Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kedves Tünde!
Én pont ezt a kombót használtam, más krém nem jöhetett szóba mert szilikon érzékeny vagyok! Napi 2x használtam a lámpát, mivel függőleges hosszú vágásom volt, ezért 3 részletben tudtam lelámpázni az egészet, utána bemasszíroztam a gélt. Szépen és gyorsan gyógyult, de szigorúan csak akkor lehet elkezdeni, ha már nincs rajta varr!
Üdv,
Edit
Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket.
Esetleg hasznalt valaki a sebre Curiosa kremet vagy biotron lampat?
Szep napot mindenkinek
Nekem is lóg a hájam, de nem javasoltak ilyet. És a hajszárítót is használtam hasszárításra.😁
Később meg az óriás bugyingóim elejéből rétegeltem a hájam alá, nem a korcát, a közepét, így totyogtam mindenfelé.
Mifelénk nagyon tapaszellenesek a dokik, több kórházban is. Az én hegem is nagyon szép és gyorsan gyógyult, a 12. napon kidobálta a felszívódó varrat emésztetlen részeit.😁
Kedves Tünde!
Kajszi mindent tökéletesen leírt. Idegek lettek átvágva, idő kell mire rendbe jönnek. A szemérem dombom felső részét sokáig én sem éreztem. Nem marad úgy ne aggódj. Nekem varratszedés után még két napig kellett kötni, aztán már nem. Zuhanyozni lehet, ülőfürdő hat hétig tilos.
Sziasztok,
Varrat szedes utan a dokim azt mondtam hogy meg ket hetig ragasszam le a sebet, elotte kenjem be betadinnal. Azert javasolta,mert van egy kis hasam ami a sebre log, es az nem segiti a gyogyulast. Ragasztgassam a sebet?
Kedves Kajszi72, nagyon koszonom megnyugtato valaszod.
Szep estet
Szia. Az érzéketlenség normális, még jó ideig olyan is marad, nem kell megijedni tőle. Valószínűleg le is hámlik majd a hasadon a bőr,ledobja a legfelső réteget, ő is gyógyul a sok gyepálás után.
Általában a kórház elhagyásakor azt mondják, két otthoni nap után le kell venni a nagy tapaszt, hogy a seb jobban gyógyulhasson. Lehet zuhanyozni, hozzá lehet érni, csak kádban ázni nem szabad. Ha félted a heget, lemoshatod kamillás vízzel is. Hintőpor, kenőcsök, krémek nem jók és feleslegesek ( babapopsi is). Max. a direkt sebgyógyítókat ajánlja néhány doki. Nagyon fontos a seb és a sebkörnyék tisztántartása.
Igyál sok vizet, hogy hidratált és rugalmas maradjon a bőröd, és kerüld a szénhidrátokat, mindkét dolog segíti a sebgyógyulást. Togyogj és pihenj, meglátod napról napra erősebb leszel. Nagy kalap kakit mindenhez, és sok türelmet! 🌻
Sziasztok!
Egy hete mutottek,kivettek a mehemet, vagtak.
Termeszetes, hogy el van zsibbadva a hasam a vagas feletti reszen? Mennyi ideig tart ez? (Hogyha megsimogatja a parom, nem erzem.)
A kovetkezo kedesem az lenne, hogy a varrat szedes utan, ragasztjatok a sebet?
Koszonom a segitsegeteket
Végre megszabadultál attól a madzagtól!
Örülök, hogy visszatérsz az élet nagy körforgásába, de vigyázz magadra! Gyógyszergyárban három műszakban nem tudom tudsz-e könnyű munkát találni.
csak magaddal törődj!
Azért ne hanyagolj el minket, néha kukkants be! :*
Sziasztok!
Ma voltam a 6 hetes kontrollon.
A doki elég tüzetesen megvizsgált és rendben talált mindent szerencsére.Nem volt se érzékeny,se fájó akár a belső,akár a külső vizsgálat.
A köldökömből is kiszedte a bent hagyott maradék varratot.(szóltam érte)Ez a része volt kellemetlen egyedül.1 év múlva lesz majd jelenésem legközelebb nála)Illetve,ha valami gebasz lenne, akkor megyek hozzá.
Jövőhét csütörtökön megyek vissza dolgozni.Meglátjuk,hogy fog menni!😕Probálnak majd könnyített munkát adni.Erre igen kevés a lehetőség,de majd kiderül.
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek aki segített a tanácsával,tapasztalatával nekem,hogy ne legyek olyan"elesett"!!
Még beszámolok majd,hogy milyen volt a munkába való visszaállás.
Kitartást Mindenkinek aki még csak most kezdi meg az "útját"és gyors gyógyulást azoknak ,akik már elindultak rajta!!😊😊
Sziasztok
Sziasztok!
Az orvosom a kórházban, egy ambuláns műtét keretében, (altatás nélkül, ami fájni fog) egy volkmann kanállal ki fogja kaparni azt a borsónyi csomót, utána szövettanra küldi (bár a citológia már kimutatta a rosszindulatúságot).
Utána valószínű, hogy lesz egy nagyobb műtétem, ami az egész hüvelyboltozatot érinti, valószínű, hogy utána lesz sugár is, külső is.
Kérdeztem, hogy mik a gyógyulási esélyeim? Azt mondta, jó, mert ez karban van tartva.
Bibi
Úgy látszik az egyetemen nem látott ilyeneket...
De hogy azóta sem?!
Én akkor úgy ledöbbentem egy ekkora tévedés hallatán, hogy szólni sem tudtam. Mikor felocsúdtam, pedig azért hallgattam, hogy írják rá a leletre bizonyítékként, mekkorát tudnak tévedni.
Aztán lehet én vagyok az új Guinness rekord. Kinőtt a méhem. Lehet nem ártana megnézetnem újra! :D
Na a téves értékelésekről csak annyit, hogy egy hete vettünk fel a sebészezre akutan egy nénit, akinek a leletében szerepelt, hogy epehólyag eltávolítása volt. A diagnózisban meg az állt, hogy epehólyaggyulladás epekövesség. Megemlítettem Katonca esetét.
Mondjuk én tuti nem bírtam volna ki szó nélkül. Vagy röhögés nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?