679. - Zutyi)
2016. jan. 27. 18:23
Olyan párnám nekem is van :-)
27680. molnoska
2016. jan. 27. 18:01

Drága Lányok!

Köszönöm a titulust, de itt mindenki a nap hőse minden nap!

Zoria , lehet valamit félreérthetően irtam, holnap lesz az első munkanap. Zabszemnek nincs helye.Este megirom milyen volt.

Nyunyusz, már bocsi hogy ez jött le de Te melyik vágóhidon voltál? Minden tiszteletem a Tiéd, hogy ezt kibirtad!Gyógyulj mihamarabb! Puszi!

Rita, az úthenger szindróma most még rendben van, de napról napra jobb lesz, csak ne add fel a jókedvedet!Mire észbe kapsz hipp-hopp otthon is leszel! Addig egy óriás ölelés Neked!

Öcsike, nekem is azt tanitották a kórházban, hogy beadható a vállba, de ott később szivódik fel, igy javasolt a hatékonyság miatt a hasfalba adni. Első 2 még vállba ment, de aztán nem kiméltek tovább, mondták jobb lesz az nekem. Utána már itthon magam szúrtam pocakon. Amitől rettenetesen féltem, de segitett az ápolónő mielőtt hazajöttem,és rájöttem, hogy kár volt parázni.

Pestike, mocorgás a pocakban még mindig van, már kezelhető. Engedd ki a szélmanót, hadd csapja a szoknyádat!:-))

Zalagyöngye,olvastam a naplódban anyukádról,kezet foghatunk azt hiszem. Bár én nem emlékszem, hogy valaha is szólitott volna igy. De nem is igénylem azt, mert tudom ,nem lenne őszinte tőle. Marad a tisztes távolság közöttünk ahogy az elmúlt több mint 46 évben.

A kislányok megszólitást én is használom néha, szerintem kedves, mivel nem kaptam meg soha,szivesen veszem.Zoria fantasztikus anya lehet olyan kedves határozottság árad belőle a fényképen és az irásaiban.Efogadnám anyukámnak!

Már megint szószátyárkodom! Pusszantás Mindenkinek!Gyógyuljatok vidáman!!

27679. Zutyi
2016. jan. 27. 17:48
Nekem hasba adta a lányom,tiszta haszon ilyenkor a hasi zsírpárna,van mibe szúrni :-D . Annyit mondtak,hogy egyik nap az egyik oldalba,másik nap a másikba. Nem tudom,mi az a felezési idő. A kórházban vállba adták ugyanígy váltva,azt azért nem javasolták,mert magának az ember nehezen tudná beadni.
27678. Zoria (válaszként erre: 27677. - Öcsike23)
2016. jan. 27. 17:33
Nekem combba kellett adni. A férjem szúrt. Semmit nem mondtak.
27677. öcsike23
2016. jan. 27. 15:58

Lányok!

Nekem a háziorvosom azt mondta a vérhígítò felezési ideje vállba adva 3 òra, hasfalba szúrva 6 óra. S ne is jusson eszembe vállba adni!

Ti rendelkeztek valamilyen információról ezzel kapcsolatban?

Puszi mindenkinek, gyógyuljatok!

27676. Pestike (válaszként erre: 27672. - Stufi)
2016. jan. 27. 14:56

Stufi, de jó, hogy írod! Valami kóborol a jobb bordám alatt, remélem, hogy beszorult levegő és nem marad így...

Pussz!

27675. Pestike (válaszként erre: 27671. - 5d0e63cb0c)
2016. jan. 27. 14:55

Nyusznyusz, fú, nem semmi! Úgy érzem, van egy-két olyan dolog a történetedben, ami lehetett volna kíméletesebb is. Mit csináltak végül konkrétan? Mi volt a probléma, amivel bementél?

Nagyon ügyes vagy, hogy túl vagy rajta, innen már gyors javulásod lesz, főleg, ha laparoszkópos voltál.

Megy a drukk!

27674. Zoria (válaszként erre: 27671. - 5d0e63cb0c)
2016. jan. 27. 13:50
Nyuszmusz! Egy hős vagy! Köszönet a részletes beszámolóért! Csak így tovább pozitívan... Mielőbbi teljes gyógyulást!
27673. stufi (válaszként erre: 27665. - Rita963)
2016. jan. 27. 13:46

Szia Rita!

Örülök, hogy gyógyulgatsz. A gyengeség, a pocakban lévő égiháború természetes folyamat. Hidd el rövidesen jobb lesz.

Pihenj, sétálgass, és csipegesd a kaját is.

Nagy ölelés.

27672. stufi (válaszként erre: 27664. - Öcsike23)
2016. jan. 27. 13:36

Pestike, Öcsike!

Látjátok milyen gyorsan repül az idő, és majd tapasztalni fogjátok, hogy napról-napra jobb és könnyebb lesz.

Kb. ennyi idős lehettem, amikor nem tudtam ásitani, tüsszenteni. Valahogy a mély levegők benn maradtak. Ha nállatok is előfordul ilyesmi, ne ilyedjetek meg. Természetes. Elmúlik.

Nagy ölelés nektek.

27671. 5d0e63cb0c
2016. jan. 27. 13:19

VISSZATÉRTEM :d

Bocsi, hogy eddig nem írtam, csak nem nagyon tudok gép elé ülni :s Másik fotelt kellett behozni, mert nem nagyon tudok fekvésen kívül más pózt felvenni egyenlőre...

Szerdán bementünk a kórházba, majd este kaptam vérhiggítót, meg déltől nem ehettem, csak éjfélig meg kellett igyak 3 liter folyadékot (csapvizet, ami valami szörnyen dohos volt), illetve kaptam erős hashajtót... Élmény volt :P

Másnap reggel kaptam a fenekembe egy bátorító szurit, amitől elvileg megnyugszom (nah, persze... nekem nem használt), majd kórházi tusfürdővel le kellett fürdenem, és kórházi hálóinget kaptam (elől gombos hosszabb póló szerű, de minden kint van belőle, ilyen szexi feeling :P ) bejöttek értem, hajhálót kaptam, lábzsákot, majd felfeküdtem az ágyra, és áttoltak a műtőbe.

Itt lepődtem meg, mert nem ágyra kellett feküdni, hanem nőgyógyászati székre ( ?????? normálisak ???? ), majd a bal kezemet lekötötték, és beültették a kanült (nagyon fájt, vastag tűvel, a látvány is ijesztő volt).

Beadtak egy szurit bele, és nagyon elkezdtem tőle szédülni, de irtózatosan. Mondom a nővérnek, hogy ok, én lehunyom a szemem, és meglátjuk, hogy a szédülés múlik e. Na, mondom nyissuk ki a szemünket, és ha szédülök, szólok nekik, hogy valami baj van. Mikor kinyitottam a szemem, nem volt senki ott, így vissza lehunytam (ekkor már az intenzíven voltam, ugyan is már túl voltam mindenen :d ) Mikor legközelebb kinyitom a szemem, a dokim állt ott, és azt mondta, majd beszélünk, és elment... Ismét kihagyás, majd mikor megint felnézek, ott állt apa :) <3 (Ronen) Arra emlékszem, hogy azt mondtam neki, szeretem :) ez volt az első szavam :)

Később már kezdtem magamhoz térni, akkor kivilágosodott a dolog, hogy sikerült, élek, túl vagyok rajta :) Infúzión voltam, és egy cső lógott a szemérem dombomtól kb 3 cmre a hasamból..... Nem fájt, csak húzódott. Nagyon kellett pisilnem, de nem ment..... Később kisegítettek az ágyból este, és elsétáltunk kb 5 métert, mikor le kellett ülnöm, mert az altatótól hánytam egy kicsit. Hoztak tolószéket, és abban kitoltak a wcre. Nem nagyon ment a pisilés még ott sem... Este folyamán még vagy 4* kisétáltunk, és egyre jobb lett.

Másnap visszamentem a saját szobámba, szó szerint ki lettem paterolva az intenzívről, pedig nagyon jó volt ott ( alacsony ágy, állandó felügyelet, készséges nővérek). Pénteken kiszedték a drain csövet is :) Onnantól kezdve minden nap egészen vasárnapig kaptam a véralvadásgátló szurit, majd hétfőn végre kiszedték a varratot, és hazajöhettem. Nagyon nehezen tudok ülni, így kicsit vagyok gép előtt is, mert húzódik, fáj minden mozdulat.

Nem fürödhetek 3 hétig, szövettan pedig 2 hét múlva lesz.

A cisztát kivették, és találtak mást is: egy 3. petefészekhez hasonló valamit ( a doki sosem látott még ilyet). Azt is kivette, és megnézte, hogy áll a petefészek, de a vezetékek nem átjárhatók, így nem lehet természetes úton babám :( Csak lombik. Illetve csonkolta a jobb petefészket is :(

Párom azóta is minden nap injekcióz véralvadás gátlóval a vállamba :S Nem esik jól, de neki épp annyira fáj mint nekem :( A hasam amúgy gyógyul, 4 lyuk van rajta, kötözzük minden nap. A széndioxod miatt feszül a hasfalam, amivel fölfújtak, meg ugye a ciszta helye most üres, és érzem a belső részeimet amint igazodnak a helyzethez, ami bizony fájdalmas téma... Sokat olvastam a műtétemről, és mondták hogy semmiség az egész stb... Hááát... Nem az.... Nem semmiség.... Nekem legalább is nagyon érzékeny és nehezen gyógyul. Igaz nincs összehasonlításom a sima műtétekkel, de ez se gyerekjáték... Hazafelé az autó út borzasztó volt.... Ha tudok még írok, de most megyek pihengetni... :)

27670. Zalagyöngye (válaszként erre: 27667. - Zoria)
2016. jan. 27. 13:01

Zoria Drága!

Nagyon kedves volt ez a kislányozás.Ha finoman fogalmazok, se volt zökkenőmentes az anyukámmal a kapcsolatom, de amikor a kislányának hívott , nagyon rendben volt minden és nagyon jól esett, ahogy itt tőled is:)))

Jaj, nem vagyok ám annyira mimóza!!!!

Te amolyan tyúkanyó vagy itt, tehát jöhetnek a kislányok tőled!

Ölellek!

27669. Zalagyöngye (válaszként erre: 27665. - Rita963)
2016. jan. 27. 12:58

Szia Rita!:)))

Amit érzel, találó és tényleg úgy van az úthengerrel, de látod minden ok, nincs gyulladás, ha jó a vérképed,a tested most már teszi a dolgát, most rajta a sor!Azt javaslom, vedd nagyon komolyan a jelzéseit,"kényeztesd", mert megérdemli:) és hallgass rá, érezni fogod, mi a jó neki, neked.

27668. Pestike
2016. jan. 27. 12:08

Ritus, Téged is jó olvasni nagyon és Zoriának teljesen igaza van, egyrészt most tényleg a gyengeség ideje van, másrészt pedig intézd el azt a branült, ne cicózz!

:)))

Pusszancs, örülök, hogy minden rendben!

27667. Zoria
2016. jan. 27. 10:46

A "kétheteseknek" további gyógyulást!

Zalagyöngye: a Kislányokat én szívvel írtam. Ugye, hogy így érezted. Semmi "kis" nincs benne még véletlenül sem :)

Molnoska volt a tegnap hőse! Remélem, hogy minden rendben ment.

Gyávanyúl! Most már ráállok, hogy várjam a Te beszámolódat, onnan amikor bemégy!

Boldogságos, szép napot Mindenkinek!

27666. Zoria (válaszként erre: 27665. - Rita963)
2016. jan. 27. 10:43

Rita Kedves! Mi az, hogy kiveszik a branült? Nem magadnak? :)

Az étvágyad folyamatosan visszatér majd. Ne erőltesd, de próbáld enni amit adnak. Még mi más lehetnél, mint gyenge? Nem most kell a fodros szoknya, hanem majd később. Most pihi van. Az eredményeid remekek.Pisi, kaki volt. Ne akarj még ennél többet.

Meglátod, a mai napon még többre leszel képes! Szeretettel várunk haza.

27665. Rita963
2016. jan. 27. 09:28

Drága Lányok!

Amikor elolvaslak Benneteket mindig felvidulok.

Szerencsére estére már nem volt hőemelkedésem sem. A vérképem teljesen jó lett.

Éjszaka két részletben már tudtam aludni hat órahosszát.

Azt viszont nem mondanám, hogy olyan kipihent és fitt vagyok.inkább olyan, mint akin átment az úthenger. Gyenge , mint a harmat. Reggel már kaptam bélmozgató injekciót megittam a Laevolacot és meg is lett az eredmény. :)))))

Most valami égiháború van a pocakomban. De már keksz helyett két szelet kenyeret és májkrémet ehettem. Na étvágyam az nincs, még küzdök a hányingerrel. Este is és most reggel is kaptam rá szurit. Reggel még vért is vettek , teljes vérkép és K, Na. Ha délben rendben van az eredmény kiveszik branült is a kézfejemből.

Mindenkinek derüs napot, jó pihenést, gyógyuljatok!

Millió puszi

27664. öcsike23
2016. jan. 27. 09:07

Pestike!

Látod hogy "öregszünk"? Két hetesek leszünk/vagyunk ma!

Mintha csak tegnap történt volna!

Legyen szép napod!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook