Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

39873. Kriszti1981 (válaszként erre: 39856. - Diti1968)
2018. jan. 19. 17:55
Nekem is magas a HE4,a CA125 az jó magas a ROMA score,de mégis azt mondja dokim hogy a petefészkembe amit lát az ciszta és ami a méhembe van az a daganat.De majd ha felnyit akkor minden kiderül.
39872. vony (válaszként erre: 39871. - Evili71)
2018. jan. 19. 17:53
Talán amit a tisztálkodási szereken kívűl tudok javasolni és nagy hasznát vettem az a sport kulacsos ásványvíz volt,amit betudsz vinni az őrzőbe."Madaras" boltba találtam a kis üvegesásványvizeknél. Kék üveg sima ásványvízzel és 750 ml-es.Aki nem hozott,az azért küzdött az ivásal.Jó volt,mert csak akkor jött a víz,ha szívtam.
39871. Evili71
2018. jan. 19. 17:14
Sziasztok! Lassan el kellene kezdenem a kórházi cuccok beszerzését. A szokásos holmikon kívül van valami amit szerintetek mindenképp érdemes vinni?
39870. AtinaH
2018. jan. 19. 15:52

Mai vicces:

Olvasáshoz szemüveget hordok. Ma éppen háromszor kellett feltornásznom magam az ágyból, mert valami mindig elterelte a figyelmem és végül az ágyban jöttem rá, hogy a szemüvegem nem karnyújtásnyira van tőlem. :) Amennyire szétszórt vagyok mostanában, ez biztosan még többször is előfordul majd velem, de legalább gyakorlom az ül, fekszik, feláll verziót :D

39869. AtinaH (válaszként erre: 39868. - Katonca)
2018. jan. 19. 15:49
Én sem vagyok híve az ily módon elkövetett hálálkodásnak, ezért is vagyok tanácstalan. Mivel azonban a régi dokimhoz már nem tudok visszajárni, mert nyugdíjba vonult, ezért új után kell néznem. Ezért merült fel bennem a hála kézzel foghatóbb kifejezése, azzal az orvossal szemben, aki a műtétemet végezte. Egyébként a névjegyén, amit átadott a maszek rendelésének adatai szerepelnek, viszont a szájából az hangzott el, hogy a kontroll miatti időpont egyeztetése miatt az ambulancián telefonon hívjam fel a asszisztenst, akivel egyébként évek óta tartom a kapcsolatot, mert az előző orvosomnak is ő volt a jobb keze. Tehát nem a maszek rendelőjébe sorakozok majd időpontért. :) Szóval nagy dilemma.
39868. Katonca (válaszként erre: 39864. - AtinaH)
2018. jan. 19. 15:27

Hát hogy mennyit adjon a beteg hálapénzt a dokinak ilyenkor? Én itt a fórumon sok mindent olvastam,

20 000-100.000-ig.

Én úgy gondolom, mindenkinek a lehetőségeihez mérten kell eldöntenie, mennyit tud rááldozni a hálára. Van aki azt mondaná erre, fizetjük a TB-t, kötelessége műteni. Szóval ez örök vita tárgya. :)

Volt olyan betegtársam, aki még a takarítónőknek is hozott kávét csokit, csak őt körül ugrálják!

39867. Katonca (válaszként erre: 39864. - AtinaH)
2018. jan. 19. 15:20

Hát az első két hét erről szól, hogy feküdjek, hogy üljek, hogy tápászkodjam ki az ágyból, ha felállok hogy egyenesedjek ki, a kádba hogy lépjek be és ki... A viszkető foltok nem a jódtól vannak, hanem a tapasz ragasztóanyagától. Próbáld lemosni, és zsíros krémmel bekenni. Pár nap és jobb is lesz. Én Sudocremmel kentem. A vágásra ne menjen még.

Hát a bélgázok nekem eltartottak cirka 3 hétig.

A kórházi személyzet valóban meggebed. 12 és 24 óráznak, ne is csodálkozzunk hogy néha mogorvák, idegesek, és tévednek. Nagyon kevesen vannak.

39866. AtinaH (válaszként erre: 39862. - Ibab)
2018. jan. 19. 15:19
Igen, igen! Pozitív életmód..., no para, no stressz! Nekem úgy tűnik, hogy ezt a mai rohanó világban nem könnyen lehet megvalósítani, de akinek sikerül, azé minden elismerésem. Egyébként örülök, hogy végre úgy érzed jól alakulnak a dolgaid! Ennél több nem is kell!!!
39865. Katonca (válaszként erre: 39863. - Ibab)
2018. jan. 19. 15:12
Erre csak azt tudom mondani, az ultrahangra is esküszik mindenki, hát nekem a problémáim 2/3-át nem is látták rajta. Műtétkor meg jött a döbbenet, mi mindent talált a doki!
39864. AtinaH
2018. jan. 19. 15:10
Végre itthon vagyok, de még nem sikerült kitalálnom, hogy fekve, vagy párnákkal alátámasztva ülve kényelmesebb-e. A varratot nem szedte ki a doki, csak három helyen elvágta és leragasztotta. Még egy hétig nem érheti víz, de holnap leszedhetem a borítást. Azt mondta, hogy egy hétig naponta két alkalommal fertőtlenítsem a sebet. A műtőben alkalmazott narancs színű fertőtlenítő szertől több helyen piros viszkető foltok lettek rajtam, de tudomásom szerint a jódra nem vagyok érzékeny. Úgy érzem kicsit jobban fáj a leülés és lefekvés, de remélem ez majd idővel enyhül. Fájdalomcsillapítónak már bent is algopyrint kaptam és ezt szedhetem továbbra is. Pisiléssel nincsen gondom, székletem is rendben van, de folyamatosan fészkelődöm, hogy a gázok könnyebben távozzanak. Összességében jól vagyok, csak gyenge. Igyekszem betartani mindent, amit javasoltak és bizakodó vagyok. Négy hét múlva kell kontrollra mennem, ha valami esetleg közbejön, akkor meg azonnal vissza a dokihoz. Nem mondta, hogy külön érdeklődjek a szövettani eredmény miatt - szerintem telefonon nem is nagyon mondják meg, de azt azért elmondta, hogy odabent az ég világon semmi rendelleneset nem talált. Szóval nagyon bízom, abban, hogy a szövettanom is jó lesz. Basszus, így, hogy testközelből is megtapasztalhattam 4-5 nap alatt, hogy hogyan folyik a munka az operatív részlegen, teljesen el vagyok szörnyülködve. Azt tapasztaltam, hogy reggeltől késő estig műtenek, a saját dokimat egy nap kb. 4-5 alkalommal láttam, hogy megy a műtőbe (itt csak a nagyobb műtéteket végzik). Minden második "beteg" császáros kismama..., tényleg mint egy futószalag. Nem is tudom felfogni, hogy hogyan győzik az orvosok, a nővére az asszisztencia, a beteghordók, a takarítók... Úgy tűnt, mintha mindig, mindenki bent lenne és megállás nélkül dolgozna.Az új dokimban eddig még nem csalódtam, odateszi magát rendesen. Azon gondolkodom, talán még is kellene valamennyit adnom neki, de fogalmam sincs mennyit. Tulajdonképpen, ez a műtét volt az első közös "munkánk" és mivel a 30 éve ismert dokim már segítőként dolgozik, arra is gondolnom kell, hogy, aki most műtött, talán az utódja lesz. Na ezen még van egy kis időm gondolkodni. Ps: A műtétet végző orvossal teljesen egymásra hangolódtunk a morbid humor terén :D
39863. ibab (válaszként erre: 39862. - Ibab)
2018. jan. 19. 15:07
#mühiba
39862. ibab
2018. jan. 19. 15:06
Igy van ,a legnagyobb gyógyszer a pozitiv életmód. NEm kell parázni, csak figyelni a szervezetre. Egyenlőre egy fekete folt ez az egész ösztrogándominancia, meg a változókori problémák, de ma már olyan természetes szeretk vannak amivel teljesen kiküszöbölhető a klimaxos tönetegyüttes. A CA 125 és a ROMA index nekem tökéletes volt, nem mutatott semmi elváltozást habár a középértéknél egy kicsivel a felső határt érintette.NEm 100% -os biztonságu.SOk minden befolyásolhatja és látjátok a bajt nem mutatta ki. Máhiba. SEnki sem volt a családban daganatos. Egyszerően orvosi muhiba.
39861. AtinaH (válaszként erre: 39826. - Ibab)
2018. jan. 19. 14:15
Azon leszek, hogy rendben legyek és figyeljek, bár nekem már egy éve egyáltalán nem volt menzeszem, a menopausában kb. 2 és fél éve vagyok benne. Nem tudom, hogy nálad mi volt a helyzet. Persze a tanácsot köszönöm és valóban figyelni fogok. :)
39860. fmadri (válaszként erre: 39859. - Diti1968)
2018. jan. 19. 08:38
Kőszönöm Ditti! Nagyon fontos dologra hívtátok fel a figyelmünket Ibabbal együtt!
39859. Diti1968 (válaszként erre: 39857. - Fmadri)
2018. jan. 18. 23:12

[link]

Itt a pontos leírás!

39858. Diti1968 (válaszként erre: 39857. - Fmadri)
2018. jan. 18. 23:10

Pedig egy ilyen műtét előtt szerintem fontos lenne, a felelős döntés meghozatal miatt (maradjon-e petefészek vagy sem) az orvosnak és a betegnek is!

Ca125 és HE4 is tumor marker, meg tudják nézni SZTK-ban és fizetősben is vérből!

39857. fmadri (válaszként erre: 39856. - Diti1968)
2018. jan. 18. 22:52
Hűha ez nekem kínai volt amit leírtál az elején, még csak nem is hallottam ilyenekről.
39856. Diti1968 (válaszként erre: 39855. - Fmadri)
2018. jan. 18. 22:14

De tudhatjuk, legalább is ha a Ca125-ből és a HE4ből kiszámolják a ROMA score-t, figyelembe véve hogy hány éves vagy, menopausaban vagy-e már vagy nem stb. és egy vérvételből kiszámolják, hogy hajlamos vagy-e a petefészek rákra!

Nekem többször is nézték, amikor elkezdtem összevissza vérezni.

És volt 7,3%; 11,16% de 17,1% is attól függően, hogy épp a ciklus melyik szakaszában vettek vért, ami nem igazán lehetett tudni az elmúl 2 évben.

(ref.: premenopausa 0-11,4; postmenopausa 0-29,9)

Ezen kívül vannak még hajlamosító külső tényezők, mint a túlsúly, vagy nálam pl. az 5 sikertelen lombik, a genetikai hajlam és ha volt rákos megbetegedés a családban. A szülés/szoptatás viszont és újabban azt mondják hogy a 10évnél hosszabb ideig szedett fogamzásgátló is csökkentik a rizikót?!

Szóval ezek alapján, azért eléggé jól meg lehet határozni, hogy ki tartozik a rizikó faktorba!

Üdv,

Edit

39855. fmadri (válaszként erre: 39854. - Mnikii)
2018. jan. 18. 20:45

Persze mindenki figyeljen magàra és törődjön az egészségével ez fontos, de azért én nem tervezem hogy parázással fogom tölteni a hátralévő életemet

Ibab sajnálom, hogy ezeken kellett keresztül menned , sajnos van közeli ismerősöm aki most küzd petefészekrákkal, neki nem vették ki előtte a méhét mégis beteg lett Nem tudhatjuk mit tartogat nekünk a sors ( még szerencse 😀)

Szóval hajrá csajok, csak pozitívan az fél gyógyulás!

39854. Mnikii (válaszként erre: 39840. - Ibab)
2018. jan. 18. 20:02

Hát kedves Ibab nem semmi amin keresztül mentel, te is megjártál egy nehéz utat

Örülök hogy most már rendben vagy!

Rendszeresen elmegyek majd nézetni, figyelem magam

Én sosem szoktam parázni de ezt olvasva... Le a kalappal előtted is

Köszönöm a segitseged

Puszi

39853. Evili71 (válaszként erre: 39852. - Evili71)
2018. jan. 18. 19:30
...orvosom (véletlenül rányomtam a mehet gombra...:)
39852. Evili71 (válaszként erre: 39849. - Diti1968)
2018. jan. 18. 19:28
Azért a klimax sajnoos nem olyan egyszerű sajnos hogy éjjelente egyszer felébredsz, mert lever a víz. Egy csomó későbbi betegséget is indukálhat. Egy ismerősömnek pl. az egyébként természetes úton zajló változókorral olyan szívritmuszavarai lettek hogy már 2x ki kellett ütni és kb 52 évesen szívgyógyszerekre szorul. És még hosszú a sor. Ugyanakkor teljesen igazad van abban hogy ha állandóan a ráktól való félelemmel élünk az bizony megbetegít... Nekem lesz már a műtét közben is szövettan és remélem hogy ennek alaján jó doöntéyt fog hozni az
39851. ukata (válaszként erre: 39831. - Mandra8)
2018. jan. 18. 19:03

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy nehezen épülsz fel. Nem elég a vérszegénység, erre jön, hogy igazán nem épültél föl, mire dolgozni mentél. Alapból kell szerintem a 6 hét, nemhogy egy ennyire legyengült szervezetnek.

Én nézetnék egy vérképet.

39850. ukata (válaszként erre: 39835. - AtinaH)
2018. jan. 18. 18:59

De jó. Látod, milyen hamar eltelt ez az idő. Otthon azért jobban gyógyul az ember.

A szelek meg..., sajnos az eltart még egy darabig, amíg a belek rendeződnek. Kitartás és irány haza holnap:):)

39849. Diti1968 (válaszként erre: 39848. - Evili71)
2018. jan. 18. 18:23

Kedves Evili7!

Szerintem ne gondolkozz rajta, fő a biztonság! A klimaxos tüneteket elég jól kordában lehet tartani az étkezés+sport+vitamin+gyógynövények kombóval! És még mindig "jobb" ha éjjel 1x felébredsz mert lever a víz, mint ha az állandó stressztől, hogy "jaj mi van ha rákos leszek" leszel beteg!

Üdv,

Edit

39848. Evili71 (válaszként erre: 39840. - Ibab)
2018. jan. 18. 18:04
Hát ezek után nem is tudom hogy akarom-e hogy maradjon a bal petefészkem... Igazából a dokim is vacillál rajta hogy mi a rosszabb, a korai klimax vagy az esetlegesen később jelentkező problémák... Mondtam neki hogy én nem ragaszkodom hozzá ha mennie kell menjen... 47 vagyok, tartok a klimaxtól, szegény anyukám nagyon rosszul viselte, de a ráktól sokkal jobban félek.
39847. Diti1968 (válaszként erre: 39840. - Ibab)
2018. jan. 18. 17:23

Kedves ibab!

Teljesen egyetértek! A műtét előtt a Kékgolyóban az osztályvezető próbált rábeszélni, hogy ha a műtét során egészségesnek látják a petefészkeket, akkor bent hagyják?! Erre én mondtam, hogy ebbe semmiképpen sem egyezem bele 48,5évesen!

Szerencsére az 5db sikertelen lombik+3 inszeminácói+ családi kórelőzmény elmesélésével meggyőztem őket! Mindent kivettek, csak a méhnyak maradt és nem bántam meg!

Szerencsére nálam már a műtét előtt az MR miatt tudták, hogy nincs semmi rosszindulatú elváltozás csak az adenomiotikus megnagyobbodott méhem+miomák miatt (amiket a változó kori ösztrogén dominancia okozott) volt magas a tumor markerem, ami a 6hetes kontrollon már vissza is ment a normál tartományba. Évente 1x el kell járjak rákszűrésre, de ennyi.

Engem már 2016 nyarán meg akartak műteni a MÁV-ban, de nem engedtem. Elkezdtem a mióma diétát+heti 3 edzést és fél évig teljesen rendbe jöttem, elkezdett elmaradozni a vérzésem, lefogytam, visszaszereztem a lánykori kondimat, de aztán karácsonykor megint elöntött a vér és akkor határoztam el, hogy most már ebből elegem van, menjen aminek mennie kell! Április végén műtöttek, és így végre évek óta először élveztem gondtalanul a nyarat!

Én már korábban írtam itt a lányoknak, hogy az a fő gond, hogy nem egészében vizsgálják/gyógyítják az embert, ha nem csak tüneteket próbálnak kezelni külön-külön a szakrendeléseken. De az összefüggésre meg senki sem kíváncsi, mert nincs rá ideje, vagy nem ért hozzá, vagy egyszerűen nem érdekli.

Nekem pl. Hashimotom van alulműködéssel+hyper prolaktinemia (magas prolaktin szint), ehhez jött az ösztrogén dominancia, aminek következtében jöttek a miómák, a méh megnagyobbodás, és a mellemben is egy szép nagy fibroademona. És nem találok olyan orvost, aki ezt így egyben most már a klimaxos tünetekkel együtt kezelni tudná immunológus-endokrinológus-nőgyógyászként....

Üdv,

Edit

39846. Katonca (válaszként erre: 39827. - Octopus76)
2018. jan. 18. 16:33

Kedves Octopus76!

Üdvözlünk a csapatban! :)

39845. Katonca (válaszként erre: 39840. - Ibab)
2018. jan. 18. 16:27
Rengeteg az igazság abban amit mondtál. A sokat látott nőgyógyászom (aki onkológus is, és szülész is) nekem azt mondta, műhibának számít az, ha valakinek a változókor környékén méheltávolításkor bent hagyják a petefészkeit. Mesélte hány nő jár hozzá emiatt az onkológiára. Egy biztos.A szervezetből ha kidobnak valamit, borul az egység, a harmónia. Következménye biztosan lesz a dolognak. Nyilván betege válogatja, ki szerencsésebb, ki nem.
39844. Mandra8
2018. jan. 18. 16:21

Köszi mindenkinek.

Akkor nem vagyok egyedül ezzel a mell dologgal. De legalább lenne, aki örül neki :D dehát szingli vagyok és mostanában úgy érzem, hogy én már az is maradok.

A progeszteron krémet pedig akkor elkezdem kenni, hátha segít.

Vérvételre megyek két hét múlva.

Jaaa, és jövő hét pénteken levetetni a granulómát, ha addigra valamennyire meggyógyulok.

Félek, hogy fájni fog, mert a kórházban a doki azzal riogatott, hogy azért kell altatni, mert különben nagyon fájna :S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook