Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Drága Zalagyöngye!
Na a lépcsőzéssel remélem nem ártok magamnak. Mivel a nappaliban az ágyunk alvásra alkalmatlan, így kénytelen vagyok felmenni. De csak este fel reggel le. Többször nem.
Reggel viszont több időt fogok magamnak hagyni , mielőtt lefelé indulok. Gondolok arra, hogy fent egy kicsit sétálok.
Nem egyszerű ez az egész.
Nagyon csúnya az a haematoma és egyre lentebb húzódik. Már a combom tövénél is látszik. Azt mondta a doktornő, hogy ne kenegessem, ne borogassam majd szépen elmúlik. Szerencsére nem fáj.
Kérek egy kis segítséget Tőled , Te jóságos angyalkánk!
A derekam teljesen kikészült a sok fekvésbe. Sajnos azokat a nyújtási gyakorlatokat amiket a tornán csináltunk erre most nem szabad. Mi az a mozdulat amivel egy kicsit tudnám nyújtani? Vagy mozgatni egy kicsit. Tanácstalan vagyok. :(((((
A farsangi bálon érezd jól Magad!
Táncolj helyettünk is, gondolatban mi is ott leszünk Veled. De jó is lenne elmenni! De március ötödikén a fiam gimijében bál lesz, amire nagyon szeretnék elmenni. Akkor már majd hathetes leszek.
Nagyon szép hétvégét!
Ölellek!
Boldogságos szép napot, kellemes gyógyulós, készülődős hétvégét!
Mindent leírtatok előttem. Ismételni tudnám, aminek semmi értelme.
Anyalánya, amit Zalagyöngye leírt az az utolsó szóig igaz. 60. szülinapomon még menstruáltam. Ilyen a család. (Nagyanyám 54 évesen még szült!) Hidd el, hogy amikor túl leszel az egészen, mosolyogva gondolsz majd a mostani önmagadra!
mmacus! gratulálok a munkatársaidnak (is!) Ilyen helyen jó dolgozni.
Rita! Én is gratulálok! Ezért érdemes nekünk élni, ezektől érezzük nagyon jól magunkat, ezért akarunk mielőbb felgyógyulni. Ráadásul OTTHON!
Molnoska! Üdv. a munkatársaidnak is. A nyarat én is nagyon várom. Megyünk Szentpétervárra. Bizony és nem kell "becsomagalni" magam, hogy a pisi el ne csöpögjön... Hol van már az! Mint ahogy írod:egyszerűen nyáriasan létezni! Majd írok onnan is.
Zalagyöngye! Jó szórakozást a farsangon:) Tégy úgy, mintha pörgős szoknya lenne rajtad. Ne ránk, hanem CSAK magadra gondolj. Végül is első bálos kislány leszel :)
Nagy gyógyító, előkészítő és kiteljesedést segítő ölelésem Mindenkinek :)
Kedves Gyávanyúl!
A lépcsőzés simán ment. Könnyebb volt mint gondoltam.
Igaz mindig csak a jobb lábamat raktam fel elsőre, mert a bal oldalam kicsit érzékenyebb. Lefelé is egyesével jöttem és kapaszkodtam. Lefelé jobban húzodott a hasam , no meg még nem volt bejáratva semmim. Kicsit csiga módra de lejutottam.
Már csak este megyek fel, aludni.
Ne félj tőle simán fogsz Te is közlekedni!
Legyen szép napod!
Puszi
Jó reggelt , szép hétvégét!
A pörgős szoknyás ünneplést és folytatom, annyira megható , ahogy segítitek egymást .Ma este farsangi bálba megyek és gondolni fogok rátok, hogy mihamarabb ti is a megszokott életet élhessétek!
Bocsánat, csak a leginkább érintőkre tudok most reagálni!Lányok!A lépcsőzés nem a legideálisabb a műtét után kb.3 hétig .Ha megoldható, ne tegyétek , én is a nappaliba fészkelődtem be magam.Perdze meg fogod csinálni, de nagyobb terhelés a belső szerveknek, így akinek előtte is volt vizelettartási panasza, jobb, ha vigyáz.
Anyalánya!Zoria áll hozzád a legközelebb, minden tekintetben.Neki egy nagyon speciális műtétet végeztek.Az orvosa nagyon részletesen elmagyarázta, mit fog csinálni s a műtét után is ő volt a legszigorúbb a terhelés tekintetében.Süllyedéses műtét után nagyon nagyon kímélni kell magadat.
A hat hetet biztos olyan okos PASI orvosok találták ki, akiknek fogalmuk sincs fizikailag mit is jelent ez az egész.Nem a sebek gyógyulása a nehéz, hanem a terhelés , járás, ülés , állás emelés a belső szervek egyensúlyának megbomlása miatt.Hogy kinek hogy , s mint akakul, az a megelőző gátizom ,kötőszövet, szalagok állapota illetve az orvos műtéti megoldásától függ.
Az én véleményem még mindig az, hogy a hat hét letelte után kellene egy hozzáértő gyógytornász, aki a gátizom vizsgálata után segít a terhelés, erősítés megkezdésében.És fáj a szívem, hogy csak írni tudok erről, de segíteni nem a fórum keretei között.
Én 11 hétig voltam otthon, de a harmadik héttől már tornáztam(óvatos keringés javító torna,gát és has).
Puszi , vidám szeretetteljes hétvégi gyógyulást mindenkinek!
Kedves Anyalánya!
Az én tapasztalatom szerint a nálam idôsebbek sokkal, de sokkal jobban bírták a "kiképzést". Azt hiszem ilyesmirôl mások is tettek említést. Ugye lányok?
Drukkolunk neked is!
Jó hétvégét!
Drága Rita!
Potty.. potty.. ezek a meghatódás könnyeim.
Köszönöm a biztatást!!Angyal vagy! Lám lám fordult a sorskerék, már Te vigasztalsz engem!!
A tollasbál is jó lesz,csak jó legyen a buli!A társaság már szuper!
Kac kac kac... már vidám is vagyok!!Tényleg!Köszönöm!
Rita,
Szép álmokat kívánok, és írd majd meg, hogy milyen volt az első lépcsőzés!
Öcsike!
Naggggggggyon jó itthon. Csend, nyugalom, béke, szeretet, holnap a lányom is jön.
Főzni fog, aztán a fiúkkal takarítanak. Úrinő leszek holnap. :))))))
Köszönöm a gratulációt, valóban szépen teljesített a gimiben. Ma a lányom vizsgázott, meg hétfőn is lesz neki gyakorlati vizsgája. Izgulhatunk mindig valamiért. De szülők, mi már csak ilyenek vagyunk.
Nagyon szép estét Nektek is de bulizni azért várlak , pörgessük a szoknyánkat!
Sok puszi
Drága Molnoska!
Légy büszke Magadra, hogy igenis két napot ledolgoztál.!
A következő hét hosszú lesz, de erős vagy. Meglátod mennyit bírsz, csak nagyon vigyázz Magadra!
Ez nem kudarc, ne így éld meg. Dolgoztál amennyit tudtál, a legjobb tudásod szerint. Bízz Magadban egy kicsit!
Bulizzunk együtt!
Igaz én a tollasbálba mennék szívesen :)))))
De most kaptam meg a napi drogadagomat, így kezdődhet a nagy banzáj! Mindenki pörögjön, forogjon, Molnoskát is jól felvidítjuk! Ölellek és sok puszit küldök
Az alvás bizony nem egyszerű történet nálam is idegen helyen. Kispárnát én is vittem jó is volt.
A mamabugyi már csak akkor jó ha drencsőt kiveszik.
Betét nem a legvastagabb kell. Nekem ha volt összesen két pötty maszatolás sokat mondok. A műtét másnapjától már csak tisztasági betét kellett. Nagyon durván néz ki ez a haematóma. De majd felszívódik, lényeg,hogy nem fáj. :))))
Kérdezz nyugodtan, még nagyon frissen él bennem minden!
Meríts erőt belőlünk,azért vagyunk itt, hogy segítsünk, és Neked is könnyebb legyen .
Szép estét, sok puszi
Drága Lányok!
Köszönöm a nekem szóló fodrosszoknyás partit!!! Én ma bevallom „nőiesen” nagyon elfáradtam, és 1 óra körül már elkezdett csipkelődni a hasam,2-kor már azt sem tudtam hogyan üljek. Felálltam, mentem egy kicsit mert nagyon fel is puffadt a hasam, aztán 3 órakor az egyik kedves kolléganőm hazahozott kocsival. Most nagyon búnak eresztettem a fejem, mert a mai napot kudarcként élem meg. Ha 2 nap kikészitett, hogy birok majd egy teljes hetet? Gumis derekú farmer nadrágban mentem, de hétfőn viszek egy szabadidő alsót majd a mosdóban átöltözöm .Az talán kényelmesebb lesz.
Stufi, igazad van és jó ha leirjuk hogy akik ma még épülgetnek tudják mi várhat rájuk. Ez egy ilyen lelki hullám vasút!
Rita azért a Te örömöd és a többiek jókedve javitott a hangulatomon! Nagy boldogság újra otthon lenni! A lépcsővel óvatosan! Nem kellemes. Gyógyulj mielőbb és élvezd a kényeztetést!! Ultra szupi családod van Neked is!!
Zoria olyan szép amit irtál, a kapcsolatról ami mindannyiunkat összeköt!
Zalagyöngye, minden menzesznél mondtam,hogy csak ettől szabadulhatnék meg egyszer,hiszen éppen elmúltam 11 éves amikor először szembesültem vele és a mütét előtti napon is meg volt, ez idő alatt folyton csak problémát okozott az erős sok napig tartó vérzés. De soha nem tettem volna ki magam ennek a mütétnek! Szerintem közelebb a természetes változó korhoz kevesebb problémát hoz magával ez a mütét, mint ha fiatalon történik meg.
Pestike a ragacsok már csak ilyenek, ahova kellene nem ragad, ahova meg nem onnan lerobbantani se lehet. Én is megsziszegtem rendesen a levételt. Öcsike 4 évesének kigyója nem sziszegett úgy az tuti! Neked még a kapcsok is megnehezitik gondolom! Itt a tavasz hol van már a sibajnok dokid??Nem fél a lavina veszélytől?Kapcsolódna ki a kapcsaiddal! Ha nem energia vámpirok a látogatók, segithetnek a gyógyulásban, de ez is egyénenként más. Én a Grácból látogatóba jött hugicáméknak örültem a legjobban.A kórházban pedig a legfontosabbak látogattak meg.
Imádom a nemnormális formádat, a normálisak túl unalmasak!! De ki vagy mi dönti el, ki a normális?
Öcsike egy ilyen kisgyerek mellett nem igen lehet beteg az ember lánya. Nagyon jól csináltad a vásárlást!! Tetszett!
Lerzsi, Neked is nagyon fogok szoritani minden rendben lesz!Aki itt van,annak már csak jól alakulhat minden! Ezek a csajszik maguk a megtestesült életkedv és gyógyulás angyalai!
Mmacus várom én is a tapasztalataidat!
Nagy ölelés Mindenkinek! Induljon a banzáj essen szét a ház legyen úrrá rajtunk az aktuális pörgés forgás!!! Buli van!!! Rita hazatérésére is!!!
:) Rémséges rémként lebegett felettem évekig a műtét, hiszen tudtam, mi van bennem. De szőnyeg alá söpörtem a problémát, nagyvonalúan elkerültem az orvosokat.
(Aztán jött a baj és vittek...)
Nos, megszabadultam a rémtől, nyugodtabb vagyok. Tervezhetőbb lett az életem. Vége annak, hogy egy hétig "készülődik" megjönni, vérezgetek, Aztán megjött, dolgozni még váltó nadrágot is hordtam magammal, nagyon sok kellemetlenségem volt. Ezt követte egy hét "utózönge", így jóformán egy nyugodt hetem volt havonta, de az is kiszámíthatatlanul. A fájdalmakról és az állandó vashiányos vérszegénységből eredő rosszullétekről nem is beszélve.
Az elmúlt nyáron végre bármikor bármit felvehettem, világos szoknyát, fehér nadrágot... És a nyaralást sem rontottam el.
Kedves Zalagyöngye! Jó olvasni "vérzésmentes, fájdalommentes, szabad nyaralós, strandolós , fogamzásmentes élet vár rád". Az, hogy nem kell alkalmazkodni a vérzésekhez az tényleg jó és sajnos sokan nem értik meg, miért is nem megyünk akkor fürdőbe, mert ugye, akinek naponta két betét elég az nem érti meg mi a félóránkénti csere. De a fájdalommentesség is jó lesz, mert tegnap is fájt már a hasam és csak kb. hétfő éjjel várható a mensesem.
Az viszont, hogy valaki ilyen műtétet vállaljon, csak a havi vérzés miatt, ahogy írtad, én nem tudnám megérteni.
Jobbulást!
Kedves Rita! El tudom képzelni, hogy milyen öröm otthon lenni, nem csoda, ha mindannyian várjuk! Szerintem nálunk is úgy lesz a hazajövetel napja, ahogy nálatok mosás stb. terén.
A véraláfutások nálam sem lesznek másképp, mert van. hogy a vizsgálatnál is folt van a hasamon és egy kisebb ütésnél is már véraláfutásom van. Hozzászólásodból kiderül mama bugyival készüljünk. Gondolom betétet is vinni kell. Rossz alvó vagyok idegen helyen meg pláne, de szerintem beviszem a kispárnám.
Mielőbbi gyógyulást, sok pihenést és jó sok alvást!
Ezért élünk, ezért a "nyavalyás" kölykökért! Ugye?
Köszönöm, jól vagyok, egyre jobban.
Ma sétáltam (doktornő, munkahely, bolt). Nem kell megijedni, minden itt van közel. :-)
Jól esett. Kicsit beszélgettem is ismerősökkel.A gyerekeknek friss péksüteményt hoztam. Az öblítőt kifizettem, de otthagytam. A nagylány ment érte később.
Apróbb házimunkát végzek. Kis portörlés, asztalról lepakolás, teafőzés (a vizet 2 részletben öntöm a teafőzőbe) stb. A kisgyerkőc ruháit is én készítem elő, így apukájának csak öltöztetnie kell az óvodába menet előtt.
Persze, mikor egyedül vagyok, jobban kihasználom az időt pihenésre.
Örülök, hogy túl vagy a műtéten, most már semmi ne álljon gyógyulásod útjába!
Üdv a műtéten túlesettek táborában! :-)
Szuperül csináljátok Rita!!!
Azt azért gyorsan hozzáteszem , s ez az igazi öröm része a dolognak, hogy vérzésmentes, fájdalommentes, szabad nyaralós, strandolós , fogamzásmentes élet vár rád!!!
Ezt sokan irigylik is tőlünk, volt nő itt a hoxán is, aki pusztán a vérzés miatt akart méhkivételt.De azért nem sokáig kellett persze biztatnunk, hogy örüljön annak, ami van és ne akarjon feleslegesen egy ilyen beavatkozást!
Szóval ez már nagyon "havaj"lesz, sírva vigadunk ez igaz, de a vége jó lesz, meglátod!
Rita!
Örülök, hogy otthon vagy!
Gratulálok a nagyfiú bizonyítványához! Szép teljesítmény!
Pihenj sokat, ugráljanak csak még egy kicsit azok a pasik körülötted!
Puszillak!
A kredit természetesen jár Pestikének :)))))
Büszke lehetsz a kislurkóra , de azt ne felejtsük el , hogy ezért Te nagyon sokat teszel is. Biztos rengeteget foglalkozol Vele és természetesen a másik kettővel is. Szuper anyuka vagy!
Te jól vagy, sokat pihensz még vagy már apróbb házimunkát is elvégzel?
Ölellek és sok puszi
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?