Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

27791. Pestike (válaszként erre: 27766. - Öcsike23)
2016. jan. 30. 13:13
Öcsikém, te nagyon jól és fegyelmezetten viselkedsz, nem úgy, mint én. Büszke vagyok rád!
27790. Zoria
2016. jan. 30. 12:55
anyalánya! Rita összeírta. Ő szerintem tud segíteni.
27789. anyalánya
2016. jan. 30. 11:32
Drága Lányok! Előttem a notesz, és mindig felírom, ha valami olyan dlogra hívjátok fel a figyelmemet, amit nem árt beszereznem. Na, a mamabugyit azt nem kell, mert van!! Igaz nem nagyon hordom, de van! Tudjátok, azért az öregasszony, nem vénasszony! Igyekszem a korral haladni, a tangát kivéve!
27788. Rita963 (válaszként erre: 27785. - Zalagyöngye)
2016. jan. 30. 10:07

Drága Zalagyöngye!

Na a lépcsőzéssel remélem nem ártok magamnak. Mivel a nappaliban az ágyunk alvásra alkalmatlan, így kénytelen vagyok felmenni. De csak este fel reggel le. Többször nem.

Reggel viszont több időt fogok magamnak hagyni , mielőtt lefelé indulok. Gondolok arra, hogy fent egy kicsit sétálok.

Nem egyszerű ez az egész.

Nagyon csúnya az a haematoma és egyre lentebb húzódik. Már a combom tövénél is látszik. Azt mondta a doktornő, hogy ne kenegessem, ne borogassam majd szépen elmúlik. Szerencsére nem fáj.

Kérek egy kis segítséget Tőled , Te jóságos angyalkánk!

A derekam teljesen kikészült a sok fekvésbe. Sajnos azokat a nyújtási gyakorlatokat amiket a tornán csináltunk erre most nem szabad. Mi az a mozdulat amivel egy kicsit tudnám nyújtani? Vagy mozgatni egy kicsit. Tanácstalan vagyok. :(((((

A farsangi bálon érezd jól Magad!

Táncolj helyettünk is, gondolatban mi is ott leszünk Veled. De jó is lenne elmenni! De március ötödikén a fiam gimijében bál lesz, amire nagyon szeretnék elmenni. Akkor már majd hathetes leszek.

Nagyon szép hétvégét!

Ölellek!

27787. Zoria
2016. jan. 30. 09:51

Boldogságos szép napot, kellemes gyógyulós, készülődős hétvégét!

Mindent leírtatok előttem. Ismételni tudnám, aminek semmi értelme.

Anyalánya, amit Zalagyöngye leírt az az utolsó szóig igaz. 60. szülinapomon még menstruáltam. Ilyen a család. (Nagyanyám 54 évesen még szült!) Hidd el, hogy amikor túl leszel az egészen, mosolyogva gondolsz majd a mostani önmagadra!

mmacus! gratulálok a munkatársaidnak (is!) Ilyen helyen jó dolgozni.

Rita! Én is gratulálok! Ezért érdemes nekünk élni, ezektől érezzük nagyon jól magunkat, ezért akarunk mielőbb felgyógyulni. Ráadásul OTTHON!

Molnoska! Üdv. a munkatársaidnak is. A nyarat én is nagyon várom. Megyünk Szentpétervárra. Bizony és nem kell "becsomagalni" magam, hogy a pisi el ne csöpögjön... Hol van már az! Mint ahogy írod:egyszerűen nyáriasan létezni! Majd írok onnan is.

Zalagyöngye! Jó szórakozást a farsangon:) Tégy úgy, mintha pörgős szoknya lenne rajtad. Ne ránk, hanem CSAK magadra gondolj. Végül is első bálos kislány leszel :)

Nagy gyógyító, előkészítő és kiteljesedést segítő ölelésem Mindenkinek :)

27786. Rita963 (válaszként erre: 27779. - Gyávanyúl)
2016. jan. 30. 09:40

Kedves Gyávanyúl!

A lépcsőzés simán ment. Könnyebb volt mint gondoltam.

Igaz mindig csak a jobb lábamat raktam fel elsőre, mert a bal oldalam kicsit érzékenyebb. Lefelé is egyesével jöttem és kapaszkodtam. Lefelé jobban húzodott a hasam , no meg még nem volt bejáratva semmim. Kicsit csiga módra de lejutottam.

Már csak este megyek fel, aludni.

Ne félj tőle simán fogsz Te is közlekedni!

Legyen szép napod!

Puszi

2016. jan. 30. 09:38

Jó reggelt , szép hétvégét!

A pörgős szoknyás ünneplést és folytatom, annyira megható , ahogy segítitek egymást .Ma este farsangi bálba megyek és gondolni fogok rátok, hogy mihamarabb ti is a megszokott életet élhessétek!

Bocsánat, csak a leginkább érintőkre tudok most reagálni!Lányok!A lépcsőzés nem a legideálisabb a műtét után kb.3 hétig .Ha megoldható, ne tegyétek , én is a nappaliba fészkelődtem be magam.Perdze meg fogod csinálni, de nagyobb terhelés a belső szerveknek, így akinek előtte is volt vizelettartási panasza, jobb, ha vigyáz.

Anyalánya!Zoria áll hozzád a legközelebb, minden tekintetben.Neki egy nagyon speciális műtétet végeztek.Az orvosa nagyon részletesen elmagyarázta, mit fog csinálni s a műtét után is ő volt a legszigorúbb a terhelés tekintetében.Süllyedéses műtét után nagyon nagyon kímélni kell magadat.

A hat hetet biztos olyan okos PASI orvosok találták ki, akiknek fogalmuk sincs fizikailag mit is jelent ez az egész.Nem a sebek gyógyulása a nehéz, hanem a terhelés , járás, ülés , állás emelés a belső szervek egyensúlyának megbomlása miatt.Hogy kinek hogy , s mint akakul, az a megelőző gátizom ,kötőszövet, szalagok állapota illetve az orvos műtéti megoldásától függ.

Az én véleményem még mindig az, hogy a hat hét letelte után kellene egy hozzáértő gyógytornász, aki a gátizom vizsgálata után segít a terhelés, erősítés megkezdésében.És fáj a szívem, hogy csak írni tudok erről, de segíteni nem a fórum keretei között.

Én 11 hétig voltam otthon, de a harmadik héttől már tornáztam(óvatos keringés javító torna,gát és has).

Puszi , vidám szeretetteljes hétvégi gyógyulást mindenkinek!

27784. öcsike23 (válaszként erre: 27783. - Anyalánya)
2016. jan. 30. 08:38

Kedves Anyalánya!

Az én tapasztalatom szerint a nálam idôsebbek sokkal, de sokkal jobban bírták a "kiképzést". Azt hiszem ilyesmirôl mások is tettek említést. Ugye lányok?

Drukkolunk neked is!

Jó hétvégét!

27783. anyalánya
2016. jan. 30. 06:36
Kedves Lányok! Sorra olvasom az írásaitokat, hogy mi is vezetett ahhoz, hogy végül is itt a sorstársak között vagyunk mindnyájan!_nos hallgasátok meg az én történetemet, aki közelebb vagyok a hetvenhez, mint a hatvanhoz: én minden nehézség nélkül túljutottam a változó koron, nem volt túlzott vérzés, mioma vagy ciszta, így kezdtem elfelejteni, hogy léteznek nőgyógyászok is! A kötelező rákszűrésre, azért mindig eljártam, aztán a 65 év után az is megszünt, pár éve. Közben az élet tartógatott mást, a szeretett társ, egyik napról a másikra való elvesztése, és minden egyéb megváltozása. Szeptemberben az egyik mosakodás alkalmával azt éreztem, valami van ott lent ,ami eddig nem volt! Mit csináljak?Nincs ismerős nőgyógyász, mit szólnak, hogy ilyen öregen beülök a fiatalok közé! Végül a fiam nem hagyott magamba roskadni. Kerestem egy nőgyógyászt(internet), és beültem a sok pocakos boldog kismama közé, a magánrendelésre. Aggodó arcú, 40-50 évesek is ültek ott. Végül sorra kerültem: sok vizsgálatot végeztek ott, rákszűrés, ultrahang, stb. Diagnozis:méhsüllyedés, méhkivétel. Ezért vagyok most veletek, és várom a dátumot, amikor sorra kerülök, kb 3-4 hét. Addig iszom a szavaitokat, és igyekszem nem félni, de ez nem nagyon megy!!! Pedig sokat segítetek, mindnyájan! Köszönet érte:Rita, Zalagyöngye, Molnoska, Pestike, Öcsike, Zoira, és mindenki!:nagy puszi érte:Ági néni, &anyalánya.
27782. mmacus
2016. jan. 30. 05:52
Én hat hétig voltam betegállományban a műtét után. És mivel éppen december utolsó napjáig tartott, januárban még kivettem a bentmaradt előző évi szabikat. Így nem kellett hidegben, rossz úton bejárni. Mire mentem dolgozni, már nem volt gond az egész napos ülés a nagy vágásommal. Emelni, hajolni pedig nem engestek a kolléganők. Nem olyan a munkám, de pl előfordul, hogy egy doboz fénymásolópapírt, vagy ilyesmit be kell vinni, abban mindig segítettek. Sokáig vigyáztam Ezen a téren magamra, ahogy az orvos tanácsolta.
27781. molnoska (válaszként erre: 27776. - Rita963)
2016. jan. 29. 20:25

Drága Rita!

Potty.. potty.. ezek a meghatódás könnyeim.

Köszönöm a biztatást!!Angyal vagy! Lám lám fordult a sorskerék, már Te vigasztalsz engem!!

A tollasbál is jó lesz,csak jó legyen a buli!A társaság már szuper!

Kac kac kac... már vidám is vagyok!!Tényleg!Köszönöm!

27780. molnoska (válaszként erre: 27775. - Zutyi)
2016. jan. 29. 20:17
Én is ugyan ezt tapasztalom 2 nap után.A hangulatunk is a negativ élmények miatt lehet ilyen.Bátoritó ölelés nekünk!Puszillak!
2016. jan. 29. 20:15

Rita,

Szép álmokat kívánok, és írd majd meg, hogy milyen volt az első lépcsőzés!

27778. molnoska (válaszként erre: 27772. - Mmacus)
2016. jan. 29. 20:07
Mmacus,azt hiszem mi egy cipőben jártunk.Váltó ruha alap volt, meg minden kellékből a legnagyobb,legerősebb.(tampon,betét)Aztán a vashiány okozta terhek,izomfájdalom,fulladás gyengeség állandó csontig ható fáradság. Majd a mióma már fizikai fájdalmat is okozott,nyomta a hugycsövet,tampont már nem birtam használni, volt hogy kicsúszott,fájt ha fel is tuszkoltam, mert anélkül meg tuti volt a ruhacsere.És ami nagyon megrémitett, mikor a sokadik sikertelen,sirásba torkollott szex után a férjem megkérdezte, nem akarok elmondani neki valamit?Tudtam arra gondol, hogy van valakim.Lehet ekkor határoztam el a lelkem mélyén, ennek véget kell vetni, mert rámegy az imádott családom. Aztán a novemberi eleji menzeszem mikor nem tudtam elmenni dolgozni miatta,feltette a pontot az i-re.Rögtön hivtam az orvosom, (mert nekem ekkor már 9 éve ugyan az volt, csak ágáltam a mütét ellen)Rá egy hónapra, 2015 12.04-én túl voltam a mütéten!És az itt leirtak már most bizton állithatom teljesen eltüntek!! Várom a nyarat az összes szabadságával együtt!! Én ettől szabadultam meg a mütéttel és nem a családomtól! És az együtt létek is újra örömöt okoznak! Ez vár Rátok is kedves mütét előtt állók,csak akarjátok a jót nagyon!!!
27777. Rita963 (válaszként erre: 27763. - Öcsike23)
2016. jan. 29. 20:04

Öcsike!

Naggggggggyon jó itthon. Csend, nyugalom, béke, szeretet, holnap a lányom is jön.

Főzni fog, aztán a fiúkkal takarítanak. Úrinő leszek holnap. :))))))

Köszönöm a gratulációt, valóban szépen teljesített a gimiben. Ma a lányom vizsgázott, meg hétfőn is lesz neki gyakorlati vizsgája. Izgulhatunk mindig valamiért. De szülők, mi már csak ilyenek vagyunk.

Nagyon szép estét Nektek is de bulizni azért várlak , pörgessük a szoknyánkat!

Sok puszi

27776. Rita963 (válaszként erre: 27773. - Molnoska)
2016. jan. 29. 19:56

Drága Molnoska!

Légy büszke Magadra, hogy igenis két napot ledolgoztál.!

A következő hét hosszú lesz, de erős vagy. Meglátod mennyit bírsz, csak nagyon vigyázz Magadra!

Ez nem kudarc, ne így éld meg. Dolgoztál amennyit tudtál, a legjobb tudásod szerint. Bízz Magadban egy kicsit!

Bulizzunk együtt!

Igaz én a tollasbálba mennék szívesen :)))))

De most kaptam meg a napi drogadagomat, így kezdődhet a nagy banzáj! Mindenki pörögjön, forogjon, Molnoskát is jól felvidítjuk! Ölellek és sok puszit küldök

27775. Zutyi
2016. jan. 29. 19:43
Sziasztok! Most elsősorban azokhoz szólok,akik nem sokkal vannak a műtét után: eszetekbe ne jusson a 6 hét letelte előtt munkába állni,sőt aki teheti húzzon rá még 1-2 hetet! Mondom ezt az első munkás hetem után. Alig vártam a péntek délutánt! Azon túl,hogy elfáradtam, két napja fájdogál a hasam, éjszaka minden fordulásra felébredtem, a már egész jól működő székletem "parkoló pályára" állt. Ezek csak a legek. Szóval nem egyszerű visszatérni a régi kerékvágásba. A hangulatom is olyan ingadozó,ami itthon nem volt jellemző. Biztos,hogy ez is egyéni dolog,nem lehet általánosítani,de talán nem vagyok egyedül ezzel. Emellett örülök a szépen gyógyulóknak, a műtét előtt állóknak szorítok, de olyan hamar el fog telni az idő úgy a műtét utáni kb.3.naptól, hogy észre sem veszitek!
27774. Rita963 (válaszként erre: 27770. - Lerzsi)

Az alvás bizony nem egyszerű történet nálam is idegen helyen. Kispárnát én is vittem jó is volt.

A mamabugyi már csak akkor jó ha drencsőt kiveszik.

Betét nem a legvastagabb kell. Nekem ha volt összesen két pötty maszatolás sokat mondok. A műtét másnapjától már csak tisztasági betét kellett. Nagyon durván néz ki ez a haematóma. De majd felszívódik, lényeg,hogy nem fáj. :))))

Kérdezz nyugodtan, még nagyon frissen él bennem minden!

Meríts erőt belőlünk,azért vagyunk itt, hogy segítsünk, és Neked is könnyebb legyen .

Szép estét, sok puszi

27773. molnoska

Drága Lányok!

Köszönöm a nekem szóló fodrosszoknyás partit!!! Én ma bevallom „nőiesen” nagyon elfáradtam, és 1 óra körül már elkezdett csipkelődni a hasam,2-kor már azt sem tudtam hogyan üljek. Felálltam, mentem egy kicsit mert nagyon fel is puffadt a hasam, aztán 3 órakor az egyik kedves kolléganőm hazahozott kocsival. Most nagyon búnak eresztettem a fejem, mert a mai napot kudarcként élem meg. Ha 2 nap kikészitett, hogy birok majd egy teljes hetet? Gumis derekú farmer nadrágban mentem, de hétfőn viszek egy szabadidő alsót majd a mosdóban átöltözöm .Az talán kényelmesebb lesz.

Stufi, igazad van és jó ha leirjuk hogy akik ma még épülgetnek tudják mi várhat rájuk. Ez egy ilyen lelki hullám vasút!

Rita azért a Te örömöd és a többiek jókedve javitott a hangulatomon! Nagy boldogság újra otthon lenni! A lépcsővel óvatosan! Nem kellemes. Gyógyulj mielőbb és élvezd a kényeztetést!! Ultra szupi családod van Neked is!!

Zoria olyan szép amit irtál, a kapcsolatról ami mindannyiunkat összeköt!

Zalagyöngye, minden menzesznél mondtam,hogy csak ettől szabadulhatnék meg egyszer,hiszen éppen elmúltam 11 éves amikor először szembesültem vele és a mütét előtti napon is meg volt, ez idő alatt folyton csak problémát okozott az erős sok napig tartó vérzés. De soha nem tettem volna ki magam ennek a mütétnek! Szerintem közelebb a természetes változó korhoz kevesebb problémát hoz magával ez a mütét, mint ha fiatalon történik meg.

Pestike a ragacsok már csak ilyenek, ahova kellene nem ragad, ahova meg nem onnan lerobbantani se lehet. Én is megsziszegtem rendesen a levételt. Öcsike 4 évesének kigyója nem sziszegett úgy az tuti! Neked még a kapcsok is megnehezitik gondolom! Itt a tavasz hol van már a sibajnok dokid??Nem fél a lavina veszélytől?Kapcsolódna ki a kapcsaiddal! Ha nem energia vámpirok a látogatók, segithetnek a gyógyulásban, de ez is egyénenként más. Én a Grácból látogatóba jött hugicáméknak örültem a legjobban.A kórházban pedig a legfontosabbak látogattak meg.

Imádom a nemnormális formádat, a normálisak túl unalmasak!! De ki vagy mi dönti el, ki a normális?

Öcsike egy ilyen kisgyerek mellett nem igen lehet beteg az ember lánya. Nagyon jól csináltad a vásárlást!! Tetszett!

Lerzsi, Neked is nagyon fogok szoritani minden rendben lesz!Aki itt van,annak már csak jól alakulhat minden! Ezek a csajszik maguk a megtestesült életkedv és gyógyulás angyalai!

Mmacus várom én is a tapasztalataidat!

Nagy ölelés Mindenkinek! Induljon a banzáj essen szét a ház legyen úrrá rajtunk az aktuális pörgés forgás!!! Buli van!!! Rita hazatérésére is!!!

27772. mmacus (válaszként erre: 27768. - Zalagyöngye)
2016. jan. 29. 18:28

:) Rémséges rémként lebegett felettem évekig a műtét, hiszen tudtam, mi van bennem. De szőnyeg alá söpörtem a problémát, nagyvonalúan elkerültem az orvosokat.

(Aztán jött a baj és vittek...)

Nos, megszabadultam a rémtől, nyugodtabb vagyok. Tervezhetőbb lett az életem. Vége annak, hogy egy hétig "készülődik" megjönni, vérezgetek, Aztán megjött, dolgozni még váltó nadrágot is hordtam magammal, nagyon sok kellemetlenségem volt. Ezt követte egy hét "utózönge", így jóformán egy nyugodt hetem volt havonta, de az is kiszámíthatatlanul. A fájdalmakról és az állandó vashiányos vérszegénységből eredő rosszullétekről nem is beszélve.

Az elmúlt nyáron végre bármikor bármit felvehettem, világos szoknyát, fehér nadrágot... És a nyaralást sem rontottam el.

27771. Lerzsi (válaszként erre: 27764. - Zalagyöngye)
2016. jan. 29. 17:37

Kedves Zalagyöngye! Jó olvasni "vérzésmentes, fájdalommentes, szabad nyaralós, strandolós , fogamzásmentes élet vár rád". Az, hogy nem kell alkalmazkodni a vérzésekhez az tényleg jó és sajnos sokan nem értik meg, miért is nem megyünk akkor fürdőbe, mert ugye, akinek naponta két betét elég az nem érti meg mi a félóránkénti csere. De a fájdalommentesség is jó lesz, mert tegnap is fájt már a hasam és csak kb. hétfő éjjel várható a mensesem.

Az viszont, hogy valaki ilyen műtétet vállaljon, csak a havi vérzés miatt, ahogy írtad, én nem tudnám megérteni.

Jobbulást!

27770. Lerzsi (válaszként erre: 27745. - Rita963)
2016. jan. 29. 17:30

Kedves Rita! El tudom képzelni, hogy milyen öröm otthon lenni, nem csoda, ha mindannyian várjuk! Szerintem nálunk is úgy lesz a hazajövetel napja, ahogy nálatok mosás stb. terén.

A véraláfutások nálam sem lesznek másképp, mert van. hogy a vizsgálatnál is folt van a hasamon és egy kisebb ütésnél is már véraláfutásom van. Hozzászólásodból kiderül mama bugyival készüljünk. Gondolom betétet is vinni kell. Rossz alvó vagyok idegen helyen meg pláne, de szerintem beviszem a kispárnám.

Mielőbbi gyógyulást, sok pihenést és jó sok alvást!

27769. anyalánya
2016. jan. 29. 16:59
Rita és kedves Lányok, akik már túl vagytok a műtéten, Ti csak gyógyuljatok, mert az a legfontosabb, mi csak erőt merítünk a jókedvetekből, és egyéb információtokból, és egyszercsak itt a dátum , amikor mi is csomagoljuk a motyóinkat és beállunk a műtéten túlesettek táborába, és akkor jönnek az újabbak és újabbak, és a fórum egyre hosszabb, és hosszabb lesz, de milyen jó, hogy van ez!!
27768. Zalagyöngye (válaszként erre: 27714. - Mmacus)
2016. jan. 29. 16:13
Na , hát akkor itt a mi idő Macus,írd le te is , légyszíves ,mi az, ami sokkal jobb lett!Várjuk itt a jó híreket!
27767. Pestike (válaszként erre: 27761. - Öcsike23)
2016. jan. 29. 15:32
:)))))))))))))))))))))
27766. öcsike23 (válaszként erre: 27762. - Rita963)
2016. jan. 29. 15:31

Ezért élünk, ezért a "nyavalyás" kölykökért! Ugye?

Köszönöm, jól vagyok, egyre jobban.

Ma sétáltam (doktornő, munkahely, bolt). Nem kell megijedni, minden itt van közel. :-)

Jól esett. Kicsit beszélgettem is ismerősökkel.A gyerekeknek friss péksüteményt hoztam. Az öblítőt kifizettem, de otthagytam. A nagylány ment érte később.

Apróbb házimunkát végzek. Kis portörlés, asztalról lepakolás, teafőzés (a vizet 2 részletben öntöm a teafőzőbe) stb. A kisgyerkőc ruháit is én készítem elő, így apukájának csak öltöztetnie kell az óvodába menet előtt.

Persze, mikor egyedül vagyok, jobban kihasználom az időt pihenésre.

Örülök, hogy túl vagy a műtéten, most már semmi ne álljon gyógyulásod útjába!

Üdv a műtéten túlesettek táborában! :-)

27765. Zalagyöngye (válaszként erre: 27764. - Zalagyöngye)
2016. jan. 29. 15:22
Fogamzásgátlásmentest akartam írni...
27764. Zalagyöngye (válaszként erre: 27760. - Rita963)
2016. jan. 29. 15:20

Szuperül csináljátok Rita!!!

Azt azért gyorsan hozzáteszem , s ez az igazi öröm része a dolognak, hogy vérzésmentes, fájdalommentes, szabad nyaralós, strandolós , fogamzásmentes élet vár rád!!!

Ezt sokan irigylik is tőlünk, volt nő itt a hoxán is, aki pusztán a vérzés miatt akart méhkivételt.De azért nem sokáig kellett persze biztatnunk, hogy örüljön annak, ami van és ne akarjon feleslegesen egy ilyen beavatkozást!

Szóval ez már nagyon "havaj"lesz, sírva vigadunk ez igaz, de a vége jó lesz, meglátod!

27763. öcsike23 (válaszként erre: 27745. - Rita963)
2016. jan. 29. 15:13

Rita!

Örülök, hogy otthon vagy!

Gratulálok a nagyfiú bizonyítványához! Szép teljesítmény!

Pihenj sokat, ugráljanak csak még egy kicsit azok a pasik körülötted!

Puszillak!

27762. Rita963 (válaszként erre: 27744. - Öcsike23)
2016. jan. 29. 15:13

A kredit természetesen jár Pestikének :)))))

Büszke lehetsz a kislurkóra , de azt ne felejtsük el , hogy ezért Te nagyon sokat teszel is. Biztos rengeteget foglalkozol Vele és természetesen a másik kettővel is. Szuper anyuka vagy!

Te jól vagy, sokat pihensz még vagy már apróbb házimunkát is elvégzel?

Ölellek és sok puszi

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook